2018. december 10., hétfő - Judit
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Regisztrációs felület
Magyar Természetjáró Szövetség

Regisztrációs felület

A Magyar Természetjáró Szövetség tagregisztrációs oldalaMTSZ tagság igazolására csak a tagszervezeteink regisztrált tagjai jogosultak.

Felhívjuk a 2017-ben MTSZ tagsági jogviszonnyal rendelkezett szervezeteink figyelmét, hogy a 2018. évre szóló tagságukat a tagdíj befizetésével február végéig újítsák meg. A tagdíj mértéke változatlan, 100 fő regisztrált tagig 10.000,- Ft, 101 főtől 20.000,- Ft. Bankszámlaszámunk itt található, készpénzes befizetés is lehetséges az irodánkban.
Kérjük a tagszervezeteink képviselőt, hogy az érdemi kommunikáció érdekében változás esetén minél előbb pontosítsák elérhetőségeiket!

Felhívjuk az MTSZ tagság iránt érdeklődők figyelmét, hogy a Civil törvény (2011. évi CLXXV.) értelmében az MTSZ-nek magánszemély tagjai nem lehetnek. Akik természetjáró tagok szeretnének lenni, lépjenek be valamelyik tagszervezetünk tagjai közé.

Új szervezet csatlakozásakor a kitöltött és hivatalosan aláírt Tagsági jogviszonyt megerősítő, adategyeztető nyilatkozat (letölthető csatolt dokumentum) mellett a szervezet érvényes Alapszabályának és Bejegyzési végzésének másolatát is kérjük beküldeni elérhetőségeink valamelyikére.
Ugyanezt kérjük a már regisztrált tagszervezeteinktől évkihagyás vagy a bejegyzésükben, alapszabályukban történt változás esetén is.
A tagdíjat csak a beadott csatlakozási kérelem jóváhagyó elbírálását követő értesítés után kell megfizetni!
 
* - * - * - * - * - * 2018. évi regisztráció * - * - * - * - * - *

Tagszervezeteink a regisztrációval kapcsolatban körlevelet kaptak január 16-án, amelyben megírtuk, hogy miért és milyen adatokat kérünk tőlük ahhoz, hogy a tagjaik érvényesítő matricát kaphassanak az MTSZ regisztrációjuk igazolására.

Mivel a Magyar Természetjáró Szövetségnek természetes személy tagja nem lehet, ezért 2018-tól úgynevezett tagszervezeti kártyát nem készítünk az egyesületek, szervezetek egyes tagjai számára. Ugyanakkor a tagszervezet által leadott létszám alapján, ettől az évtől kezdve, egyéni, sorszámozott érvényesítő matricát adunk. Az egyesületi tagok ezzel tudják igazolni, hogy szervezetük az MTSZ tagja és őket egyesületük regisztrálta az MTSZ nyilvántartásába.
Az MTSZ igazoló matricáját vagy a saját egyesületi igazolványra/kártyára, vagy a tavalyi, zöld MTSZ tagszervezeti tagsági kártyára lehet felragasztani.

Ahhoz, hogy egy tagszervezetünk tagja az adott évben:
- az MTSZ által biztosított kedvezményeket megkaphassa (pl. Természetjáró kedvezmény kártyát (TEKA) 1500 Ft-os áron),
- a természetjáró minősítéseket szabályosan végezhesse,
- MTSZ kitüntetésre jelölhessék, abban részesülhessen,
- MTSZ képesítést (túravezetői, útjelző-vezetői) szerezhessen,
regisztrálva kell lennie az MTSZ nyilvántartásában.

A civil törvénynek (2011. évi CLXXV.) megfelelően minden egyes tagszervezet saját nyilvántartást vezet a tagságáról, amely nem nyilvános. Az ebben szereplő személyes adatok harmadik fél (pl. MTSZ) számára történő átadásáról tagszervezeteink tagjainak írásban nyilatkozniuk kell.

A csatolt „Adatkezelési hozzájárulás“ nyilatkozatot tagszervezeteink minden tagjának el kell olvasnia, és beleegyezése esetén alá kell írnia.  Ezeket nem szükséges egyesével beküldeni, de kérjük őket megőrizni. A regisztrációkor a csatolt mellékletben leadott szervezeti tagok esetében úgy tekintjük, hogy hozzájárulásukat adták személyes adataik kezeléséhez.
 

  Az érvényesítő matrica mérete 35 x 15 mm.
 

2018-ban ... szervezet rendelkezik érvényes MTSZ tagsági jogviszonnyal, az általuk regisztrált tagszervezeti tagok száma ... (adatok feltöltés alatt).
 
* - * - * - * - * - * 2017. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 
 
Hosszabbítások esetén a 2016. évi kártyákra érvényesítő matrica került kiadásra.
Az új regisztrált tagszervezeti tagok új tagszervezeti kártyát kaptak.
 

2017-ben 219 szervezet rendelkezett érvényes MTSZ tagsági jogviszonnyal, az általuk regisztrált tagszervezeti tagok száma 13077 volt.
A 2017. évre kiadott kártyák és matricák 2018. március 31-ig érvényesek.
 
* - * - * - * - * - * 2016. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 

 

2016-ban 211 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, az általuk regisztrált tagok által igényelt MTSZ Tagsági Kártyák száma 11524 volt.
 
* - * - * - * - * - * 2015. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 
 

2015-ben 229 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, a regisztrált tagjaik által igényelt MTSZ Tagsági kártyák száma 9369 volt.

A 2015-re kiadott MTSZ Tagsági kártyák 2016. március 31-ig érvényesek.

1. MTSZ-TAGKÁRTYA (Ingyenes kártyaként érhető el 2015 márciusától.)

Kártya felépítése:
- csak érvényes és igazolt tagszervezeti tagsággal rendelkezők kaphatják;
- ingyenes;
- zöld színű;
- vonalkóddal ellátott, segítve a rendezvényeken való gyorsabb regisztrációt;
- tartalmazza a nevet, a szervezetet, a tisztséget, a minősítéseket.

IGÉNYLÉS MENETE MEGLÉVŐ KÁRTYATULAJDONOSOK SZÁMÁRA

Az egyesület rendezi az MTSZ felé 2015-ös tagdíját február 28-ig.

Az egyesület vezetője a mellékletben található „CSOPORTOS „MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP” megfelelő rubrikájában megadja a megújítandó kártyák számát és a hozzájuk tartozó neveket. (A régi tagoknak nem szükséges újból igénylőlapot leadni, csak az adataikban történt esetleges változásokat kell jelezni).

A „CSOPORTOS MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP” megfelelő rubrikájában feltünteti, hogy az elkészült kártyákat személyesen, az MTSZ-központban, avagy postai úton szeretnék-e megkapni.

A kitöltött „CSOPORTOS MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP”-ot legkésőbb február 28-ig elküldi a kartya(kukac)termeszetjaro(.)hu e-mail címre, vagy eljuttatja személyesen a MTSZ-központba, ahol írásban átvesszük az kártyaigénylést.

A kitölthető „CSOPORTOS MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP” és a „2015. ÉVI KÁRTYAIGÉNYLÉS MENETE” a csatolt mellékletek között található.

A fenti határidők betartásával március 31-ig ezek a tagok megkapják igényelt kártyáikat.

A papíralapú igénylés megszünt!
ÚJ KÁRTYÁK IGÉNYLÉSE a kártyával még nem rendelkező egyesületi tagok számára:
 
ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Azok a szervezetek, amelyek még nem rendezték a 2015. évi tagdíjukat az MTSZ felé, inaktív állapotba kerültek rendszerben, így az új igénylő nem tudja elindítani regisztrációját.

2. TERMÉSZETJÁRÓ KÁRTYA

A Természetjáró Kártya kedvezménykártyává alakul. Értékesítését csak azt követően tudjuk megkezdeni, miután szolgáltatói hálózati hátterét felépítettük. Jelenleg az igénylésére még nincs lehetőség, a jövőben csak online módon lehet igényelni.

Azok a természetes személyek, akik nem tagjai valamelyik tagszervezetünknek, kedvezményekre jogosító Természetjáró kártyát jelenleg még nem igényelhetnek.
 
* - * - * - * - * - * 2014. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 

 

2014-ben 215 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, a regisztrált tagjaik által igényelt Természetjáró kártyák száma 8753 volt.

Felhívjuk tagszervezeteink figyelmét, hogy csak a rendezett tagsággal rendelkezők részére készülnek el az igényelt Természetjáró Kártyák.
Egyben kérjük tagszervezeteink egyéni tagjait, hogy a kártyaigénylő lapjaikat az egyesületükhöz juttassák el, ők továbbítják a részünkre, ezzel igazolva az ottani tagsági jogviszony meglétét. Egy személy csak egy Természetjáró kártyát igényelhet.

Azok a természetes személyek, akik nem tagjai valamelyik tagszervezetünknek, Természetjáró kártyát nem igényelhetnek.

A megújulással együtt szeretnénk a jogszabályoknak megfelelően rendezni tagnyilvántartásunkat is, amelyben számítunk tagszervezeteink és azok tagjainak együttműködésére.

* - * - * - * - * - * 2013. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 2013-ban 224 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, a regisztrált tagjaik által igényelt Természetjáró kártyák száma 12017 volt.

MTSZ Országos Központ
52529 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 691 regisztrált felhasználó
 • 2 167 hírlevél előfizető
 • 335 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 118 túramozgalom
 • 3 970 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 2 552 megjelent cikk, hír
 • 232 belső oldal
 • 2 067 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter