2022. november 29., kedd - Taksony
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Regisztrációs felület
Magyar Természetjáró Szövetség

Regisztrációs felület

A Magyar Természetjáró Szövetség tagregisztrációs oldala 
A Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezeteinek térképe, székhelyük alapján éves bontásban (Nagyításért kattints a képre. forrás: www.turistaterkepek.hu)Tudnivaló magánszemélyeknek

Felhívjuk az MTSZ tagság iránt érdeklődők figyelmét, hogy a Civil Törvény (2011. évi CLXXV.) értelmében a Magyar Természetjáró Szövetségnek magánszemély tagjai nem lehetnek. Ahhoz, hogy valaki MTSZ tagsági igazolással rendelkezzen, csatlakoznia szükséges regisztrált tagegyesületeink egyikéhez.

 

Tudnivaló újonnan regisztráló tagszervezeteknek

Új tagszervezet csatlakozásakor a kitöltött és hivatalosan aláírt Tagsági jogviszonyt megerősítő, adategyeztető nyilatkozat (letölthető csatolt dokumentum) mellett a szervezet érvényes Alapszabályának és bejegyzési végzésének másolatát is kérjük beküldeni elérhetőségeink valamelyikére.

 

Tudnivaló regisztrációval rendelkező tagszervezeteinknek

A 2021-ben MTSZ tagsági jogviszonnyal rendelkezett szervezeteinket kérjük, hogy a 2022. évre szóló tagságukat a tagdíj befizetésével március végéig újítsák meg. Kérjük, hogy vegyék figyelembe a 2022. május 21-én megrendezésre kerülő választmányi ülésre vonatkozó fontos ismérvet, ami szerint azon tagszervezet képviselői jogosultak szavazni, melyek a választmányi ülés előtt 60 nappal (2022. március 23.) a Szövetségben érvényes tagsággal rendelkeztek!

Azok, akiknél évkihagyás vagy a bejegyzésükben, alapszabályukban történt változás áll fenn, szíveskedjenek elküldeni részünkre a mellékletek között található kitöltött és hivatalosan aláírt adategyeztető nyilatkozatot, a tagszervezet érvényeben lévő Alapszabályát, és a bejegyzési végzés másolatát.

Mind a regisztrálás előtt álló, mind a már azzal rendelkező tagszervezeteket kérjük, hogy a hatékony kommunikáció érdekében csak az aktuális elérhetőségeiket szíveskedjenek közölni velünk.


A 2013-2021. években regisztált tagszervezetek listái itt érhetőek el:

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Tudnivaló a tagsági díjról

Tisztelt érdeklődő!

Tájékoztatunk,hogy a pénztári befizetés lehetősége megszűnt. Kérjük, hogy a tagsági díj befizetését banki átutalással szíveskedjen intézni.

Köszönjük!


A tagdíj mértéke 100 fő regisztrált tagig 10.000 Ft, 101 főtől 20.000 Ft. Bankszámlaszámunk: OTP Bank Nyrt. 11786001-20107790-00000000, azonban készpénzes befizetés is lehetséges az irodánkban. A tagdíjat csak a beadott csatlakozási kérelem jóváhagyó elbírálását követő értesítés után kell megfizetni!


Tudnivaló az MTSZ érvényesítő matricáról

A tagszervezet által leadott létszám alapján érvényesítő matricákat adunk át a tagszervezet részére, amely nem sorszámozott. Az egyesületi tagok ezzel tudják igazolni, hogy szervezetük az MTSZ tagja. Az MTSZ igazoló matricát a saját egyesületi igazolványra lehet felragasztani. Amennyiben az egyesület nem rendelkezik saját igazolvánnyal, akkor díjmentesen tudunk biztosítani egy papír alapú természetjáró igazolványt.

 

Ahhoz, hogy egy tagszervezetünk tagja:

 • a természetjáró minősítést szabályosan végezhesse,
 • MTSZ kitüntetésre jelölhessék, abban részesülhessen, vagy
 • MTSZ képesítést (túravezetői, útjelző-vezetői) szerezhessen,

rendelkeznie kell MTSZ érvényesítő matricával.

 

A 2019-es évtől a tagszervezetnek kell igazolnia az egyes minősítési fokozatok elbírálásánál, illetve a kitüntetési javaslat felterjesztésénél, hogy az érintett személy az adott időszakban rendelkezett-e érvényes MTSZ tagságot igazoló matricával vagy a korábban kiadott „tagsági” kártyával, azaz egyesülete által kapcsolódott a Szövetséghez.


Tájékoztatásul közöljük, hogy az MTSZ érvényesítő matricához nem kérjük a tagszervezet tagjainak a személyes adatait!


MTSZ kiadványok

Az aktuális árlistában megjelölt kiadványokat az érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező tagszervezetek 25 % kedvezménnyel vásárolhatják meg online a Turistashopban. A vásárlási kedvezményre feljogosító kuponkódot a tagdíj beérkezése után e-mailben küldjük meg a kapcsolattartók részére. A kiadványokat ezen az oldalon tekintheti meg.


 

Tudnivalók a TEKA-ról (Természetjáró Kedvezménykártya)

A Természetjáró Kedvezménykártyát (TEKA) a turistashopban lehet megvásárolni. Teljes ára bruttó 4900 Ft, azonban az érvényes MTSZ tagsággal rendelkező tagegyesületek tagjai kedvezményesen 1500 forintért juthatnak hozzá. Újdonság, hogy a kártya érvényességi ideje a vásárló által választott hónaptól kezdődően 13 hónapig tart.

A kedvezményes TEKA vásárlására két lehetőséget biztosítunk attól függően, hogy ennek az árát:

 • az egyesületi tag maga fizeti ki a saját számlaszámáról, vagy
 • a tagszervezet rendezi.


TEKA igénylése egyesületi tag esetén

Minden tagszervezetünk részére kiadunk egy egyedi kuponkódot, amit annyiszor lehet felhasználni, amekkora taglétszámot korábban leadott az adategyeztető nyilatkozaton. A kódokat a tagdíj befizetése után e-mailen küldjük el a tagszervezeti vezetők részére.

A Természetjáró Kedvezménykártyát mindenkinek saját magának kell megrendelnie a turistashopban, ezért a vezetőknek kiadott egyedi kuponkódot át kell adni az egyesületi tagoknak.

Kérjük a tagszervezeti vezetőket, hogy a visszaélések elkerülése érdekében kezeljék bizalmasan azt az információt, miszerint ezek a kódok többször felhasználhatóak.

TEKA igénylése tagszervezeti rendelés esetén

Amennyiben a TEKA árát a tagszervezet rendezi, abban az esetben lehetőséget biztosítunk csoportos megrendelésre is. Ilyen esetben kérjük, a vásárlási igényt jelezzék felénk a kartya@termeszetjaro.hu e-mail címen. Kizárólag egyeztetés után kérjük az összeg utalását és a nyilatkozatok postázását. Az elkészült kártyákat postai úton küldjük, de lehetőség van a személyes átvételre is az irodánkban.


Tudnivalók az adategyeztetésről és a kapcsolattartásról

A törvényi előírásnak megfelelően, egy civil szervezet vezetőinek adatait a hivatalos bejegyzés során az illetékes bíróság tartja nyílván, így ezen adatok nyilvánosak. Azonban ha a kapcsolattartó nem a szervezet képviselője (pl. szakosztályvezető vagy rendes tag), akkor az ő személyes adatait kizárólag abban az esetben kezelhetjük, ha az érintett személy adatkezelési tájékoztatása megtörtént, a nyilatkozatot elolvasta, aláírta.

Ezért ha a szervezet képviselőjén kívül más is meg van adva kapcsolattartónak, kérjük kitölteni és részünkre elküldeni a mellékelt

„MTSZ_adategyezteto_nyilatkozat_2022” és a
„MTSZ_adatok_adatkezelesi_tajekoztato_2022” dokumentumokat.

 

Nyilvántartott tagszervezeteink a következő linken érhetőek el:

http://mtsz.org/tagszervezetek


Kérjük, szíveskedjenek leellenőrizni a szervezetre vonatkozó adatokat. Ha elavult információt vagy hiányosságot tapasztalnak, kérjük küldjék el azt el a
tagsag@termeszetjaro.hu email címre. Ugyanide várjuk a regisztrációval kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket.

Központi mobilszámunk: +36 20 377 2779

73560 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 112 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter