2020. július 11., szombat - Nóra, Lili
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Túramozgalmak
Magyar Természetjáró Szövetség

DDP-23 (Ecseny Kisbolt)

Az érintőpont létezik, elérhető Az érintőpont létezik, elérhető
Ezt a pontot kötelező felkeresni Ezt a pontot kötelező felkeresni
A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható


Hozzászólások

#205 2016-04-05 11:10:22, czimbaly
25.3.2016 A buszmegálló mellett az egyen-kockaházból/ban kialakított kisbolt (esti hangok alapján kocsma is...?) kerítésén található fa "cégér" tábla belső oldalára van rögzítve az új fém ládika, benne ottjártamkor bőséges mennyiségű, dobozba rejtett "nyalókával". A jelzés a faluból kiérve, az Igal felé vezető szakaszon különösen nehezen járható dzsungelben vezet a sárga sáv elágazásáig - ajánlott a szántóföldön haladni párhuzamosan.
 
#193 2015-09-14 18:48:30, fodor8peter
 A Dél-dunántúli Piros Túra útvonala megváltozott. Mernyeszentmiklósról keletre indulva a vasúti átjáró után nem északra kell fordulni, hanem délre, majd kb. 600 m után keletre. Az utunk a sándorpusztai temető, majd a volt Sándorpuszta mellett visz el, végül a Kiss János utcán ereszkedünk le Ecsenybe. Innen is új az útvonal, felmegy az evangélikus templom felé, ezután a kitisztított volt Bonnya felé vezető úton visz fel a Lápai-erdőhöz, ahonnan a régi nyomvonal vezet tovább. Ezzel a rövidebb útvonallal 8 km aszfaltot váltottunk ki. A felsőmocsoládi bélyegzőhely ezután ecsenyi lesz, a nyomvonal mentén a József Attila u. északi végén a kisbolt kerítésén található a doboz nyalókákkal. A felsőmocsoládról induló S+ jelzést dél felé meghosszabbítottuk a P sávig (vasúti átjáró). A változás a turistautak.hu-n már látható.
 
#161 2014-10-25 18:18:05, az_elmenyvadasz
Felsőmocsolád, (Vasútállomás/Vegyesbolt/Kocsma), Bánó Mária Kastélyszálló, 2014.10.16.
Somogygeszti után mélyúton jöttem, majd a jelzés egy balossal bevitt a két kukorica tábla között húzódó keskeny fás-bozótos és a kukoricás közötti benőtt gazos és helyenként járhatatlan ösvényre, aminek nagyrészét a talponálló kukoricásban tettem meg, míg végre kiértem egy keresztező szekérútra, ahol kukoricatáblákban megbúvó kis présházak mellett vitt utam. Egykoron itt szőlők lehettek szerintem, mert pincéket és különböző eszközöket láttam az elhagyatott kis házakban. Aztán szántóföld szélén, majd széles sártengerben dagonyázva érkeztem meg Mernyeszentmiklósra, ahol a kocsmában megpihentem egy kólára, majd a 2 km-re lévő Felsőmocsolád-Újhegyre betonon jutottam el.
A vasútállomás, mint bélyegzőhely -az igazolófüzet szerint -, már nem funkcionál, sőt vasútállomásként sem, hiszen romos, használaton kívüli állapotban van. Azért körbejártam, de még ládika sincs. Tovább, hosszan a betonon. Végül Felsőmocsoládon tértem le -egyenesen tovább- a pirosról. Rátaláltam a Bánó Mária Kastélyszállóra, amit szintén körbejártam és körbefotóztam, mire megtaláltam az épület mögött a bejáratot. Bementem és nagy szerencsémre magával a tulajdonossal, Bánó Máriával találtam szemben magam, akinek elmondtam, hogy mi járatban vagyok itt és személyesen ő bélyegzett bele cégessel a füzetembe és még egy képeslappal is megajándékozott! :) Aztán beszélgettünk egy kicsit, mesélt nekem az épületről.... megnézhettem ezt-azt, aztán megköszöntem az idejét, amit rám szánt és elköszöntem. Fantasztikus asszony, nagyon szimpatikus volt számomra, jól esett ma is egy igazi emberrel megismerkednem! :) (Nagyon szerencsés vagyok!)
Aztán megkerestem a helyi nevezetességeket, templomokat és a vegyesboltot. Itt is kaphattam volna bélyegzést, nem messze van a kastélytól, itt is szívesen adnak céges bélyegzést! A kocsma, amit én találtam nem működik már! Irány Ecseny.
 
#131 2014-09-29 10:45:13, futosz
Bélyegezi a helyi COOP kisboltban sikerült. Nyitvatartás: H-P: 6.15-16.00, Szo: 6.15-11.00, V: zárva.
 
#17 2011-05-18 22:28:28, Hevesi
A Bánó Mária Kastélyszállóban kaphatunk pecsétet.
A bejárat nem az épület D-i végén van, hanem a NY-i homlokzat közepén!!!
 
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 896 regisztrált felhasználó
 • 2 317 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 59 esemény
 • 2 797 megjelent cikk, hír
 • 261 belső oldal
 • 2 198 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter