2022. december 07., szerda - Ambrus
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Túramozgalmak
Magyar Természetjáró Szövetség

Pálos kolostorok Magyarországon

Saját tagszervezet által szervezett mozgalom
Vasas SC Természetbarát Szakosztálya
Érintőpontos mozgalom Érintőpontos mozgalom
Létező
HevesiLeírás:

A Pálos kolostorok Magyarországon jelvényszerző túramozgalom célja, hogy a kolostor(rom)ok megtekintésén keresztül megismertesse a turistákkal a Pálos szerzetesrend múltját és jelenét. A Pálos rend az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend. Tevékenységük magyar nemzeti kultúránk jelentős része.

A túramozgalmat mindenki tetszés szerint teljesítheti, elegendő meglátogatni a kiírt látnivalókat.


A feltüntetett látnivalók megtekintésének igazolása az igazolófüzetben történő pecsételéssel vagy az objektumok fényképeinek bemutatásával történik. A pecsételést az objektumhoz legközelebb eső helységben kell elvégezni.


A látnivalók 3 csoportba vannak beosztva.

Ezek:


I. élő pálos helyek, ahol működő pálos szerzetesek szolgálnak,


II. olyan pálos templomok és kolostorok, amelyek ma plébánia- vagy egyéb templomként működnek,


III. Csak romjaikban létező kolostorok vagy templomok.
A teljesítés két fokozatú. Az első fokozathoz tetszés szerinti 2 élő pálos helyet, 4 működő templomot és 7 romot kell megtekinteni, a második fokozathoz pedig a maradék helyeket.


A mozgalom önköltséges. Az emléklapok és a kitűzők költségét a teljesítő fedezi azok átvételekor. Jelenleg ez 300 Ft/kitűző+emléklap, az ár az inflációval nőhet.


A mozgalom szervezője a Vasas SC Természetbarát szakosztálya. Címe: 1139 Budapest XIII. Fáy u. 58. Sportcsarnok I.em. 3. Fogadási idő: minden hétfőn 16-17.30 között. Az adminisztrációt dr. Fabók Julianna végzi, cím: 1041 Budapest IV. Deák Ferenc u. 65. V. !5., telefon: 1/369-3185, e-mail: fabokjulianna@t-online.hu.
 

A túramozgalmat a Magyarországi Pálos rend támogatja.

 A túramozgalom a   Nemzeti kincseink  kupa  része ! 

Igazolófüzettel
A teljesítés igazolásakor megkapja a ”Pálos kolostorok Magyarországon”  kitűzőt és sorszámozott emléklapot.
8873 alkalommal

A túramozgalom összesítése: 0 km, 14 db érintőpont


A túramozgalom érintőpontjai

Az érintőpontok nevére kattintva a megfelelő pont adatlapjára jutsz, ahol a pont állapotával kapcsolatos észrevételeket is olvashatod. Regisztrált felhasználóként Te magad is írhatsz megjegyzést a pont állapotáról.

I. Élő pálos helyek

Státusz Igazolás Név Észrevételek
1. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Budapest, Sziklatemplom
2. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Márianosztra - Pálos Kolostor
3. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Pécs - Pálos templom
4. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Petőfiszállás-Szentkút
Megjegyzés: Élő pálos helyek, ahol működő pálos szerzetesek szolgálnak (4 db)
 

II. Egykori pálos templomok és kolostorok

Státusz Igazolás Név Észrevételek
1. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Budapest - Egyetemi templom
2. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Csatka - plébánia-templom
3. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Pápa - pálos templom
4. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Porva - plébánia-templom
5. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Sajólád - plébánia-templom
6. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Sátoraljaújhely - piarista templom
7. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Sopronbánfalva - Hegyi templom
Megjegyzés: Olyan pálos templomok és kolostorok, amelyek ma plébánia-vagy egyéb templomként működnek (7 db)
 

III. Csak romjaikban létezők

Státusz Igazolás Név Észrevételek
1. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Bakonyszentjakab (Bakony, Sáska közelében)
2. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Budaszentlőrinc (Budai hegyek)
3. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Bükkszentlélek (Bükk)
4. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Gönc (Zemplén)
5. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Jakab-hegy (Mecsek)
6. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Klastrompuszta (Pilis)
7. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Kurityán (Bükk, Kazincbarcika közelében)
8. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Martonyi (Cserehát)
9. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Nagyvázsony (Balaton felvidék)
10. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Pilisszentlélek (Pilis)
11. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Salföld (Balaton felvidék)
12. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Tálod (Balaton felvidék)
13. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Toronyalja (Börzsöny)
14. Választható Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható PKM - Zsámbék (Zsámbéki medence)
Megjegyzés: Csak romjaikban létező kolostorok vagy templomok (14 db)
 

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 117 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter