2020. szeptember 26., szombat - Jusztina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Turistautak
Magyar Természetjáró Szövetség

Szántód Közösségi ház - Szántódpuszta - Zamárdi Szamárkő - Vaskereszt - Kilences-tető - Csemetekert - Szántód Közösségi ház

piros IVV pötty (piros IVV pötty)
Létező, karbantartott
Szamárkő 10 IVV
Szamárkő 10 IVV
Szántód Közösségi ház - Szántódpuszta - Zamárdi Szamárkő - Vaskereszt - Kilences-tető - Csemetekert - Szántód Közösségi ház
Szántód Közösségi ház
Szántód Közösségi ház
11.6 km
220m (oda) 220m (vissza)
Kerékpárral nem lehet végigjárni
Sok lakott terület
Jellemzően erdőben halad
Műemléket érint
Természeti értéket érint
Szép kilátás
Természetvédelmi terület Természetvédelmi terület
Hevesi
2010-06-08 19:09:17
Kattints ide!Bevezető

Az útvonal menetirányban fehér alapon piros ponttal van jelezveLeírás

A közösségi háztól l balra indulunk el, majd az első keresztutcán jobbra kimegyünk a 7-es főút mellé .Itt balra indulva a lámpás csomópontnál keresztezzük a 7-es főutat, majd a piros háromszög jelzést követve érünk a SEFAG Zrt. Irodaházáig. Itt balra kanyarodva a Római útra térünk rá és ezen a piros háromszöggel jelzett úton haladunk Szántódpusztáig.
A hátsó kapun lehetőség van a Kristóf kápolnához és a régi temetőhöz bemenni! Továbbhaladva keresztezzük az erdőgazdasági aszfaltutat. Innen irányunkat tartva a zöld és sárga sávon megyünk tovább. A Szamárkő előtt a sárga elmegy jobbra, de mi továbbhaladunk és bal oldalon a fák között elérjük Szamárkő szikláit. Néhány métert továbbhaladva jobbra fordulunk és enyhén emelkedő, majd jobbra tartó úton a pincék között érünk fel a Kőhegyre. Itt a sárga sáv jelzésre térünk át. A kilátó jobbra látható, érdemes felmenni. Ha visszajöttünk a kilátótól akkor a sárga sávon először Ny-i majd D-i irányban haladunk és hamarosan beérünk az erdőbe. Tartva az irányt, továbbra is a sárga sáv jelzésű úton haladva az erdőből nagy É-D-i irányú tisztásra érünk ennek D-i végén lesz  a Vaskereszt.
A padokon megpihenhetünk, majd a tisztás bal oldalán induló zöld kereszten leereszkedünk a korábban már keresztezett erdészeti aszfaltos útra. Közben a fák között a bal oldalunkon egy etetőhöz láthatunk le a völgyben. Az aszfaltúton jobbra fordulunk és a bal oldalon egy lekerített csemetekerthez érünk. A zöld kereszt a csemetekert kerítése előtt balra egy rövid, de húzós emelkedőn megy fel. A jelzés jobbra, később balra tartva kiér az erdőből és máris a Kilences-tetőre érünk,itt egyenesen a kerítés felett továbbhaladva, majd annak Ny-i sarkánál jobbra fordulva a sárga kereszt jelzésen haladunkl. Leérve a tetőről a sárga sávra térünk rá, ami tovább megy a Balaton irányába, majd balra kanyarodva a rét É-i peremét követve érjük el Szántód szélét. A házak között a sárga sáv jelzést követve érünk a közösségi házhoz. (A 7-es főúton az átkeléshez használd a gyalogátkelőhelyet!)
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 927 regisztrált felhasználó
 • 2 334 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 27 esemény
 • 2 831 megjelent cikk, hír
 • 263 belső oldal
 • 2 209 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter