2021. február 24., szerda - Mátyás
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Fórum
Magyar Természetjáró Szövetség

Téma: MTSZ honlap tartalmi témái

Az MTSZ honlap tartalmával kapcsolatos észrevételek és kérédések helye.

Hozzászólások a témához

Új hozzászólás vagy válasz írásához jelentkezz be!
#1247 2014-10-24 15:33:42, baronekjeno
                                                                                                                                                                         Tisztelettel javaslom a fórum megyszüntetését,
ha nincs válasz, és úgy látom nincs !!!


Nemcsak az én írásomra, más írására, sem válaszoltok,ez minősít benneteket!
Nagy szégyen ez rátok nézve!

Ez sajnos, beleillik a mostani stílusba, Központ és a Tagság elhanyagolt kapcsolatába!

Nagyon sajnálom, hogy ez így van, a szervezet múltja miatt is, mert Ők(tagság) alapították a Szóvetséget, nem a Központ alapította a Tagságot, ezért, a tagság többet érdemelne!

Emberileg többet kaptatok, mint amennyit, vissza adtok, sajnos!

BARONEK JENŐ
 
#1245 2014-10-16 17:02:33, baronekjeno
                                                Tisztelt Igazgató úr,kedves Tamás!
Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy egy civil szervezetnek, van tagsága is.

Erre azért hívom fel a figyelmedet, mert úgy látom, hogy a "munkád"-általad fontosabbnak tartott része-annyira leköt, hogy a honlapot, ritkán, vagy egyáltalán nem nézed.Ha nézed, akkor meg nem érdekel az a kevés vélemény sem, a tagságtól, ami megjelenik, sokan mondják, írják nekem, hogy azért nem írnak már, mert részetekről nincs válasz a véleményekre, kérdésekre.

Nagyon kevés a felkerült információ, csak "átadások" vannak, az odavezető út is érdekelné a TAGSÁGOT! A beharangozott PROJEKTTEL mi a helyze(?).Nagyon kevés, vagy nincs információ a honlapon!  Ennek a részleteit is kérdezte a fórumban valaki, már régen,válasz NINCS!

A testületi úlések utáni, dokumentumok,, hónapokkal később kerülnek fel a honlapra, ennyire elfoglaltak vagytok!?

Nem sorolom tovább úgy sem olvasod el, vagy ha igen akkor sem válaszolsz.(Mások is kiváncsiak, ám a válaszra!)

Ma már a szervezetek, egyesületek bezárkóztak, a tagság irányában tanusitott magatartásotok miatt ( a projektek fontosak, de a tagságot informálni kell a részletekről, mert remélem minden a tagságért történik), egy demokratikus szervezet VEZETÉSÉNEK(!) ilyennek kellene lennie,de azért járják a TERMÉSZETET szerencsére!

Nem folytatom, mert, az információ "hatalom" tudom , ezért tartjátok meg magatoknak, de nem jó van ez így szerintem.

egy pécsi természetjáró:  Baronek Jenő
 
#1244 2014-10-15 19:32:14, baronekjeno
                                      KEDVES GARANCSI PISTA, TISZTELT ELNÖK ÚR!

Látom az új nevez az, üj logót a régi honlapon, azt is látom, hogy a tagság mindegy, hogy mit ír, nincs reakció, nincs válasz!
A régi szokás, új szokás lett, ez változatlan, az auguszti Elnökségi, bocsánat Választmányi ülés dokumentumai, már októberben felkerültek a honlapra.
Ugyanez a gyorsaság vonatkozik a megyei vezetők tanácskozásának képeire, szövegére is.
Sorolhatnám tovább de nem teszem!

Tisztelettel kérlek, ha szólnak Neked, ha nem, megírom  e-mailben.
Ha egyetértesz velem, szólj valakinek, mondjuk az Igazgató úrnak, hogy tegye a dolgát!
Egy kicsit figyeljen a tagságra is!
Nem lesz tagság, nem kell majd Igazgató sem.

Ha nincs igazam, nem várok választ!
Ügy látszik nincs igazam, mert válasz nincs!
Nagyon sajnálom!
Tisztelettel:
Egy öreg barátod, tisztelőd, Pécsről,
Baronek Jenő
 
#1241 2014-10-05 17:31:15, baronekjeno
                                            Meg kellene szüntetni ezt a rovatot,
ha a központban nem nézik, nem olvassák illetve nem érdekel senkit a tagság véleménye!

                                          LÁTOM NINCS VÁLASZ!-miért?

   
  
Lásd a "Hogyan tovább MTSZ!"                                        Tudom, hogy nem ide való!
 
#1238 2014-09-11 18:01:40, garas
Válasz ljcsontos felhasználó #1235 számú hozzászólására:
Kedves László!
Azt, hogy a honlapon általában milyen szintű tájékoztatást várnánk el, alább Baronek Jenővel való levélváltásunkban olvashatod. Mindkettőtökkel ebben egyet értek.
De a természetjáró kártyákkal kapcsolatos általános kérdéseidre épp a hivatkozott értekezleten kaptunk választ első kézből, így azokat a megyei képviselő tudja leginkább tovább adni ugyancsak első kézből. Egyébként a kártyarendszerről korábban jelent meg ismertető a honlapon is, amit mindenki megismerhetett.
A most leírt példád viszont nem a korábbi kérdéseid körébe tartozik. Ez egy kezelési, feldolgozási probléma. Ezt nem hiszem, hogy a honlap oldalain kellene tisztázni. Már csak azért sem, mert sok tagegyesületnek különböző problémája adódott a kártyákkal, ezekkel nem itt kellene egyenként foglalkozni. Ráadásul a késleltető okok egy része épp tőlük, tőlünk származik (pl. hiányos, vagy helytelen adat). Egyébként épp az értekezlet alkalmával én is és más megye is személyesen pontosított és vett át több száz elkészült kártyát.
A megtartott értekezletről a honlapon jelent meg cikk, sőt tájékozatlak, hogy elkészült annak emlékeztetője és egy nagyon részletes, tanulságos, megyékre lebontott elemzés is a kártyákkal, taglétszámmal kapcsolatban. Ezek a megyék felé postázva lettek, bizonyára hozzáférhetsz.
Az MTSZ-Megye-Egyesület információs rendszer már évtizedek óta működött, többnyire eredményesen. A mi szövetségünknél is csak heti gyakorisággal tudnánk személyes ügyintézést végezni, de most a magasabb színvonalú technika korában ez már nem lehet korlát.  
Remélem ezekben a dolgokban egyet értünk, ugyanakkor bízom benne, hogy a megyék szerepének helyreállításáért a továbbiakban ti is aktív szerepet vállaltok.
Szép erdőt, mezőt:   Garadnay Sándor
 
#1235 2014-09-08 13:53:20, ljcsontos
Válasz garas felhasználó #1227 számú hozzászólására:
 Kedves Sándor
Nem a fórum oldalain és nem én magam szeretnék több tájékoztatást kapni a szövetségben folyó munkákról, történésekről, hanem a szövetség hivatalos tájékoztató oldalán a természetbarát.hu-n.  De, nem csak a sikerekről, hanem a nehézségekről is illene híreket küldeni a tagság felé, hátha többre becsülnék a vezetőség munkáját.
Vegyünk egy példát, kicsit abszurdnak túnik, de valahogy így működik mosta rendszer.
Az egyik városunkban működő egyesület nem kapta meg az igényelt tagsági kártyák nagy részét. Megkeresnek engem mint a város természetjáróinak képviselőjét a megyei szövetségben, én felhívom az elnököt elmondom a problémt, ő legjobb tudása szerint válaszol, én átadom a válasz a kérdezőnek, újabb kérdés merül föl, és folytatódik az egész a végtelenségig. nehogy félre értsen valaki, nem az egyes tagok és az MTSz elnökének közvetlen kommunikálását hiányolom, hanem a pontos és naprakész tájékoztatást a közérdekű dolgokban. Az augusztus 9.-i igazgatói megbeszélésről is lehetett volna a történekről egy cikket közölni.
Ahogy nálunk, valószínűleg a többi megyében sincsen a vezetőség napi kapcsolatban sem egymással, sem az országos központtal. Viszont azok a tagok akik rendelkeznek internet eléréssel szinte napi szinten ovassák az oldalt., kapják a hírlevelet.  Szerintem ezt kellene felhasználni, jobban kihasználni.
Üdvözlettel: Csontos László FMTSZ vezetőségi tag
 
#1230 2014-09-04 21:00:05, baronekjeno
Válasz garas felhasználó #1229 számú hozzászólására:
Kedves Sanyi, én is tisztelettel köszöntelek! Én tulajdonképpen egyetértek Veled! A megyék szerepét a váltás óta nem érzékelem, talán Te ezt pontosabban érzed, látod(ebben van csak "nézetkülómbség" kóztünk). Szerintem a mostani helyzetük,munkájuk,nagyon más mint régebben volt. Továbbra is baráti tisztelettel: Baronek Jenő
 
#1229 2014-09-04 14:58:29, garas
Válasz baronekjeno felhasználó #1228 számú hozzászólására:
Köszöntelek Jenő! Örülök, hogy újra hallatod hangodat. A véleményeddel részben egyetértek. Egy szervezet honlapjának egyik fontos szerepe kell, hogy legyen a történésekről, tevékenységről való rendszeres tájékoztatás. Nos ez valóban elég hiányos. A természetjáró kártyákról ugyan kerültek fel korábban információk, de azóta tovább fejlődött a dolog. Ezt és a további célkitűzéseket valóban nem tükrözi vissza a honlap. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a honlap szerkesztés és a kártyagyártás-nyilvántartás egy személyben történik. De lehet, hogy neki nincs kompetenciája a változások közzétételére. Mi az értekezleten viszont teljes körű tájékoztatást kaptunk.  
 Engem a leírtakkal viszont más cél vezérelt. Konkrétan a megyei szövetségek helyének és szerepének visszaállítása. A jelzett értekezlet célja is az volt, hogy a korábban az MTSZ-ből kiebrudalt megyék első kézből legyenek tájékoztatva, mert kiderült, szükség van e hierarchia lépcsőre. Elhangzott, a megyékre a jövőben mint az MTSZ helyi karjára, kihelyezett képviselőjére van szükség. Ennek megvalósítására, koordinációs feladatok átvállalására kérték a megyei vezetőket.
Nos ezt a szerepet erősítendő írtam, amit írtam. Mert a szövetségek és a tagok (egyének és egyesületek) is elszoktak az információlánc használatától. Továbbá vallom, hogy ilyen sokrétű kérdéskör témájában a helyi, személyes kapcsolatokon keresztül sokkal hatékonyabb tájékoztatást adni, mintha egyenkénti válaszokra késztetjük a központi vezetést. Ott közel két órán át került sor - információk, kérdések, válaszok, - a téma megtárgyalására. Ez ugye fórumon nem várható el. Én egy megyei vezetővel könnyebben tudok közvetlen kapcsolatot teremteni, mint az MTSZ vezetéssel.
Tehát célom a megyék helyének megerősítése volt azzal együtt, hogy kártyák ügyében lenne mit közkinccsé tenni.
A leírtak elfogadásának reményében üdvözöllek, változatlan barátsággal: Garadnay Sándor   
 
#1228 2014-09-03 15:32:32, baronekjeno
Válasz garas felhasználó #1227 számú hozzászólására:
 Kedves Sanyi !     Tudod mindig tiszteltelek, most is tisztellek, de nincs igazad!  Egy szervezet, pláne az МТSZ  honlapjának tūkrôzni kell az ott folyò munkát!  Szerencsére van is  mit  tūkrôzni,miért nem tūkrõzi? Cask találgatni tudok. A megyei vezetō nem ér el mindenkit, de a honlapot elérheti bárki.     Természetjárò barátsággal. Baronek Jenő 
 
#1227 2014-09-03 13:49:05, garas
Válasz ljcsontos felhasználó #1226 számú hozzászólására:
Kedves László!
A megismételt hozzászólásod most sem a megfelelő helyre került. Van egy olyan témakör, hogy "Hogyan tovább MTSZ?". Feltett kérdéseid ebbe a témakörbe illenek.
De hogy ne kelljen tovább várakoznod, jelzem, hogy augusztus 9-én az MTSZ igazgatója a megyei vezetők részére részletes tájékoztató megbeszélést tartott, többek között a természetjáró kártya témakörében is. Ez egyébként itt a híranyagban is megjelent.
Kérdéseidet tehát legegyszerűbb, ha a saját megyei vezetőd felé teszed fel, akitől közvetlen kapcsolatfelvétel révén minden bizonnyal sokkal részletesebb információkat kapsz, mint itt a fórum szűk lehetőségei között.
Az információáramlásnak egyébként is ez a leglogikusabb, leghatékonyabb és szerintem alapvetően  követendő útja.
Szép erdőt, mezőt: Garadnay Sándor
 
#1226 2014-08-28 08:06:11, ljcsontos
  Tisztelt Vezetőink, Szerkesztő Sporttárs
Minden valószínűség szerint az én hibám, hogy az alábbi hozzászólás a nem igazán olvasott apróhirdetések közé került, így a még megválaszolatlan kérdéseket átmásoltam ide, a szerkesztőknek szóló üzenetek közé.
Szívesen vennénk, ha információkat kapnánk az oldalon, hogy hol tartanak a következő fejlesztések. Mikor lesz elérhető az internetes tagsági regisztráció, az évközben felvett tagjainkat milyen módon tudjuk a rendszerbe legalizálni? Hol tart a tagsági kártyák gyártása, azoknak a tagoknak akiket az év elején, vagy év közben vettünk fel hogyan igazoljuk az MTSz tagságát, hogy megkaphassák a kedvezményeket? Hol tartanak a turistaház felújítási program egyeztetései?
Kinek, milyen címre küldjem el az anyagokat, ha az eseménynaptárban szerepeltetni szeretnénk egy rendezvényt?
Üdvözlettel: Csontos László 
 
#1222 2014-07-17 13:34:07, Gyurka
 Szeretném megkérdezni, hogy ez a nagyszerű Fjalraven Vándortúra 2014 mit keres az MTSZ honlapján? Úgy is megkérdezhetném, hogy mi közünk hozzá? Mivel nem tagszervezet egyik érintett sem, így gondolom ez egy fizetett hírdetés. 

Előre is köszönöm a választ

fgy
 
#1221 2014-07-15 10:44:39, Gyurka
A sorozatos előjelek daccára én kitartottam amellett, hogy a változások segítik az MTSZ megerősödését, mint szakmai szervet és a politikai hullámok ugyan megbillegtetik a kis hajónkat, de nagy kárt nem teznek benne. 
Erre ma látom, hogy a Metro újságból idéznek a honlapon. 
Erre csak a következőeket tudom mondani:
Gratulálok a remek szerkesztéshez, szép munka! A Blikk is szokott erdőben felcsonkolt tetemekről írni, azt is be kéne venni

fgy
 
#1211 2014-05-12 20:33:42, Joe13
 Tisztelt Honlap Szerkesztő!

Az Országos Kéktúra kiírásnál a 051 túra vonalnál hibás linkre fut a bongésző

Üdv: Sági József
 
#1175 2014-02-04 18:18:32, winczuczu
Válasz PalmaiVencel felhasználó #1171 számú hozzászólására:
Köszönöm! :)
Üdv.: Vincze Gábor
 
#1171 2014-01-28 13:11:47, PalmaiVencel
Válasz winczuczu felhasználó #1167 számú hozzászólására:
Probléma megoldva.

Üdv: Pálmai Vencel
 
#1167 2014-01-24 13:31:41, winczuczu
Válasz winczuczu felhasználó #459 számú hozzászólására:
Sajnos megint ez a problémám!
Segítséget kérek! :)
 
#1122 2013-05-16 20:02:30, delzselic
A honlapon folyamatosan kellene frissíteni a 2013-ra regisztrált tagszervezeteket! Az utolsó adatmódosítás március közepén történt.
A "Szervezetek" menüpont ebben a formájában már nem aktuális!
 
#1029 2012-03-14 09:45:52, baronekjeno
Válasz efemm felhasználó #1027 számú hozzászólására:
Kedves efemm!

Köszönöm!
Egyetértek Veled.

Baronek Jenő
 
#1028 2012-03-14 09:41:55, baronekjeno
Válasz bagetto felhasználó #1026 számú hozzászólására:
Megszólítás nélkül!

Én csupán egy természetjáró vagyok,mindig annak tartottam magam!

Nekem is elég volt(!) ebből(belőled) ennyi!

A hüjeség a durvaság, a rejtözködés, a bujkálás, a nem nyílt "ember" , a nem vállalom magamat de megmondom nektek(!),a hátulról könnyebb fejbevágni,  mindig felbosszant, pedig alapvetően nyugodt ember vagyok!

Légy "boldog", hogy kiélhetted szenvedélyedet!

Nen haragszom Rád sem!
Te rejtözködő,bujkáló, Valaki.

Tisztelettel:
Baronek Jenő
 
#1027 2012-03-14 08:45:59, efemm
Válasz bagetto felhasználó #1026 számú hozzászólására:
Nem tudom mire "jó példa" a TTT honlap (amit egyébként én szerkesztek)! Ott nincs hasonló fórum, a túrabeszámolóknál a vita nem is engedélyezett. A szakmai illetve személyes vitáinkat az index Teljesítménytúra fórumában bonyolítjuk, vagy levélben, vagy személyesen.
A TTT honlapnak is megvan saját célja és a viszonylag szűk körű feladatata - a teljesítménytúrák kiírásainak megjelentetése. Az MTSZ honlapnak megint más a feladata, egy nagyságrenddel sokrétűbb. Például a Turistautak nyilvántartása, az MTSZ túramozgalmainak nyilvántartása, stb. A TTT 1db egyesület, az MTSZ meg kb. 300 egyesület szövegsége.
Azért, ha a TTT honlapon ilyen bemutatkozással indítottál volna, mint itt, már nem lennél ott... :)
Ha a természetjárással kapcsolatos kérdésed van, vagy javaslatod, vagy tenni, segíteni szeretnél, szívesen látunk bármilyen turista szervezet vagy honlap környékén!
 
#1026 2012-03-13 23:39:10, bagetto
Válasz baronekjeno felhasználó #1025 számú hozzászólására:
Mert Te különb ember vagy ? Tudod, különbség !
Azt gondolom, ennyi időt tudtam Rád szánni, most már rágd a gittet mással.
Végezetül még egy tanács: próbálj nyugodtan viselkedni, ha másokkal vitázol.
A harag rossz tanácsadó ! Vagy ahogy Te mondanád : Ira est malum consiliarium  - de ez most egy magyar közmondás.
S a jó példa :  http://ttt.tr.hu
 
#1025 2012-03-13 21:37:36, baronekjeno
Válasz bagetto felhasználó #1024 számú hozzászólására:
Tisztelt bagetto!

mert még mindig nem vállaltad a NEVEDET!
Én vállaltam!
A vitát is vállalom, VELED!

Ez már nagy külömbség kettőnk között!
Én erre is büszke vagyok!

Én is csak azért válaszolok mert TE is válaszoltál!, igaz névtelenül!
Én arra is büszke vagyok, hogy 50% az enyém a fórumon (Te írtad, én nem számoltam)

Nem engem sértettél
-engem nem is lehet- meg, hanem egy KÖZÖSSÉGET!(ezt már leírtam)

Én a koromnál fogva sem tagadhatnám le, de nem is akarom letagadni, mert nincs miért
(igen "a komcsi érában"szocializálódtam"). IGEN, IGEN, IGEN!!
Én meg a stílusodból felismertelek, hogy Te nem "OTT" szocializálódtál, ahol én, vagy már nem emlékszel a "régmúltra"!!

Egészen pontosan idéztem LATINUL, annak ellenére, hogy OTT szocializálódtam, ahol TE nem, ilyen emberek -mint én-között sem, mindenki hülye, még akkor sem ha TE úgy gondolod.
Írd le mi a hiba!

A hibáimmal együtt én vagyok, de akkor sem vagyok "olyan" ember min Te!!!
Nem is szeretnék rád hasonlítani

Ezt szeretném kihangsúlyozni!!!

Tisztelettel:
NÉVVEL!
Baronek Jenő
 
#1024 2012-03-13 20:52:11, bagetto
Válasz baronekjeno felhasználó #1023 számú hozzászólására:
Tisztelt baronekjeno !
Köszönöm kedvesen érdes válaszodat. Nem kívántam további kommentet írni, de Te mondod, hallgattasson meg a másik fél is !
A vélemény az vélemény - akkor is, ha valaki most látogat először a honlapotokra. Gondolom, nem belső használatra szántátok, azért nyilvános.
Azért volt "Uraim" a megszólítás, mert az utolsó 60 hozzászólásból 57 garantáltan férfiemberé volt, a másik 3 pedig valószínűsíthetően... Ebből 50% a Tied.
Egyébként azt gondolom, emberi mivoltodban én nem sértettelek meg, nem úgy Te.
Az "ez ma a módi" kiszólásból ítélve Te még a komcsi érában szocializálódtál, így ez megbocsátható.
Hogy valaki majdnem pontosan idéz latinul, az nem biztos, hogy érdem. Pláne nem, ha mellette magyarul bántóan rosszul fogalmaz, és minden második mondatban helyesírási hibát vét. Vagy tévedni emberi dolog ?!
Maradok tisztelettel!
 
#1023 2012-03-13 18:32:30, baronekjeno
Válasz bagetto felhasználó #1022 számú hozzászólására:
Kedves bagetto!
Tisztelettel tájékoztatlak, hogy hölgyek is vannak köztünk!

Nem tudom ki vagy ezért nem tudlak másképp szólítani!
NAGYON ELTÉVEDTÉL!-ez az egyetlen jó megállapításod!

Névtelenül, egyszeri rákattintás után, a helyzetet nem ismerve "VALAKI"ilyen megállapítást tesz, "néhány leírt, és elolvasott "vélemény" alapján", az csak egy komolytalan "ember", ha "ember", lehet !

Megértem "néhány" évet, sok emberrel találkoztam, "sokat írtam, olvastam, és beszélgettem, beutaztam európát, talán a "világot"", -eddigi életem során- de ilyennel, ilyen "emberrel"(?) aki ennyi tájékozódás, információ után, ilyen véleménnyt leír, még nem találkoztam,
Mindezt, nem egy emberről, hanem egy közösségről, írta le valaki!

Szégyeld magad, hogy egy közösségről, néhény ember, véleményének elolvasása után, ilyet állítasz,
ez TÉGED, inteligenciádat(?) minősíti (persze névtelenül), (ez ma a módi, a menő )!

Minden szavamat őszintén gondolom, és érte(értük) a felelösséget természetesen vállalom!!!
"Audiatur et altera pars!"
"Errare humanum est."

Tisztelettel, és de megbotránkozva!
Baronek Jenő
(én nem titkolom, hogy ki vagyok(!), mert van a képemen, pofámon bőr, és mindig nyiltan vállaltam amit leírtam, elmondtam!)
 
#1022 2012-03-12 22:24:23, bagetto
Tisztelt Uraim!
Azt gondoltam, hogy egy komoly szervezet honlapját látogatom meg, aztán rá kellett jönnöm, hogy ez inkább egy gittegylet. Mintha egy 70-es évek beli pártértekezleten lennék. Ragozzák a semmit, miközben olyan vezetőik vannak, akik még az internetet sem ismerik, és a jószándékú
segítséget kioktatásnak vélik. Úgy gondolom, rossz helyre tévedtem, de szerencsére időben észrevettem...
 
#990 2012-02-21 17:53:15, baronekjeno
Válasz efemm felhasználó #985 számú hozzászólására:
Kedves Máté!

Én úgy gondolom új szervezet alakul az átalakulás után, ilyenkor új honlapot "szoktak" csinálni.
Ha neked jó,annak nem autómatikus következménye, hogy másnak is jó!
Izlések és pofonok különbözőek lehetnek még ebben is. 

Az egyesületek több mint 90-%a nem töltötte fel adatlapját ez baj, még lustaságnak is mondanám.
 Nem volt fontos a hovatartozás?!

Régi módszer.......EZ EGY NAGYON SAJÁTOS MEGÁLLAPÍTÁS!!!

Tisztelettel:
Baronek Jenő
 
#985 2012-02-21 09:51:30, efemm
Válasz baronekjeno felhasználó #984 számú hozzászólására:
>>ÚJ HONLAP KELL !
Jujj... Miért is kell új honlap??
Mennyi időbe tellett, mire a jelenlegi adattartalom felkerült erre a honlapra? Két év!!!
Egy új honlapra tartalommal való megtöltéséhez mennyi idő is kell majd? Hol van az a csapat, aki megtölti tartalommal?
Véleményem szerint a jelenlegi MTSZ honlap, funkcióját tekintve bőven megfelel a szervezetnek. Megjelennek rajta hírek, van rajta fórum, van mögötte adatbázis, közreműködés nélkül tudnak rá a felhasználók regisztrálni, van hírlevél, létre lehet hozni statikus oldalakat, van naptár nézete, menüstruktúrája, van többszintű jogosultság kezelése, a külalakja is megfelelő.
Nagyon nem kellene még csak gondolkozni sem azon, hogy milliók elköltésével egy újabb üres keretet hozzunk létre, amire majd az önkéntesek megint két év alatt tesznek fel olyan szintű tartalmat, mint a régire!
Becsüld meg inkább, hogy legalább ez a mostani önkéntes csapat megvan, aki dolgozik a honlapra!

Régi módszer, hogyha nem (jól) működik, akkor szervezzük át, utána pedig írjuk meg azt a bizonyos három borítékot...

Bár akár ki is fejtheted nyugodtan, hogy szerinted miért kell új honlap.
 
#984 2012-02-20 21:41:52, baronekjeno
Kedves Sporttársak!

Látjátok senkit sem "érint" ez az ügy, mármint a honlapra "dolgozás"!
Ezzel is magunról állítunk ki bizonyítványt szerintem !
Ebből én azt látom, a többség nem is tartozik.tartozott ehhez a szervezethez, a hozzáállás egyértelmüen ezt mutatja !
A hozzáállásból egyértelmüen ez látszik !

ÚJ SZERVEZET, ÚJ HONLAP KELL !

Tisztelettel:
Baronek Jenő
 
#964 2012-02-16 19:34:01, baronekjeno
Kedves Sporttársak!

Az MTSZ honlap a megyék részéről miért nem "gazdagodik"?
Nincs mit feltenni?
Nincs már kötődés a Központhoz?
Szerintem ez érdektelenség!
Vagy még annál is rosszabb!

Tisztelettel:
Baronek Jenő
 
#774 2012-01-12 14:53:37, VidovenyeczZsolt
Válasz horpolin felhasználó #766 számú hozzászólására:
Teljesen jogosak az észrevételek. 
Már korábban is terveztem egy felsorolást, hogy mit lehetne teni a honlap gazdagítása érdekében, erre eddig sajnos nem volt időm. Igyekszem egy-két héten belül feltenni erre vonatkozó, konkrétabb felhívást.

Tágabban viszont az MTSz stratégiájában is lennie kéne olyan részekenk, amely az önkéntesek bevonását jobban leírja. Tehát amikor ezt az Önkéntes munka pontot kitaláltam, eredetileg a honlap feltöltésénél jóval tágabban gondolkodtam önkéntes munkában. Ilyen jellegű munkák kidolgozása már biztosan meghaladja az erőmet és az időmet.

Például ilyenekre gondoltam: egy adott turistaút szakasz örökbe fogadása (ami nem a festését jelenti, meg az útvonal minden gondjának bevállalását), hanem mondjuk hogy évente 3-4 alkalommal egy metszőollóval, kisfűrésszel végigmegy, és a jelzésekre belógó agakat leszedi. Egy nagy felújításnál kevesebb, de a járhatóság folyamatos biztosításához elengedhetelen lenne.

Szóval: igyekszem hamarosan a honlapos részre vonatkozó dolgokat összeállítani és közzétenni, illetve később bővíteni.
 
#767 2012-01-01 17:31:06, Hevesi
Válasz horpolin felhasználó #766 számú hozzászólására:
+1

és BUÉK
 
#766 2012-01-01 14:50:49, horpolin
Kedves kvte!
 
Nagyon szépen köszönöm, hogy az MTSZ honlapon megemlékeztél arról, hogy pár anyagot én is feltöltöttem a tavalyi év folyamán a honlapra. Még egyszer köszönöm! Viszont nagyon szíven ütött a cikked azon mondata, hogy aszongya: "Ami viszont nem pénz kérdése: sokan olvassák, de nagyon kevesen szerkesztik az oldalt."
 
Aztán csak úgy bóklásztam tovább, és észrevettem az oldal alján linkként az "Önkéntes munka" kifejezést! Na, mondom, odaugrok, hátha tudok még tenni valamit a csapatért az eddigieken kívül is. Itt biztos hasznos tippek vannak, hol is várják a segítségemet. Megnyitottam a linket és egy üres oldalra jutottam! Na, mondom, biztos bennem van a hiba, megnyitottam mégegyszer, hátha először rossz helyre nyomtam... de az az oldal tényleg üres. Alapvetően kételkedő típus vagyok, ezért gondoltam, hátha a sokat szidott Világháló Felfedező 9-es verziójával lehet próbléma, ezért a linket megnyitottam Tűzrókával, meg harmadjára a Krómozott Guglival is, de azok sem írtak ki többet!
 
Nem kéne ezt az oldalt feltölteni egy szívhez szóló könyörgéssel, hogy aki tud, az segítsen ezt, meg azt, meg amazt, mert égetően szükség lenne rá? Talán olvasnák néhányan, és akkor biztosan segítenének is! És ha olyan fontos a segítség, akkor talán nem az oldalak legalján kellene eldugni az erre vonatkozó felhívás linkjét, hanem jobban szem előtt tartani, mondjuk a baloldali menüben?


Egyébként:
BOLDOG ÚJ ÉVET!
:-)
 
#614 2011-10-12 21:42:00, heyjoe
Válasz VidovenyeczZsolt felhasználó #613 számú hozzászólására:

Végre megyén belül lejutnék a Balatonig :)
 
#613 2011-10-12 20:17:22, VidovenyeczZsolt
Válasz heyjoe felhasználó #612 számú hozzászólására:
Persze, pedig megígértük hogy nem írjuk Vas megyének, amíg ki nem hirdetik hivatalosan ;-)
 
#612 2011-10-12 15:53:40, heyjoe
A http://mtsz.org/cikk/uj_kilato_a_badacsony_hegyen cikkben a Vas megye címkét ki lehetne cserélni? :)
 
#609 2011-10-09 22:08:10, VidovenyeczZsolt
Felkerültek a képek a Kisgyóni találkozóról:
http://mtsz.org/cikk/kihelyezetett_elnoksegi_ules_kisgyonban
 
#585 2011-09-28 21:12:49, VidovenyeczZsolt
A most megjelent OKT50 könyv kapcsán kaptam egy kiegészítést, ezt vezettem át a cikkben illetve a Kiadványok oldalon utólag: a könyv elérhető DVD melléklet nélküli verzióban is, ebben az esetben az ára nem 1500 Ft, hanem 950 Ft.
 
#582 2011-09-23 14:34:43, VidovenyeczZsolt
Felkerült a
- Dokumentumok menüpontba
       - a májusi és a júliusi ügyvezető elnökségi jegyzőkönyve,
       - a júniusi elnökségi jegyzőkönyve

Az Eseménynaptárba a jövő évi kiemelt rendezvények neve és ahol ismert, a pontos dátum is.

Hamarosan felkerül még néhány anyag a mostani, szeptemberi elnökségiről,
egy újabb leírás a vizitúrások egyik évente ismétlődő túrájáról
és kaptam kéktúra bélyegzőhely fotókat is.
 
 
#570 2011-08-28 21:26:08, baronekjeno
Válasz Gyurka felhasználó #564 számú hozzászólására:
Kedves Gyuri!
Örülök, hogy egyetértünk!
Dicsekedett VELED a Dúró Imre Györben!
Örültem Neki!
Szia!
Jenő barátod
 
#569 2011-08-27 16:31:27, Hevesi
Válasz Gyurka felhasználó #568 számú hozzászólására:
Nem szeretnék vitát nyitni mert az elmúlt évben elég volt.
Igen vannak akik elég sokat dolgoznak az MTSZ honlapon és vannak akik kevesebbet, de természetesen azok vannak a legtöbben akiknek csak igényeik és észrevételeik vannak.

Az  'érdekekhez'  azt is figyelembe kell venni, hogy azok a szervezetek akik saját honlapot üzemeltetnek nyilván oda szeretnének nagyobb forgalmat generálni, valahol ez érthető is, de talán a természetjáró  szemlélet itt mást kívánna mint az önreklámozás.  (?)

Én elsődlegesen ezeket a szervezeteket keresném meg folyamatosan,többször is hiszen nyilván náluk van arra alkalmas személy is, hogy ide bedolgozzon.

A természetjáróktól sorozatosan jelzett igény volt az OKT, AK, RP-DDK útvonalának lehető legteljesebb bemutatása, ezen dolgozunk hetek/hónapok óta a legtöbbet és van is előrelépés, de még sok munka is van vissza.
Szaporodnak az olyan bedolgozó turatársak is akik pld. nem is MTSZ tagok, de szívesen tesznek valamit a mozgalmunkért. Köszönet nekik!
 
#568 2011-08-26 22:29:18, Gyurka
Válasz Hevesi felhasználó #567 számú hozzászólására:
 most nem is a turabázisról beszélve, az egész webes megjelenés kezelése valahogy nem megy itt az MTSZ-ben

általános jelenségnek tartom, hogy pár ember gürizik a természetbarát.hu -n, a többség meg nem tesz hozzá semmit, viszont sértődött gyerekként lép fel, ha valami olyat lát, ami nem teljesen illik bele a saját elgondolásába.

Ez a listán való szereplés kétélű. Az egyik része az, hogy az MTSZ-nek tényleg érdeke, hogy feltüntesse a tagszervezeteket, de meglehet, itt meg is áll az érdekköre. A többi munka tényleg az adott tagszervezet érdeke. Az is furcsa számomra, hogy egyesületek nem mozgolódank, hogy minnél elöbb felkerüljenek a központi szervezet oldalára. Pontosan, minden adattal. 

Egyébként itt jön képbe a megyei/kerületi szervezetek hálózata na meg az a tény, hogy ezek a szervezetek részesülnek a tagdíjból, ergo valamiféle munka azért csak elvárható tőlük. És ebbe a munkába mi minden tartozik bele, ha az nem, hogy naprakész nyilvántartást vezetnek a tagszervezeteikről és azok programjáról a központi felületen

visszatérve a nyilvántartásunkra, sajnálatos, hogy sok benne a hiba, de ha az érdekeltek viszik fel az adataikat, bizonyára nem lesz benne hiba és kb egy évvel korábban meglenne. 

gy
 
#567 2011-08-26 21:43:40, Hevesi
Válasz Gyurka felhasználó #566 számú hozzászólására:
Ez egy teljesen magán kezdeményezés, már évek óta folyamatosan aktualizálódik.
Jelenleg nincs ennél teljesebb túramozgalom gyüjtemény sehol, és éppen ezért ezt használja gyakorlatilag mindenki ebben a témában.
A szervezetek közül azok szerepelnek a nyilvántartásban akik valahol rendezői/szervezői túramozgalomnak. 

Ha egy adott egyesületi tagnak van igénye a saját szervezete reklámozására akkor itt is megteheti ha nincs akkor sosem fogja megnézni és javítani az adatait.

A teljességnek egyetlen nagy előnye van, az új érdelődő itt megnézheti, hogy van e a környezetében olyan egyesület ahol esetleg - ha megfelel számára az ott folyó tevékenység - akkor beléphet tagnak.

Én magam is irányítottam már ide érdeklődőket és remélem rátaláltak leendő szervezetükre.

A kérdésedre visszatérve az én variációm a válaszra tehát a következő:
az MTSZ-nek az érdeke a pontos szervezeti lista.

Viszont tény az is, hogy pontos adatokat csak a tagszervezetek adhatnak.
 
#566 2011-08-26 21:33:20, Gyurka
Válasz Hevesi felhasználó #565 számú hozzászólására:
 megnéztem ezt a nagyszerű oldalt, de ez is csak kérdések özönét generálta

- mi köze ennek az oldalnak az MTSZ tagszervezeteihez?
- elég-e egy ekkora adatbázis, mint ami ott szerepel? név, település, email, telefon

ha jól saccolom, akkor úgy 260 "szervezet" van benne, aminél kb 50% kal több a mtsz.org - n megtalálható, de úgy vélem, nem a felvitt adatok mennyisége a fontos

és ami tényleg nem került még napvilágra: kinek az érdeke, hogy felkerüljön az adatbázisba egy adott egyesület? 

vagy másként megfogalmazva: egy adott egyesületi tag kitől várhatja el, hogy egyesülete felkerüljön az MTSZ nyilvános adatbázisába?

kezdem sejteni, hogy nem sok válasz fog érkezni :-)

gy
 
#565 2011-08-26 17:42:10, Hevesi
Válasz Gyurka felhasználó #564 számú hozzászólására:
 
#564 2011-08-26 15:55:59, Gyurka
Válasz baronekjeno felhasználó #563 számú hozzászólására:
Sziasztok!

Felmerül bennem a kérdés, hogy az ilyen jellegű nyilvántartás kinek az érdeke. Az egyesületnek? Az MTSZ-nek? Amennyiben ezek a kérdéseket tisztázzuk, abban a pillanatban kiderül, hogy kinek kéne ezeket frissíteni. Furcsa tény, hogy a most elkészült - és sok hibától hemzsegő - adatbázishoz hasonlót nem igen találni máshol.

gy
 
#563 2011-08-25 17:46:48, baronekjeno
Válasz Cowy felhasználó #562 számú hozzászólására:
Örülök, hogy egyetértünk,ezek szerint más is észrevette a sok hibát!
Javítani kellene a hibákat folyamatosan, a megyei szövetségek és az egyesületek is javíthatnák.
A Zsolttól kellene kérned hozzáférési lehetőséget,hogy tudd javítani az észrevett hibákat.
Engem nagyon zavar a sok hiba!
Amit leírtál mind igaz.
 
#562 2011-08-25 17:12:45, Cowy
Sajnos valóban sok hiba van a "szervezetek" anyagban.
Megyei szervezeteinknél a Bizottság nem lehet önnáló jogi személy, tudomásom szerint ezért 1%-ot sem gyüjthet.
A városi szövetségek hiányoznak az összeálításból.
Az egyesületeknél: ha egyesület akkor eleve jogi személy, ha közhasznú akkor nagy valószínűséggel jogosult az 1% gyűjtésére is.
Helytelen a természetjárás iránt érdeklődők féletájékoztatása ebben a kérdésben, mert esetleg más szervezetek felé ajánlják fel ezt az összeget.
Megjegyzem: a korábbi években többször is leadott adatlapokon a helyes adatok szerepeltek, nem tudom, hogy ez az összeállítás milyen anyagból készült.
 
#559 2011-08-17 20:59:37, baronekjeno
Válasz Gyurka felhasználó #558 számú hozzászólására:
Sajnos nagyon sok hiba van a felvitt anyagokban!
A legnagyobb hiba pedig az, hogy a megyék,vagy maguk az egyesületek nem javítják.
Az még nagyobb baj,hogy nem töltik fel tartalommal.
Reménykedjünk!
 
#558 2011-08-17 12:36:06, Gyurka
Válasz VidovenyeczZsolt felhasználó #556 számú hozzászólására:
 Az a szerencse, hogy ilyenhamar kiderült a hiba, hála annak, hogy az egyesületek megnézik és gondozzák a saját adatlapjukat. 
 
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 006 regisztrált felhasználó
 • 2 385 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 901 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 222 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter