2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Fórum
Magyar Természetjáró Szövetség

Téma: Kelet-magyar természetjárók fóruma

Kelet-magyar természetjárók fóruma

Hozzászólások a témához

Új hozzászólás vagy válasz írásához jelentkezz be!
#1121 2013-04-03 09:35:03, Ferenczy
Tárgy: Bodrog-ártéri vízitúra

Lehet-e kenut bérelni a helyszínen a szervezőktől, vagy egyénileg kell?
Javaslom az eseménynaptárba is betenni a túrát.

Üdvözlettel: Ferenczy Gábor
 
#769 2012-01-02 16:14:24, haraszti
Hajdúszoboszlói határozatunknak megfelelően e felületen is várom a jelentkezését mindazoknak, akik a XLV. Nemzetközi Tisza Túra előkészítését, szervezését segíteni szeretnék és tudják.
Tervem az, hogy a 2013. évben 45. alkalommal "zajló" túra a Tisza teljes evezhető hosszán:  Rahó - Bustyaháza - Tiszabecs - Tokaj - Szolnok - Szeged - Titel kerüljön megrendezésre.

A siker előrevetíti a következő évek lehetőségeit!

Főleg Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Kiskun-Szolnok, Békés és Csongrád Megyék vízitúrázó képviselőit, vállalkozóit hívom az előkészítést segítő pályázati együttműködésre!

haraszti@tirpakturista.hu
 
#616 2011-10-18 19:45:04, kn1944
 Kedves Kelet-magyar Természetbarátok!

A hajduszoboszlói találkozón elhatároztuk, hogy fórumot nyittatunk az MTSZ honlapján. 
Ime itt a megnyitott fórumhely. Köszönet érte Vidovenyecz Zsoltnak.

Itt írhatunk egymásnak, s megoszthatjuk gondolatainkat másokkal. Remélem sok hasznos információ talál gazdára ezen a felületen. Használjátok egészséggel.

Első téma a hajduszoboszlói találkozó rövid összefoglalója. 


51. alkalommal: Kelet- Magyar Természetbarát Vezetők Találkozója.
 
2011. szeptember 30. – október 2 között a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Városi Természetjáró Szövetség fogadta a Kelet-magyar megyék természetbarát vezetőit Hajdúszoboszlón. A tanácskozáson Heves és Pest megye kivételével minden kelet-magyar megye képviseltette magát.
A résztvevőket Bíró Csaba a fogadó megye természetbarát szövetségének elnöke köszöntötte, majd a három nap során a résztvevők kötetlen megbeszélés formájában számos természetjárást érintő témát vitattak meg.
 
 Többek között:
- Elemezték az OKT50  és az ÉV VIDÉKE rendezvények tapasztalatait.
- Megvitatták a Civil törvény és Sporttörvény változásainak a természetbarát szervezetek működési feltételeire várható hatását. (lépni csak a törvények megjelenése után fogunk)
- Értékelték a természetjárás és a lehetséges társadalmi igények kapcsolati lehetőségeit. (iskola- tanárokon keresztül, egészségügy – gyógy-turizmus, fogyókúra program, szív és érrendszeri rehabilitáció segítése, könnyű túrék és séták, népegészségügy- egészség hete. )
- Elemezték az egyesületeknek az MTSZ-hez való tartozásának hatékonyabb, egységesebb megjelenítését, a taglétszám megtartásának és növelésének eszközeit. (levél fejlécben feltüntetjük az MTSZ tagja szöveget, dupla logo használata – /MTSZ+egyesületi/ „Miért érdemes szervezett természetjárónak lenni?” Rövid ismertető anyag készítése)
- Áttekintették a pályázati együttműködési lehetőségeket, a pályázati kapcsolatokat más szervekhez, a pályázatfigyelési hatékonyságának növelését. (pályázat figyelés, iskolai pályázathoz kapcsolódás, kistérségi pályázatok turisztikai részéhez kapcsolódás, zöld pályázatok)
- Elhatározták közös kiemelt rendezvények megtartását, a megyék programjainak egyeztetését, egymás túrarendezvényeinek kölcsönös népszerűsítését. (kiemelt túrák és teljesítménytúrák)
- Kijelöltek időpontokat, melyeken a természetjárás egységes megjelenése érdekében minden kelet magyar szervezet azonos témájú rendezvényt szervez saját vonzáskörzetében. /Föld napja április 22, Európa Túranap szeptember 8-9/
 
Megfogalmazott igények az MTSZ Központ felé:
Honlapon: kelet-magyar fórum nyitása
Magazinban: havi programok 15.-től 15.-ig történő megjelenítése
Szóróanyag, reklám az MTSZ-nek (boriték, ajándék boritó, oklevél (túraminősítő jelvényekhez), 1 lapos szórólap: MTSZ.
Kevés az információ a külföldi NFI szervezetek kedvezményeiről.
Központi pályázatfigyelés.
 
A találkozó résztvevői szakvezetéssel ismerkedhettek a Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeivel, valamint a csillagos ég titkaival.
A találkozó bezárásaként átadásra került a Kelet-magyar vándorfokos a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség részére, akik a jövő évi találkozó házigazdái lesznek. 

Köszönjük a szervezők kedvességét és áldozatos munkáját.

Üdvözlettel: Vajk Ödön
 
 
 
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter