Aktív és ökoturisztikai referens szakirányú továbbképzést indít a Soproni Egyetem

Szerző:
Magyar Természetjáró Szövetség
2024. július 15.

Aktív és ökoturisztikai referens szakirányú továbbképzést indít a Soproni Egyetem

A maga nemében országosan is egyedülálló, 2 féléves Aktív és ökoturisztikai referens szakirányú továbbképzést indít szeptembertől a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara.

A diplomás érdeklődők számára meghirdetett gyakorlatorientált képzésen átfogó és naprakész ismereteket szerezhet majd a hallgató a turizmus szociográfiai összefüggéseiről, ökológiai és környezetpedagógia vonatkozásairól, a turizmusmarketingről- és kommunikációról, valamint a desztinációs és termékfejlesztésről. E mellett részletesen megismerheti az aktív turizmus egyes ágait, hangsúlyosan a gyalogos, zarándok, kerékpáros, vízi és evezős területek specifikumait, valamint a geoturizmus részterületeit.

A képzés lebonyolítása során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók ne csak tantermi körülmények között sajátítsák el az ismereteket, hanem autentikus környezetben, tanulmányi kirándulások keretében, valós élményszerzés közben, mindezt a szakma kiemelt gyakorlati oktatóitól – mondta el Bazsóné dr. Bertalan Laura egyetemi docens, a szak felelőse.

A kurzusokat a terület elismert gyakorló szakemberei tartják majd, ennek érdekében a Soproni Egyetem a képzés során együttműködik az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal (AÖFK) és a Magyar Természetjáró Szövetséggel (MTSZ) is.

A képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik az aktív- és ökoturizmus területén szeretnének elhelyezkedni, vagy akik már ezen a területen tevékenykednek, de szeretnék tudásukat elmélyíteni és rendszerezni, valamint a turizmus fejlesztésében a fenntarthatóság alapelveit tartják szem előtt” – tette hozzá a szakfelelős.

A Sopronban induló képzésen az órákat péntekenként online, szombatonként pedig jelenléti formában tartják majd. Az őszi félévben 7-8, a tavaszi félévben 2-3 konzultációs hétvége várható. Utóbbi 2-3 hosszú hétvégére tervezett tanulmányi kirándulással egészül majd ki. A jelentkezéseket augusztus 31-ig várja a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara.

További információk a képzésről a Soproni Egyetem oldalán ITT olvashatók.