2020. augusztus 10., hétfő - Lőrinc
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Fórum
Magyar Természetjáró Szövetség

Téma: Vadkemping

Az előbb olvastam a vadcampingről szóló cikket, érdemesnek találnám eszmét cserélni róla. A DDK-t 17 nap alatt igy jártam be, a DDP-t, az Alföldi kéket szintén, másként el sem tudom képzelni, bár egy kicsit ellentmond ennek, hogy a túráim során mindig minden lehetőséget, túristaház, magánporta, kihasználtam, hisz a személyes kapcsolatok kialakitásának is meg van a varázsa.Inkább az jellemzett, hogy vittem a sátrat és a többi felszerelést és mindenféle előszervezés nélkül nekiindultam.

Hozzászólások a témához

Új hozzászólás vagy válasz írásához jelentkezz be!
#1098 2012-12-04 15:37:14, Stupidsite
Hmm... Ámberek! Akkor most Zöldecske indította ezt a témát?  (Mert, ha jól sejtem, Vidovenyecz sporttárs nem lehetett, Zöldecskézeh meg ez a stílus ("DDK-t így jártam végig...") mintha nem illene....

Vándor

(Ja, ha nem lehet rájönni, a témaindítóval is szivesen felvenném a kapcsolatot- csak nem láttam a becenevét (nick).)
 
#1097 2012-12-04 15:21:45, Stupidsite
Üdv!


Igazából nem is ehhez a kérdéskörhöz írtam volna (egyébként szólítsatok Vándornak, ennek történetét is- s a /nálam/ jobb fönt található másikkal nem túlzott egyezésének okát- elmondom majd egyszer... :-)) :-(((((((((((( )- de aztán...

Az eddig nem túlzottan balfék itthon.hu oldal- nos - gyakorlatilag bemondta az unalmast, így aztán- marad, a Nagy Bandó féle poén: "A jó..."*.

Ám, mivel szerencsére van ez az oldal (bár kicsit furcsa a lenni itten angol minden- ezt is megmagyarázom majd egyszer)- bár úgy tapasztaltam, hogy épp a szállással nem foglalkozik itten senki!

Így aztán- marad a jó öreg sátrazás!

Sőt- jobbat mondok (a pilisi parkerdőnél biztos szívbajt kapnak- de ezek más miatt is a szivem csücske**)- a sátortalanozás! :-) (Magyarán- hálózsákban, szabad ég alatt.)

Így több helyen meghúztam már magam- még külföldön is. Többször a szabad ég alatt, de volt, hogy esőház-félében, vagy sátorban.

Szóval- szemetelni, ne szemeteljetek- de sátorra fel!

(A Maci Laci kergetőknek*** meg hajrá!)


Vándor*Róka a fa alatt, azon a holló. Csőrében a sajt. "Holló koma! Hallottad? Megint felemelik a sajt árát!" "A jó édes..."

** A Budai-hegység is ugye, ezekhez tartozik. NNa, aki a kilátók környékét megnézte-hát, láthat ott csodákat! Hej (vagy inkább- hogy hű maradjak az oda "írókhoz"- heil!)!
A másik "örömteli" dolog- a Börzsöny mátrásítása- "Menjen csuklós busszal/ tartálykocsival-stb. kirándulni! Mi beengedjük!" Diósjenő felett ugyanis van egy utacska- szép, asztfalatos- ahogy az kell- egy hegységben! Mellette a tábla: "Behajtani tilos!" (Amellett a kis másik: "Kivéve erdő(?)gazdasági(?) engedéllyel!" Huhú!!! Bele se' merek gondolni, hogyan szedi az engedélyt a .... (nemszabadkimondani) ....tanya (valójában giga-pensio-féle) meglátogatására törő tömeg? Mert megálni, ottan, kocsival- senki!

*** Ld- a kis, zöld (ruhás)emberke volt a nagy ellenség
 
#384 2010-10-22 14:42:50, VidovenyeczZsolt
Válasz zoldecske felhasználó #381 számú hozzászólására:
Nem viccből írom, de amit leírtál az alapján azt kell mondjam: semmiképp se hagyd otthon a barátodat, aki sokmindent mesélt a vadkempingezésről... :-)

A vadkempingezés ne az első lépés legyen, elsőnek menjetek simán sátrazni (kempingbe), aztán ha már több tapasztalat van, csak akkor jusson eszedbe a vadkemping. Pl. egyes vidékeken egyáltalán nem ajánlott, szigorúan védett területen egyáltalán nem szabad, stb...
 
#381 2010-10-22 10:04:41, zoldecske
Sziasztok!

Egyik ismerősöm már volt vadkempingezni, és rengeteget mesélt róla. Neki nagyon pozitív élmény volt. Én is gondolkodom rajta, hogy egyszer elmennék...de városi vagyok..és nincs sok tapasztalatom.
Mik azok a dologok, amiket semmiképpen ne hagyjak otthon.
Előre is köszi a segítséget!

Z
 
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 905 regisztrált felhasználó
 • 2 322 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 46 esemény
 • 2 807 megjelent cikk, hír
 • 262 belső oldal
 • 2 202 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter