2023. április 02., vasárnap - Áron
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Fórum
Magyar Természetjáró Szövetség

Téma: Túramozgalmak (pl. Kéktúra)

Túramozgalmakkal kapcsolatos fórum. Minden, ami a mozgalom leírásából nem derül ki. Itt jelezheted, ha valami változott, vagy éppen másokat kérdeznél meg mondjuk egy bélyegző aktuális állapotáról.

Hozzászólások a témához

Új hozzászólás vagy válasz írásához jelentkezz be!
1-50 51-100 101-141
#1094 2012-10-07 19:02:17, magyarharcos

Most hétvégén csináltam a 60 éves az Országos Kéktúra 60 óra alatt 60 kilométeres verseny kiírását! Október 5-én jártam azon a szakaszon, sajnos Somlyóvárnál nem találtam egy darab nyalókát sem, sem pecsétet semmit! Így ezt a szakaszt egy fényképpel kell igazoljam remélem elfogadják a szervezők :) Természetesen azt is remélem hogy pótolni tudom a füzetemben is a hiányosságot még vissza térek mert nagyon szép környék gyönyőrű kilátással és akkor betudom ragsztani a Kéktúrás füzetembe a nyalókát! Különben sikeresen teljesítve Szárliget - Dorog kéktúra szakasz 60 órán belül :)
 
#1093 2012-10-01 19:32:47, Hevesi
Válasz vlui2000 felhasználó #1092 számú hozzászólására:
Én 'csak' kéktúrázó vagyok nem útépítő. :-) Amikor arra jártam megismertem, ennyi.
 
#1092 2012-10-01 19:16:30, vlui2000
Válasz Hevesi felhasználó #1091 számú hozzászólására:
Köszi a gyors választ. Igen ez volt az, rengeteg van kiszórva. A gyárból jön közvetlen az anyag? Selejt, vagy bontásból?
 
#1091 2012-10-01 16:13:54, Hevesi
Válasz vlui2000 felhasználó #1090 számú hozzászólására:
Szerintem ezt láthattad, ha igaz. Már két éve is ott volt és az utak javítására használják.
Szerintem ez CK lap törmelék azaz cement kötésű faforgácslap, márkajelzése BETONIP.
A  FALCO Zrt. gyártja Szombathelyen.
 
#1090 2012-10-01 13:28:12, vlui2000
A Kéktúra Sárvár - Írottkő és a DDK Írottkő - Ják szakaszát teljesítettük az elmúlt héten. Az erdőkben sok helyen az eredei utak, ahol a kék is vezet, valamilyen építési törmelékkel volt felszórva. Jó nagy mennyiség lehetett, mert elég hosszan és vastagon futotta. Van valakinek valamilyen információja, hogy milyen anyag ez (azbeszt tartalmú?) és honnan jött?
 
#1086 2012-09-13 19:15:20, kaldi21geza
Kedves Sporttársak! Örömmel jelentem, hogy 2012. szeptember 12.-én az Ajkai Bánki Donát Természetbarát Egyesület tagjaival felújítottuk a Tátika-Hidegkút, Sümeg autóbusz pályaudvar közti Országos Kéktúra szakaszt. Főként a Tátikán lévő részeken sürítettük a  jeleket, a még jó állapotban lévő régieket is meghagyva. A kidőlt fák ágait igyekeztünk eltávolítani, de a jelentős vastagságú törzsek alatt/felett bújkálni kell, ami azért nem jelenthet túlzottan nagy gondot. Ismerve a törvényszerűséget, hogy ahol éves átlagban naponta nem megy el az ösvényen egy turista sem, ott a természet vissza veszi a terület! Így bizonyos évszakokban nehezebb az ilyen jellegű utakat követni, bármennyire is jól vannak jelezve! Viszont egy kis figyelemmel ez a gond is kiküszöbölhető! Márpedig az erdő nem egy kerítés, ahol minden fát le kell festeni. A Tátikai várhoz vezető rom jelzést is pótoltuk. Mindenkinek eltévedés mentes, kellemes túrát kívánunk! Káldi Géza a Bánki T.E. örökös tiszteletbeli elnöke.
 
#1085 2012-09-10 08:02:58, andynn
2012. szeptember 8-án (szombat) Szárligetről indultunk gyalogosan kéktúrázni (Koldussálássig). Somlyóvárnál, a kulcsos háznál azonban 13:15 perc körül sajnos csak zsírpapírra nyomott, igen halvány, előre kivágott négyzetecskéket találtunk, a pecsét hiányzott. Sajnos a még ottlévő 8-10 ilyen pecséten az MTSZ kéktúra feliraton kívül nem igazán olvasható a pacsételőpont neve (Somlyóvár) - (ráadásul pont úgy lettek kivágva, hogy az alsó sor eleve félig lemaradt, és ami megmaradt a feliratból, az elmaszatolódott a zsírpapíron) -, így mobiltelefonnal próbáltunk képeket készíteni, reméljük, azt majd elfogadják, meg elhoztuk a legolvashatóbb matricát. Csak jelzem, hogy aki ezután megy, ennek figyelembe vételével tehesse, és kérem szépen az illetékeseket, vagy a pecsét mielőbbi utánpótlásáról, vagy olvasható feliratú pecsétlenyomatok utánpótlásáról szíveskedjenek gondoskodni, ne feleslegesen érkezzenek oda az utánunk következők, és igazolhassák a teljesítést. Előre is nagyon szépen köszönöm: Andi
 
#1071 2012-08-29 14:13:19, Hevesi
Válasz andynn felhasználó #1070 számú hozzászólására:
TTT pecsételős fórum 2012.08.15./29.

"A vendéglős panaszkodott, hogy a kéktúra pecséttel sok a problémája, és nagyon utálja, hogy nála van, mert a túrázók sokszor hajnalban álmából riasztják fel, vagy éppen magánjellegű kerti tevékenységei közepette dörömbölnek az ajtón. Állítólag igéretet kapott, hogy egy kéktúra bélyegző ládát felszerelnek az egyik fára és oda helyezik a pecsétet, de eddig erre nem került sor. Ez volt az első eset, amivel találkoztam, hogy egy vendéglős kimondottan nem örül a nála elhelyezett kéktúra bélyegzőnek. Az illetékesek megfontolás tárgyává tehetnék, hogy erre mit lehetne lépni."
 
#1070 2012-08-21 13:26:47, andynn
Válasz Gyurka felhasználó #1069 számú hozzászólására:
Nem vesztettem el a kedvem, csak gondoltam megosztom tapasztalatom másokkal, hogy az én hibámból tanulva ők ne járjanak pórul, ha hétfőn terveztek volna pecsételni.
 
#1069 2012-08-21 08:28:08, Gyurka
Válasz andynn felhasználó #1067 számú hozzászólására:
 Kedves Andrea!

Köszönjük az észrevéteidet, kérlek ne szegd kedved és amennyiben vannak észrevételeid, akkor légy olyan kedves és írd meg őket.

Köszönettel:

fgy
 
#1068 2012-08-20 01:08:55, Hevesi
Válasz andynn felhasználó #1067 számú hozzászólására:
Igazad lehet. pld. Risztov Évát sem értem, miért erőlködött 10 km-t a vízben úszva mikor mehetett volna kajakkal is, hiszen az ugyanolyan sportértékű - szerinted.

Ő viszont tudta, hogy mi az aminek valóban sportértéke van !

Bizonyára tudod, hogy kerékpárosoknak is megvan a saját országos túramozgalmuk, ha azt megcsinálod akkor annak a sportértéke valóban lehet annyi mint gyalog a kéktúra.

Én 6. éve járom a kéktúrát  - gyalog - mert én sem engedhettem meg többet de akkor is szabályosan, mert számomra akkor van értéke.

Javaslom térj be a kéktúrás fórumra és ott mondd el a véleményedet de persze a viszont véleményt is hallgasd meg :-)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9012640
 
#1067 2012-08-19 10:16:17, andynn
Válasz Hevesi felhasználó #1066 számú hozzászólására:
2012. augusztus 13. napján, gyalogosan érkezve nem sikerült megszereznünk a pecsétet. Attól függetlenül nem kaptuk meg a pecsétet, és részesültünk elutasító magatartásban, milyen közlekedési eszközzel (gyalogosan, vonaton, kerékpárral érkeztünk). Sajnos napi 8 óra, teljes munkaidő mellett nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyszerre teljesítsük az országot átszelő útvonalat, ezért azt hétvégente, illetve szabadságunk alatt, apróbb szakaszokra bontva tudjuk csak teljesíteni. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy ne gyalog folytassuk minden egyes alkalommal Budapestről kiindulva, ha például a Mátrában fejeztük be az utolsó rész-szakaszt, hanem távolsági busszal/vonattal utazzunk vissza. Egyébiránt én a mozgalom lényegét a teljesítés tényében, és nem annak módjában látom. Úgy érzem, kerékpárral éppen akkora sportétéket képvisel az útvonal bejárása. 
 
#1066 2012-08-15 21:05:37, Hevesi
Válasz andynn felhasználó #1065 számú hozzászólására:
Ez egy nagyon hasznos információ volt. Nyilván akinek kell majd intézkedik.

Cserébe én is adnék egy hasznos és fontos információt, mely "eredetiben" a kéktúra igazolófüzetben és itt a honlapon a kéktúra hívatalos kiírásában is olvasható:

5. A túra teljesítése: történhet csoportosan, vagy egyénileg, hatéves kortól, állampolgárságra való tekintet nélkül, bármely irányban, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog vagy sível (vegyesen is).

A lényeget kiemelve, a kéktúra kerékpárral NEM teljesíthető, tehát nem ért benneteket semmiféle hátrány, a  kéktúra teljesítést úgy sem fogadnák el. 

A  gyalogtúrázók a pecsételőhelyekkel  kapcsolatos információkat itt szokták közzétenni:
Ha egyszer majd szabályosan is meg szeretnétek csinálni a túrát itt érdemes körülnézni, illetve be is lehet írni a tapasztalatokat:

http://teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/okt_forum
 
#1065 2012-08-15 11:57:22, andynn
Jelezni kívánom minden kedves túrázó számára, nehogy hozzánk hasonlóan kellemetlen helyzetbe kerüljenek. Augusztus 10-én (pénteken) 60 km biciklizéssel a hátunk mögött, délután 5 órakor már nem volt erőnk a Katalinpusztai kéktúra pecsét megszerzését követően átkerékpározni Magyarkútra, hanem Verőcén felszálltunka vonatra, és hazamentünk. A hiányzó egyetlen pecsét pótlása érdekében úgy határoztunk, augusztus 13-án (hétfőn) elmegyünk Magyarkútra. Mikor megérkeztünk a pecsételőponthoz, délután 2 óra tájban, épp egy férfi ment be a kapun a kutyáival. Kértük, segítsen, hol találjuk a pecsétet, hogy pecsételhessünk a füzetbe. Erre mogorván annyit válaszolt, a hétfő szünnap, Szendehelyen van másik pecsételőpont. (Megjegyzem: Szendehelyen az előző pénteki kerékpáros túrán már jártunk.)
Úgy érzem, ha egy csepp humánum szorult volna belé, nem ilyen elutasítóan kellett volna viselkednie. Közölte, nem hétfőn kell túrázni. Felmentünk a község határában a Honvéd kórház betegápoló otthonába, ahol szintén nem tudtak semmilyen olyan bélyegzővel szolgálni, amin a település neve szerepelt volna. Egyetlen kisbolt, élelmiszerüzlet, kocsma nem volt nyitva. A vasútállomáson csak várakozó bódé volt, jegypénztárat, embert ott sem találtunk. Ezért végül egy fényképet készítettünk a vasútállomásról, majd dolgunk végezetlenül jöhettünk haza. Így gyakorlatilag teljesen feleslegesen utaztunk le Budapestről Magyarkútra, nem kis összegért.
Úgy érzem, mindenképp szükséges jeleznem, hogy megítélésem szerint ez nem nagyon van rendjén. Miért nem lehet olyan pecsétet elhelyezni, amely a nap, a hét minden szakában, érkezéstől függetlenül a túrázók rendelkezésére áll, és a turisták nincsenek kiszolgáltatva egyes fogadó-tulajdonosok kénye-kedvének (vagyis annak, éppen jó kedvükben találjuk-e őket, és hajlandóak-e odaadni a pecsétet, vagy éppen nem áll érdekükben, mert úgysem fogyasztunk ott, nem tudjuk növelni a forgalmát...) Számomra nagyon kellemetlen élmény maradt ez, eddig kéktúrázásaink során mindig kedves, segítőkész, barátságos emberekkel találkoztunk. Sajnálom, hogy így alakult, és kérem szépen a Tisztelt Illetékeseket, ha van rá mód, az ilyen elhagyatott helyeken valamilyen módon biztosítsák, hogy egy szünnapnak számító hétfői napon is legyen lehetőség a pecsét megszerzésére. Tudom, elvileg a fénykép helyettesíti a pecsétet, de szerintem egy igazi túrázó, aki megdolgzik a pecsétért, annyit megérdemel, hogy hivatalos nyoma is maradjon fáradozásainak. Előre is hálásan köszönöm!
 
#1064 2012-08-10 14:30:38, ljcsontos
 Tisztelt Peták István Sporttárs
Megdöbbenve olvastam a kéktúra útvonalának módosítására tett javaslatai között, hogy a Kisgyóni Természetbarát Telep pecsételőhelyre elegendő lenne csak nyelet festeni. 
Sok szempontból ésszerűtlen lenne az útvonal változtatás (A fejszére festett nyél sem jó semmire): Egy : A kisgyóni telepet elhagyva, a Dültfásról gyönyörű kilátás nyílik a Móri árokra. Kettő: Ha azokat nézzük akik résztvesznek a túramozgalomban az útvonalváltoztatással, az egy kilóméteres aszfatos szakasz helyett kapásból kettőt mennek, azután még kettőt mire Melár felé elérik az eredeti kék jelzéshez vezető földutat. Három: És a legfontosabb! A kéktúra során szeretnénk a túrázókkal megismertetni Hazánk értékeit. a Kisgyóni Természetbarát Telep Hazánkban minden szempontból egyedül álló, a telepet a Fejérmegyei Természetbarát Szövetség kezeli, a tizenhárom kulcsosházat a fejérmegyei természetjáró egyesületek üzemeltetik. Igaz a szállásokra előre be kell jelentkezni, de a kéktúrázó társaságoknak mindíg és minden évszakban tudunk elegendő szállást biztosítani. Négy: Ha már mindenáron változtatni akarunk a szakaszon, a Bodajk és Csókakő közötti aszfaltos szakaszra kellene alternatívát találni.
Természetbarát üdvözlettel: Csontos László 
Pentele Természetjáró Egyesület
 
#1063 2012-08-09 14:22:40, nagypapi
Kedves MTSZ vezetőség!
Örömmel olvastam róla, hogy a Kormány kiemelt turisztikai projektként támogatta "Az Országos Kéktúra észak-magyarországi gyalogos és kerékpáros fejlesztése (470 171 207 Ft)" című projektet.
Legyenek szívesek, írjanak róla, hogy ez a fejlesztés konkrétan milyen beruházásokat takar. Azt hiszem, egy ekkora volumenű projekt ismertetése megérne néhány sort a honlapjukon.
Köszönettel és tisztelettel:
Ginter Gábor
 
#1052 2012-06-04 22:47:48, VidovenyeczZsolt
Válasz VidovenyeczZsolt felhasználó #1051 számú hozzászólására:
Felkerült a hiányzó 7. nap túraleírása is a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorláshoz:
DDK 2012 Vándorlás 7. nap Fehér-kúti kulcsosház - Abaliget

Ezen felül már a legfrissebb összefoglaló túraterv érhető el PDF-ben is:
2012-0602-DDK-2012-tervezett-szakaszbeosztás.pdf
 
#1051 2012-06-03 07:17:54, VidovenyeczZsolt
A közelgő Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás kapcsán az alábbi változások kerültek fel a honlapra:

A 4. nap (Koszorúzás Zengővárkonyban) túraterve módosult, a hivatalos túra Zengővárkony - Mecseknádasd közt lesz. Reggel Mecseknádasdról menetrendszerinti busszal lehet átmenni Zengővárkonyba. A koszorúzás 10:00-kor kezdődik, a túra 12:00-kor indul vissza Mecseknádasdra. Fölkerült a részletes túraterv is!

DDK 2012 Vándorlás 4. nap Zengővárkony - Rockenbauer Pál nyughelyének megkoszorúzása - Mecseknádasd

5., 6., 8., 9. túranapok (a baranyai szakaszok): felkerültek a részletes túratervek:

DDK 2012 Vándorlás 5. nap Mecseknádasd - Zobákpuszta

DDK 2012 Vándorlás 6. nap Zobákpuszta - Fehér-kúti kulcsosház

DDK 2012 Vándorlás 8. nap Abaliget - Nagymáté - Bakóca

DDK 2012 Vándorlás 9. nap Bakóca - Alsókövesd - Simonfa
 
#1046 2012-04-30 12:07:59, VidovenyeczZsolt
Feltettem a DDK Vándorlás döröskei és jáki szállásával kapcsolatos infókat, illetve a Vas megyei túravezető elérhetőségét.

http://mtsz.org/esemeny/ddk_2012_vandorlas_28._nap_ivanc_-_doroske

http://mtsz.org/esemeny/ddk_2012_vandorlas_29._nap_doroske_-_jak
 
#1045 2012-04-18 09:57:23, Hevesi
Kedves Sporttársak
 
A nyári RP-DDK 2012 vándorlás kapcsán megpróbáljuk összeszedni azokat a régi dokumentumokat, melyek  a túramozgalomhoz köthetők.
( Régi igazolófüzetek, újságcikkek, képek, beszámolók stb.)
Néhány sárguló, kopott, de mégis eredeti dokumentumot már láthattok az MTSZ honlapon is, ha van kiegészítő vagy új információtok, személyes élményetek,  küldjétek el.
Jó lenne ha turistatörténelmünk ezen dokumentumai nem merülnének feledésbe.
 
Ezek az oldalak az RP-DDK hivatalos oldaláról érhetők el.
 
 
 
 
 
 
Üdv:
Hevesi Zoltán
 
#1038 2012-03-30 22:50:11, VidovenyeczZsolt
Fényképekkel frissült a DDK Vándorlás 5. napjának oldala. Mivel ez a nap vasárnap, a Rockenbauer koszorúzás utáni nap, vélhetően sokan leszünk még. Az aznapi túravezető, Feketéné Móró Erzsébet összeállított egy 70 képből álló galériát a Mecseknádasd - Zobákpuszta napról, amely megtekinthető itt:

http://ddk-05.fmerzsike.fotoalbum.hu/

Néhány kép pedig a DDK vándorlás 5 napjánál is:

http://mtsz.org/esemeny/ddk_2012_vandorlas_5._nap_mecseknadasd_-_zobakpuszta
 
#1033 2012-03-23 16:44:26, sundaygeri
Sziasztok!
Akit érdekel kéktúrás póló az írjon!
sundaygeri@gmail.com
 
#1031 2012-03-15 07:44:11, VidovenyeczZsolt
Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás 2012

 Frissült a DDK2012 Vándorlás 1. napjának adatlapja. Új elemek:
 - 0. napi szállás
 - Túranyitás 12:00 Szekszárd, Rockenbauer kopjafa
 - 1. napi szállás
 - 1 esti étkezés

Frissült a DDK2012 Vándorlás 2. napjának adatlapja:
 - 2. napi szállás
 - 2. napi étkezés
 - programlehetőségek

Ezen felül kisebb szépészeti beavatkozásokat végeztem a Vándorlás oldalain, valamint az egyes túranapok végén most már közvetlenül el lehet érni az előző és a következő nap adatlapját.
 
Összességében: jelenleg Szekszárdtól Iváncig fent vannak a szállások, már csak az utolsó 5 nap adatait várjuk.
 
#1020 2012-03-05 21:55:14, VidovenyeczZsolt
Az elmúlt hetekben felkerültek a DDK2012 Vándorlás somogyi szállásainak adatai, a túravezetők nevei és a napi rajthelyek megközelítésének menetrendje. Ma feltettem a zalai részek szállásait Galamboktól  Rádiházáig, illetve az étkezési lehetőségeket.
 
#1003 2012-02-22 21:04:35, heyjoe
Válasz Hevesi felhasználó #1002 számú hozzászólására:
Köszi :)
 
#1002 2012-02-22 20:58:26, Hevesi
Válasz heyjoe felhasználó #1001 számú hozzászólására:
Szevasz

Javítottam!

HZ
 
#1001 2012-02-22 20:38:31, heyjoe
http://mtsz.org/turamozgalom_erintopont/okt_varoslod

"(nincs és itt soha nem is volt külön OKT bélyegző)"

Fenti rész törölhető, szép, új MTSZ-es bélyegzést kaptam a vasútállomáson:
https://lh5.googleusercontent.com/-JDUTM3kW6GM/T0VDMZwP5QI/AAAAAAAAKec/Da1R0gPn68U/s903/DSCF3881.JPG

És van bélyegzőpárna is!
 
#953 2012-02-06 19:26:58, hobobobo
Válasz VidovenyeczZsolt felhasználó #798 számú hozzászólására:
Szia Zsolt!

Ezt a kérdést személy szerint én alapvetően nem értem és nem is értettem meg sosem, mármint hogy miért is akkora tabu téma egy ilyen mértékű szervezést igénylő monstre túra esetén a részvételi díj és a szolgáltatások forintosítása.Semmi sincsen ingyen! Sem a szállások, sem a logisztika, sem az ellátás,semmi.Mi az hogy "nem ehhez szoktak"?
Hozzá kell szokni.Nekünk az első OKT bejárásunk két gyerekkel, olykor  5 fővel (jöttek a család nőtagjai is a jobb helyekre) , néhol szállodában, máskor panziókban kb 2 milla volt. Három év alatt. Ez nagyon sok, most másodszorra nekem egyedül jó ha a negyede lesz,de akkor is sok ez a pénz, de emellet nem lehet elmenni, a túrázás ennyibe belekerül és ez még egy kevésbé költséges hobbi.
Kedves ismerősömtől tudom hogy az OKT 50 Nógrád megyei szakaszát írd és mondd kb 100 000 ft-ból kellett megoldani.Ez a vicc kategória.(és az is lehet hogy rosszul emlékszem, és csak 50 000-et mondott, ennyit kaptak erre a célra,de nem biztos) Ennyiből nem lehet túrát szervezni, ezt tudomásul kell venni mindenkinek.Ez nonszensz, a túra sikere kizárólag az NMTSZ helyi tagjain, képviselőin múlt és azokon akik segítették őket, erre nem lehet azért hosszú távon építkezni, lévén Gubola úr is már nyugdíjas.
Ami az utolsó bekezdésedet illeti...egy ilyen úrral szívesen elbeszélgetnék az otthonról hozott kultúrát illetőleg...Le culture c"est homme...beszélgetésünk után kifizette volna az okozott kárt az biztos...
 
#891 2012-02-01 20:58:27, VidovenyeczZsolt
Válasz Hevesi felhasználó #855 számú hozzászólására:
Töröltem, köszönöm a jelzést!
 
#855 2012-01-27 09:38:42, Hevesi
Úgy tűnik, hogy az OKT egyes szakaszai duplán kerültek be az útnyilvántartásba.

Itt vettem észre:
http://mtsz.org/szervezet/pest_megyei_termeszetbarat_szovetseg

Lent látszik, hogy néhány út hozzájuk van kapcsolva, de ezeket korábban már felvitték a rendszerbe.  Át kellene nézni és törölni a felesleges duplázódásokat.
 
#802 2012-01-20 12:43:09, Hevesi
Válasz VidovenyeczZsolt felhasználó #798 számú hozzászólására:
Köszönöm ez számomra teljesen kielégítő válasz, hiszen nagyságrendileg tervezhető információkat tartalmaz.

Ami az utólsó, zárójeles bekezdést illeti, maximálisan igazad van, a helyi rendezőkkel szemben történő szinte  követelőzőnek tekinthető magatartást én is láttam 2011-ben az általad is jelzett településről érkezett túrázótól. Mindez megelózhető lett volna, ha a tisztelt túrázó rendelkezik némi előrelátással.

HZ.
 
#798 2012-01-20 10:43:42, VidovenyeczZsolt
Válasz Hevesi felhasználó #790 számú hozzászólására:
A tervezete ismert, a novemberi elnökségire állítottam. 
Végleges döntés még nem született, ezért is nincs még fent. A jövő hét végi rendkívüli elnökségin lesz róla szó és döntés.

A tavalyi alap az volt, hogy egyszeri 1500 Ft nem tagnak és 800 Ft tagnak, amiért járt a füzet, meg az induló csomag (újság, stb.) Ez nagyjából maradna így. A 2-7 nap közt lenne napi 400 / 300 Ft a díj, a 8. naptól pedig a _tervek_szerint_ 300 Ft nem tagnak, 200 Ft tagnak. Vagyis aki tag és végig megy, az összesen kb 7000 Ft-ot fizetne.

Azt fontos megemlíteni, hogy a 2. naptól kezdve fizikailag, tárgyiasult formában semmi kézzelfogható szolgáltatás nem jár ezért a díjért. Nem kézzelfogható formában viszont a díj a túra megrendezésére fordítódik: ez a szervezés díja. 

A tavalyi OKT50-nel kapcsolatban nagyon sok szép dolgot el lehet mondani (jogosan), viszont az MTSz számára nagyon nagy bukta volt. Ennek két oka van: azt hittük, hogy egy ilyen kezdeményezésre lesznek támogatók - nem voltak, vagy alig. A másik: gyakorlatilag a túra szervezését úgy vettük, hogy ingyen van. Hát nem volt. Az OKT veszteségéből nagyjából 9 hónapig lehetett volna fizetni a budapesti központunk bérleti díját!!! 

Tudom, hogy sokak számára az hogy egyáltalán fizetni kell majd, a "semmiért", az felháborító lesz, hiszen "nem ehhez szoktak". Az elnökségben konkrétan én nagyon erősen szorgalmaztam, hogy a DDK2012 legyen egy új alapokon nyugvó projektünk, ahol gyakorlatilag (reálisan) nem számolunk jelentős külső támogatóval, cserébe azt kérjük a résztvevőktől, hogy valamennyit tegyenek a dologhoz hozzá. Nem Veled vitázom, mert szerintem ezt biztosan megérted, de biztosan sokan háborodnak fel ezen a díjon.

Elsősorban nekik írtam ezt, és főleg azért, hogy lássák: már most vannak költségei  a túrának (molinó, szórólap), és ha erre nem lesz bevételünk, akkor baj van. 

Még valami: Az szervező csapat megbeszélésn is nagyon szorgalmaztam, hogy a túrán mindenkitől be kell szedni a részvételi díj jellegű dolgokat. Aki "ingyen" szeretné bejárni a DDK-t, az menjen egy nappal a túra előtt vagy után, de aki a szervezett rendezvény kereében van ott, az ne potyázzon. Ennek megfelelően javasoltam, hogy aki csak úgy "csapódik" a csapathoz, az az esetleges külön programokon (pincelátogatás, stb.) se vehessen részt. 

Tiszteljük meg egymást azzal, hogy a más által gyakran zsebből fizetett munkák után egy jelképes összeggel támogatjuk a szervezőket.

(Amin különösen felháborodtam tavaly, hogy volt olyan budapesti az OKT50-n, aki úgy potyázott egy szegényebb vidék turista létesítményében, hogy a filléres gondokkal küzdő helyieknek még kárt is okozott... - azért ehhez pofa kellett...)
 
#793 2012-01-18 14:14:26, Hevesi
Válasz Gyurka felhasználó #791 számú hozzászólására:
Jajj....akkor bocsánat!
 
#791 2012-01-17 23:19:53, Gyurka
Válasz Hevesi felhasználó #790 számú hozzászólására:
 Igen, csak titkos mindkét információ :-)
 
#790 2012-01-17 22:45:57, Hevesi
Válasz VidovenyeczZsolt felhasználó #789 számú hozzászólására:
A napi nevezési díj és az ezért biztosított 'szolgáltatás' ismert már?
 
#789 2012-01-17 22:15:46, VidovenyeczZsolt
Válasz Hevesi felhasználó #788 számú hozzászólására:
Az email-es a fő jelentkezési módszer a DDK2012-re. Egyrészt Így tényleg sokkal pontosabb adataink lesznek, másrészt az itteni felhasználói adatlapokon sok esetben nincs kitöltve a név sem.
 
#788 2012-01-17 14:35:44, Hevesi
RP-DDK2012:

Korábban az események lapján is volt és jelenleg is él a jelentkezési lehetőség.
A kettős jelentkezési mód nem biztos, hogy jó mivel az új emailes kétségtelenűl pontosabb de jóval bonyolultabb. Gondoljátok át!

HZ
 
#737 2011-12-12 17:29:14, Hevesi
Túrázók jelezték más fórumokon, hogy Szentbékkálla térségében a Töttöskáli-rom felé vezető szakaszon még a rom előtt a jelzést táblákkal elterelték. Tud erről valaki valamit?

HZ
 
#674 2011-11-11 21:11:57, baronekjeno
Válasz Hevesi felhasználó #673 számú hozzászólására:
Használd jóegészséggel,ez csak még tervezet!
Örülök ha segítettem.
Szia!
B.J.
 
#673 2011-11-11 21:06:58, Hevesi
Válasz baronekjeno felhasználó #672 számú hozzászólására:
Köszönettel megkaptam.
 
#672 2011-11-11 19:49:29, baronekjeno
Válasz Hevesi felhasználó #671 számú hozzászólására:
Kedves Zoli!
Küldök egy tervezetet ha akarod!
Szia!
Baronek Jenő
 
#671 2011-11-11 10:42:01, Hevesi
Válasz VidovenyeczZsolt felhasználó #670 számú hozzászólására:
Köszönöm, várjuk.

Azért pontosítanám kérdésemet, engem most annak a napnak a dátuma és szakaszhatárai  érdekelnének amikor a túra érinti Zengővárkonyt. Gondolom ezt a kitérőt betervezik az illetékesek és mint nevezetes nap szeretnénk programunkba tenni. 
Reméljük hétvégére esik. Hasonló nevezetes szakaszon voltunk az OKT 50-en is és bizony az átlagosnál jóval nagyobb volt az érdeklődés.
 
#670 2011-11-10 16:30:24, VidovenyeczZsolt
Válasz Hevesi felhasználó #669 számú hozzászólására:
Elvileg a nov 26-i elnökségin lesz téma, de ott szerintem még nem lesz végleges tervezet. Mindenesetre a felvetés jogos, és valóban minél hamarabb kellene napi bontás.
 
#669 2011-11-09 16:27:03, Hevesi
Kedves Sporttársak

Tisztelettel érdeklődnék, hogy a 2012 évre tervezett RP-DDK Emléktúra kiírása, különösen a napi szakaszolás mikor és hol lesz elérhető?  Az egyesületek már javában tervezik a 2012-es évi programokat, egy ilyen nagyszabású rendezvényt nyilván sokan részben vagy egészben szeretnének a saját programjukba is beiktatni.

HZ

ÜGYVEH: 106 (2011.09.07.)
Az ügyvezető elnökség 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodás mellett egyhangúlag felhatalmazta Duró Imre igazgató urat, hogy az elnökség elé terjessze e három kiemelt program ( Rockenbauer Pál halálának 25 évfordulója alkalmából a DDK emléktúra, Szlovák-Magyar pályázat, és a Források és Szent Kutak Éve programok) előterjesztését.
 
#603 2011-10-05 11:30:47, VidovenyeczZsolt
Válasz magyarvandor81 felhasználó #602 számú hozzászólására:
Ha bármi nem világos a kéktúrával kapcsolatban és telefonon érdeklődnél, akkor az elérhetőségeket (többek közt a telefonszámot is) megtalálod a bal oldali menüsor harmadik elemére kattintva: "Elérhetőségek"

Ugyanez az oldal jön be, ha alul, a "Kapcsolat" linkre kattintasz az Impresszum alatt.

A központ telefonszáma egyébként: +36-1-332-7177

A túraszakasz eleje végén a bélyegző ugyanaz a kéktúrás vagy vasutas pecsét, ami a túra "közben" van. A kitétel csak annyiban változik, ha mondjuk egy szakaszt Bodajkon fejezel be júniusban, akkor ott kell egy bodajki pecsét a füzetbe a júniusi dátummal, egyszer.

Egy pecsét megvan, ez jelenti a túraszakasz végét. Hazamész.

Ha továbbmész mondjuk októberben Bodajktól ( = túraszakasz megkezdése), akkor kell még egyszer bélyegezned Bodajkon (erre van is külön rubrika speciel), másodjára is , oda viszont már az októberi dátumot írod. Az ha, egy szakaszt rögtön másnap (hazautazás nélkül) folytatsz, természetesen nem ilyen eset, oda elég egy pecsét.

Ha olyan helyen szakítod meg a túrádat, ahol csak egy pecsétnek van helye a füzetben, akkor a másodikat az első bélyegző környékére, valami szabad oldalrészre tedd.

Érthető, vagy nem jól írtam le?
 
#602 2011-10-05 11:16:04, magyarvandor81
Most kezdtem el Kéktúrázni, olvasom a teljesítés igazolásáról (bélyegzésről) szóló feltételeket: "a túraszakasz megkezdésekor és befejezésekor is kell bélyegezni". Ezt nem értem igazán: mivel? hová?. Nem elegendő csak a kijelölt pecsételőhelyeken bélyegezni? Nem találtam telefonszámot a honlapon, ki tud erre nekem válaszolni? Köszönettel: magyarvandor81
 
#601 2011-10-04 22:55:40, VidovenyeczZsolt
Bár a címlapon nem jelenik meg, de érdemes nézegetni az Országos Kéktúra oldalát:
http://mtsz.org/turamozgalmak/orszagos_kektura

Egyre több fényképes túraleírás készül el a szakaszok közül, és egyre több érintőpontról kerülnek fel részletes, fényképes ismertetők. Utóbbi az Írottkő - Gerecse-üdülő szakaszra készült el eddig.
 
#573 2011-09-04 21:29:57, VidovenyeczZsolt
Válasz Hevesi felhasználó #571 számú hozzászólására:
Igen, ez egy teljesen jó ötlet. Mivel azonban az OKT oldala már valóban kezelhetetlenül hosszú, erre lesz egy külön (ún. statikus) oldal.

A külön oldal csak az OKT 50-nek lesz az összegzése (ezt persze valakinek majd meg kell írni...) és ennek az OKT50-es összegző oldalanak az alján lehet majd a napi beszámolók sora.

Természetesen az OKT 50 összegző oldala be lesz linkelve az OKT mint túramozgalom oldalára is.
 
#572 2011-09-03 21:18:51, VidovenyeczZsolt
HoboBobo túratársunk jóvoltából újabb néhány Országos Kéktúra bélyegző oldalához kerültek fel fotók:  
OKT Kétbodony, OKT Becske, OKT Szandaváralja, OKT Cserhátsurány, OKT Hollókő, OKT Nagymezőpuszta (Bableves Csárda), OKT Vörösmarty Fogadó.
 
Köszönet érte!
 
#571 2011-09-01 14:14:31, Hevesi
OKT 50

A rendezvényt valóban nagy érdeklődés kísérte.
Mindenképpen javított az MTSZ tevékenységének megítélésén. Ezt  főleg ott lehet lemérni, hogy más internetes fórumokon és egyesületi honlapokon is  sok hír, és beszámoló  jelent meg résztávokról.  
Javasolnám, hogy az OKT túramozgalomhoz linkeljük be a vonatkozó szakaszokról a beszámolókat. Kicsit (nagyon) teljesebbé tenné a túramozgalmi oldalt.
 
 
1-50 51-100 101-141
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter