Népszerű volt az MTSZ-sátor a Művészetek Völgyében

2024. augusztus 5.

Népszerű volt az MTSZ-sátor a Művészetek Völgyében

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) két hétvégén keresztül is jelen volt a kapolcsi összművészeti fesztiválon, ahol a látogatókat játékokkal és ajándékokkal vártuk, mi pedig sok-sok kéktúrás beszélgetéssel lettünk gazdagabbak.

A Művészetek Völgye népszerű helyszínén, a kapolcsi Művészetek Zöldje udvarában a játékainkat kipróbálók, vagy épp a Turista Magazint és egyéb kiadványainkat lapozgatók mellett külön öröm volt beszédbe elegyedni azokkal a látogatókkal, akik örömmel folytattak le eszmecseréket a hazai turistaság és a turistautak helyzetével kapcsolatban.

Természetesen rengeteg szó esett az országos népszerűségnek örvendő kéktúráról is,

így az is kiderült, hogy a kapolcsi fesztiválozók egy része már javában készül az október 12-i Kéktúrázás Napja rendezvényünkre is.

A Magyar Természetjáró Szövetség sátrához látogatók közül a legaktívabbak kipróbálhatták a mini kéktúra pecsétgyűjtő játékot, az elsősorban gyerekeknek szóló kéktúrás nyereményjáték mellett pedig kirándulós ötletekkel, tippekkel és hasznos praktikákkal vártuk a természetjárás, kéktúrázás iránt érdeklődőket. A kéktúrás pecsételős és puzzle játékok mellett sokan lemérték tudásuk abban is, hogy mennyire ismerik a hazai turistajelzéseket, valamint, hogy milyen túrakellékek kerüljenek bele egy túrázós hátizsákba.

A sátorhoz látogatók szinte mindegyike a Turista Magazin nyomtatott számainak valamelyik darabjával lett gazdagabb, de a játékokban résztvevők között

gazdára talált megannyi MTSZ-es ajándék is, melyek praktikus kiegészítők lehetnek természetjárás közben.

Az MTSZ sátor az itt eltöltött hat nap alatt szinte egyszer sem ürült ki, pedig az időjárás ezúttal a perzselő napos oldalát mutatta a fesztivál idejére. A kánikula ellenére a Művészetek Zöldje udvar idén is az egyik legnépszerűbb helyszínné vált, ahol kicsik és nagyok egyszerre töltődhettek fel tudással, élményekkel és tapasztalatokkal. A udvarba kitelepült civil szervezetek változatos, interaktív közösségi programok, izgalmas játékok és interaktív előadások sokaságával színesítették a fesztivál egészét.