2017. november 21., kedd - Olivér
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Történetünk
Magyar Természetjáró Szövetség

Történetünk

A 140 éves múltra visszatekintő, szervezett magyar természetjárás méltó reprezentánsa közel 250 tagszervezetével, majd 12 ezer igazolt tagjával a Magyar Természetjáró Szövetség - a Nemzetközi Természetbarát Szövetség (NFI) és az Európai  Gyalogos  Turistaszövetség (EWV) magyar tagszervezete.

A szövetség sokoldalú, szerteágazó tevékenységet folytat. A hat szakág (gyalogos, kerékpáros, vízi, túrasí, hegymászás, barlangászat) rendszeres túráival, változatos programjaival hív és vár minden érdeklődőt és a természetben túrázni, kikapcsolódni vágyót. Minden megyében, nagyobb városokban működik természetjáró szervezet, akik szívesen látnak érdeklődőket rendezvényeikre, új tagokat soraikba.

A szövetség és tagszervezetei több, évente ismétlődő, országosan is ismert nagyrendezvényt szerveznek (gyalogos, kerékpáros turisták országos találkozói, 25-100 km-es teljesítménytúrák, tájékozódási versenyek, Mikulás túrák, vetélkedők, több napos országjárás, stb.)

A szövetség elkötelezett híve környezetünk és a természet védelmének, a biológiai sokféleség és gyönyörű erdeink fennmaradásának. A túravezetők és a vizsgázott polgári természetőrök tanácsaikkal, észrevételeikkel segítik, tájékoztatják a túrázókat, kirándulókat.

Az ország területén, majd 20 ezer km jelzett turistaút található, melynek kataszterezése, karbantartása, járhatóságának folyamatos biztosítása a sok évtizedes hagyomány alapján a szövetség önként vállalt feladata. Mindez az utóbbi éveket leszámítva minimális anyagi támogatás mellett, a vandálok és önjelölt piktorok okozta károkkal szemben is működött.

Hétvégi túráikat akár több hetes pihenésüket is programajánlatainkkal, útikönyvekkel, térképekkel, túramozgalmak igazolófüzeteivel segítjük. Előzetes egyeztetés alapján szakképzett túravezetőt is biztosítunk. Tagszervezeteink és együttműködő partnereink turista- és kulcsos-házaiban - jó túra kiindulási pontokon - kedvező árú szálláslehetőségekkel várják a természet vándorait.

Ha Ön megszerette a kirándulásokat és érdekli a természet utánozhatatlan szépsége, de bizonytalan a tájékozódásban; keresse a túravezető képzés lehetőségeit, ahol megtanulhatja mindezt.

Ha szeretné támogatni a természetjárást, az egészséges életmód elterjedését hazánkban adójának 1 %-ával, azt köszönettel elfogadjuk a 19001511-2-42 adószámra.

Rendezvényeinkről, eseményeinkről olvashat e honlapon vagy a havonta megjelenő Természetjáró Turista Magazin számaiban és sok más kiadványban, a tagszervezeteink híradóiban, honlapjain.

Minden érdeklődőt, egészségéért tenni akarót hív és vár túráira, tagjai körébe a Magyar Természetjáró Szövetség!

16477 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 545 regisztrált felhasználó
 • 2 089 hírlevél előfizető
 • 321 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 110 túramozgalom
 • 3 479 túramozgalom teljesítő
 • 55 esemény
 • 2 348 megjelent cikk, hír
 • 212 belső oldal
 • 1 913 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter