2022. augusztus 18., csütörtök - Ilona
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Túramozgalmak
Magyar Természetjáró Szövetség

KOSSUTH TÚRÁK ZEMPLÉNBEN

Megyei tagszervezet által szervezett mozgalom
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség
Érintőpontos mozgalom Érintőpontos mozgalom
Nem létezik
jonasbeataLeírás:


A túramozgalmat a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség lezárta.A B.A.Z. Megyei Természetjáró Szövetség 1992-ben írta ki a túrasorozatot, Kossuth Lajos 190. éves születési évfordulója alkalmából.
Kossuth Lajos szülőföldje, gyermek- és ifjúkora, iskoláinak, pályakezdő éveinek színhelye az egykori Zemplén vármegye területe. Ezek helyszíneihez és egyéb Kossuth emlékekhez kalauzol el a túra,  a Kossuth Alapítvány által kiadott sok érdekes anyagot tartalmazó füzet segítségével.

A túrák célja, ezen emlékhelyek felkeresése révén a Kossuth-hagyomány ápolása a hazai és külföldi természetjárók közreműködésével.A túra igazolása: A túra teljesítését külön igazolófüzetben lehet igazolni, melyet a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség címén (3527 Miskolc, Selyemrét u. 1.; postacím: 3501 Miskolc, Pf.: 11.) az aktuális ár megfizetésével lehet igényelni.  Igazolófüzet hiányában túrajelentésen is igazolható a teljesítés.
Igazolófüzettel
Túrajelentéssel
A teljesítés után a füzetet erre a címre visszaküldve, a teljesítés ellenőrzése után kapja meg a túrázó a kitűzőt.


 
4948 alkalommal

A túramozgalom összesítése: 0 km, 10 db érintőpont


A túramozgalom érintőpontjai

Az érintőpontok nevére kattintva a megfelelő pont adatlapjára jutsz, ahol a pont állapotával kapcsolatos észrevételeket is olvashatod. Regisztrált felhasználóként Te magad is írhatsz megjegyzést a pont állapotáról.

KOSSUTH TÚRÁK ZEMPLÉNBEN

Státusz Igazolás Név Észrevételek
1. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető Itt a túramozgalomnak saját bélyegzője van Monok (Kossuth Lajos szülőháza)
2. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető Itt a túramozgalomnak saját bélyegzője van A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Tállya (evangélikus templom)
3. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Olaszliszka
4. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető Itt a túramozgalomnak saját bélyegzője van A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Sárospatak-Református Kollégium (Jogakadémiája)
5. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető Itt a túramozgalomnak saját bélyegzője van A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Sárospatak Múzeum (Tiszáninneni Református Egyházkerületi Múzeum)
6. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető Itt a túramozgalomnak saját bélyegzője van A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Sátoraljaújhely gimnázium
7. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető Itt a túramozgalomnak saját bélyegzője van A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Sátoraljaújhely Városháza
8. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Sátoraljaújhely Kossuth-ház
9. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Erdőbénye
10. Ezt a pontot kötelező felkeresni Az érintőpont létezik, elérhető Itt a túramozgalomnak saját bélyegzője van A teljesítés más céges bélyegzővel is igazolható Szerencs Zempléni Múzeum
Megjegyzés:
A túra igazolása: A túra teljesítését külön igazolófüzetben lehet igazolni, melyet a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség címén (3527 Miskolc, Selyemrét u. 1.; postacím: 3501 Miskolc, Pf.: 11.) az aktuális ár megfizetésével lehet igényelni.
 
Igazolófüzet hiányában túrajelentésen is igazolható a teljesítés.
 

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 168 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 095 megjelent cikk, hír
 • 269 belső oldal
 • 2 285 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter