2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Szervezetek
Magyar Természetjáró Szövetség

Csabai Bihargók Turista Egyesület

ÁLTALÁNOS ADATOK


Csabai Bihargók Turista Egyesület
5600 Békéscsaba, Andrássy út 79-81.
2014-02-02 10:44

ELÉRHETŐSÉG+36304142288

JOGI INFORMÁCIÓK


Az MTSz tagegyesületei
Aktív
Önálló jogi személy
Nem közhasznú szervezet
1%-os felajánlást nem fogadhat

BEMUTATKOZÁS


Egyesületünket tíz lelkes Bihar-járó fiatal hozta létre 2002-ben Csabai Bihargók Egyesület néven azzal a kiemelt működési céllal, hogy népszerűsítse a természetjárást, és a Bihar-hegység természeti értékeit, látványosságait másokkal is megismertesse.
A „bihargók” elnevezés Czárán Gyulától (1847-1906), a bihari természetjárás „apostolától” származik. Czárán azokat a kirándulókat nevezte bihargóknak (önmagát is beleértve), akiket a Bihar-hegység természeti szépsége megigézett, és akik lelkes természetjárókká váltak ezen a varázslatos vidéken.

A Csabai Bihargók Egyesület elsősorban a bakancsos-hátizsákos túrákat részesíti előnyben. Leggyakrabban a Bihar-hegységben túrázunk, azonban az elmúlt évek során már volt alkalmunk bejárni Erdély hegyeinek nagy részét. Egyesületünk tagjai közül néhányan már jó helyismerettel rendelkeznek a Tátrában, illetve az Alpok egyes részein is.
Egyesületünk a megalakulás óta eltelt évek alatt számtalan túrát szervezett, nem csak az egyesület tagjai számára, hanem ún. „nyílt túrákat” is a túrázást kedvelő érdeklődők számára.
Az elmúlt évek folyamán már több százra gyarapodott azon gyerekek, fiatalok, felnőttek és idősödő korosztálybeliek száma, akik nyílt túráinkon velünk tartottak a túraösvényeken. Nagy öröm számunkra azt tapasztalni, hogy a korábbi túráink résztvevői közül ma már sokan önállóan is szerveznek kirándulásokat családjuk és baráti körük számára.

Kirándulásaink között szerepel egynapos és többnapos kirándulás is. Az utazást rendszerint saját személygépkocsikkal oldjuk meg. Többnapos kirándulások alkalmával gyakran sátorozunk, amennyiben azt az időjárási viszonyok is lehetővé teszik, ilyenkor esténként, a tábortűznél szalonnát sütve, vagy bográcsost főzve jókat beszélgetünk, nótázgatunk.
Több alkalommal szerveztünk az elmúlt évek során ismeretterjesztő-vetítéses előadást az érdeklődők számára, és szívesen segítjük információkkal mindazokat, akik erdélyi kirándulást tervezve esetlegesen megkeresnek minket.


TÁMOGATÁS, CSATLAKOZÁS


Feltöltés alatt

Feltöltés alatt

Feltöltés alatt

A tagszervezethez csatlakozni csak regisztrált és belépett felhasználó tud.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter