2022. szeptember 27., kedd - Adalbert
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Szervezetek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete

ÁLTALÁNOS ADATOK


Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete
Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete
7400 Kaposvár, AGÓRA -Együd Árpád Kulturális Központ Csokonai utca 1. földszint 5.
2012-03-26 22:14

ELÉRHETŐSÉG7400 Kaposvár, AGÓRA -Együd Árpád Kulturális Központ Csokonai utca 1. földszint 5.
http://www.termeszetbaratok.gportal.hu/
+36 30 581 6353

JOGI INFORMÁCIÓK


Az MTSz tagegyesületei
Aktív
Önálló jogi személy
Nem közhasznú szervezet
1%-os felajánlást nem fogadhat

BEMUTATKOZÁS


Egyesületünk: Az Első Kaposvári Munkás Turista Egyesület jogutódjaként 1983-ban alakult. Ma több mint kétszáz tagot számlál.
 
Jelenleg két szakosztályunk működik: gyalogos, illetve kerékpáros szakosztály.
 
Célunk: a szabadidő hasznos eltöltése az egészséges életmódot szolgáló és a családnak közös élményt nyújtó túraprogramok szervezése. Fontos számunkra a sport, a természetszeretet, valamint az egészségmegőrzés igényének összekapcsolása, összehangolása… és nem a versenyszellemben lefolytatott vetélkedés. Hidd el mindegy milyen sportágat választasz! Nem kell válogatott versenyzőnek, olimpiai és világbajnoknak lenni ahhoz, hogy megérezzük, milyen fantasztikus érzés egy-egy fárasztó edzés, vagy túra után elégedetten és büszkén hátradőlni, vagy csak lepihenni. Nem is beszélve a látottakról, egy jó csapat nyújtotta további élményekről. Nem kell méregdrága sporteszközökre, sportfelszerelésekre sok-sok tízezer forintot elkölteni ahhoz, hogy élvezhessük a mozgás örömét és a jó levegő tisztaságát. Elhatározás kell és ezt a döntést nem nehéz meghozni akkor, átérezzük, felfogjuk egészségünk fontosságát, és ráérzünk arra a varázsra, amelyet az előttünk álló élmény nyújtani képes. Ehhez szeretne segítséget nyújtani egyesületünk, illetve honlapunk.


  
Gyalogos szakosztály: környékbeli, országos, és néha határunkon túli túrákat szervez előre megtervezett program alapján az év minden évszakában. Szakosztályvezető: Szép József, elnök, elérhetősége: mobil: 06-30/581-6353.
  
Kerékpáros szakosztály: kora tavasztól, késő őszig havonta két alkalommal szervez egy rövidebb és egy hosszabb túrát, főleg megyénkben, illetve kisebb számban országos szinten is. Szakosztályvezető: Hegedüs László, elérhetősége: mobil: 06-20/571-7901.  
  
Klubesteket tartunk: páros csütörtökönként 16.30-19.30 óra között, a Kaposvári AGÓRA -Együd Árpád Kulturális Központ, Csokonai utca 1. földszint 5-ben.  Itt lehetőség van kötetlen beszélgetésekre, élménybeszámolókra, a túrákon készített fotók megtekintésére. Fogadónapjainkon turista folyóiratok állnak az olvasni vágyók, érdeklődők rendelkezésre. Klubvezető: Szép József.
  
Turistaházunk: Zselickisfaludon található. A „VÁNDOR” turistaház és táborhely, amely az igényeket messzemenően kielégíti és országosan is jól ismert. A turistaház az E7-es Európai hosszú távú vándorút és a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kék Túra bélyegzőhelye. Helyfoglalás bővebb információ kérhető a Kaposvári Természetbarátok Turistaegyesülete 7400. Kaposvár, Csokonai utca 1. földszint 5-ben. Tel.: 06-82/410-330-as telefonszámon 18 óra után. További információ olvasható a honlapunk "Vándor Turistaház" menüpontjában is (pl.: bérleti díj, felszereltség, stb.)! Illetve pár fotó is megtekinthető túristaházunkról, a fotógalériánkban.
  
A nyílt túrákat és rendezvényeket az Enjoy Rádió, Kapos Rádió, Kapos Televízió, Somogyi Hírlap hétvégi programajánlójában és a Kaposvári Együd Árpád Általános Városi Művelődési központban meghirdetjük, ezeken szívesen látunk más érdeklődőket is.
  
 
Legfőbb támogatónk: Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága.Kapcsolódó cikkek

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 103 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter