2023. február 08., szerda - Aranka
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Szervezetek
Magyar Természetjáró Szövetség

Vasas SC Természetbarát Szakosztálya

ÁLTALÁNOS ADATOK


Vasas SC Természetbarát Szakosztálya
Vasas SC Természetbarát Szakosztálya
1139 Budapest, Fáy u. 58.
20-50 fő
2019-02-21 17:08

ELÉRHETŐSÉG1139 Budapest, Fáy u. 58.
http://vasas-termeszet.atw.hu/
+36 1 395 2961
hétfő 16-17 óra

JOGI INFORMÁCIÓK


Az MTSz tagegyesületei
Aktív
Nem önálló jogi személy
Nem közhasznú szervezet
1%-os felajánlást nem fogadhat

BEMUTATKOZÁS


A Vasas-turisták a magyar turizmus történetében is jelentős szerepet játszottak. Ők fedezték fel a Vasas-szakadékot. Emlékműveket emeltek kiemelkedő természetjáró személyek emlékére. Pl. Lenkó Ede emlékmű Sikároson és a Szántó Gyula emlékmű a János-hegyi-nyeregben.

A Vasas hagyományok őrzése mellett nyitottak vagyunk az új idők kihívásaira is. Nagyon széles a választékunk! Túráink vannak idősek és fiatalok számára itthon és külföldön.

Külön-busszal megyünk külföldre a környező országokba egynapos és többnapos túrák keretében. Minősítő és jelvényszerző túrákon Magyarország egész területét bejárjuk. Ezek is részben egynaposak, de a távoli tájegységekbe többnapos túrákat szervezünk. Lehetőségeinkhez mérten vízi és kerékpáros túrákat is teljesítettünk. Sétatúráink (6-10 km) minden szerdán és vasárnap 9 órakor indulnak a Moszkva térről a Budai hegyekbe. Vannak csak városnéző túráink is. Téli klubestjeinken videofilmes vagy dia-vetítéses beszámolókat tartunk korábbi túráinkról. Jelmondatunk az „Ép testben ép lélek”, hogy a túra ne csak a testnek, hanem a léleknek is adjon valamit.

1999-ben elindítottuk és azóta minden évben megrendezzük a Vasas 25 és Vasas Maraton teljesítménytúrákat. Ez a teljesítménytúra 2006-ban a „Hazai legjobb teljesítménytúra” kitüntetés ezüst fokozatát kapta.

A fiatalok szeretik az országosan meghirdetett értékmentő túramozgalmainkat, ami a következők: Pálostorok Magyarországon, Szentkutak Magyarországon, Templomromok a Dunán innen, Templomromok a Dunán túl, Zsidó Emlékhelyek Magyarországon, Protestáns Gályarab Prédikátorok Emlékezete Magyarországon, További templomromok Magyarországon. A sorozat célja Nemzeti kulturális örökségünk mentése azáltal, hogy ráirányítjuk a figyelmet egy-egy elhanyagolt területre. A sorozat 2002-ben indult a Pálos kolostorok Magyarországon túramozgalommal, amit a többi követett és végül a „Nemzeti Kincseink” fogta össze a mozgalmakat. Aki a hétből 4 mozgalmat teljesít alapfokon, az megkapja a Nemzeti Kincseink kupa I. fokozatát, aki pedig minden mozgalom minden fokozatát teljesíti, az megkapja a II. fokozatot.
A teljesítménytúrázók országos versenyén is kiváló eredményt értünk el.

Kovács Beáta 2008-ban az év teljesítménytúrázója. Azóta a teljesítménytúrázók országos versenyén a női I. kategóriában minden évben ő lett az első és így a kupát végleg megkapta.

Programfüzetünk negyedévenként jelenik meg és a részletes túrakiírásokat tartalmazza. Honlapunkon a teljesítménytúrára és a túramozgalmakra vonatkozó információt adunk és rajta van a programfüzet is.


Kapcsolódó cikkek

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 133 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter