2020. január 28., kedd - Károly, Karola
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Regisztrációs felület
Magyar Természetjáró Szövetség

Regisztrációs felület

A Magyar Természetjáró Szövetség tagregisztrációs oldalaMTSZ tagság igazolására csak a tagszervezeteink regisztrált tagjai jogosultak.

Felhívjuk a 2018-ban MTSZ tagsági jogviszonnyal rendelkezett szervezeteink figyelmét, hogy a 2019. évre szóló tagságukat a tagdíj befizetésével március végéig újítsák meg. A tagdíj mértéke változatlan, 100 fő regisztrált tagig 10.000 Ft, 101 főtől 20.000 Ft. Bankszámlaszámunk itt található, készpénzes befizetés is lehetséges az irodánkban.
Kérjük a tagszervezeteink képviselőt, hogy a hatékony kommunikáció érdekében változás esetén minél előbb pontosítsák elérhetőségeiket!

Felhívjuk az MTSZ tagság iránt érdeklődők figyelmét, hogy a Civil törvény (2011. évi CLXXV.) értelmében az MTSZ-nek magánszemély tagjai nem lehetnek. Akik természetjáró tagok szeretnének lenni, lépjenek be valamelyik tagszervezetünkbe.

Új szervezet csatlakozásakor a kitöltött és hivatalosan aláírt Tagsági jogviszonyt megerősítő, adategyeztető nyilatkozat (letölthető csatolt dokumentum) mellett a szervezet érvényes Alapszabályának és Bejegyzési végzésének másolatát is kérjük beküldeni elérhetőségeink valamelyikére.
Ugyanezt kérjük a már regisztrált tagszervezeteinktől évkihagyás vagy a bejegyzésükben, alapszabályukban történt változás esetén is.
A tagdíjat csak a beadott csatlakozási kérelem jóváhagyó elbírálását követő értesítés után kell megfizetni!
 
* - * - * - * - * - * 2019. évi regisztráció * - * - * - * - * - *

Tagszervezeteink a regisztrációval kapcsolatban körlevelet kaptak január 24-én, amelyben megírtuk, hogy az idei évtől a tagszervezeteink tagjainak személyes adatait nem kérjük beküldeni az MTSZ regisztrációhoz, az érvényesítő matrica kiadásához!


Mivel a Magyar Természetjáró Szövetségnek természetes személy tagja nem lehet, ezért úgynevezett tagszervezeti kártyát továbbra sem készítünk az egyesületek, szervezetek egyes tagjai számára. A tagszervezet által leadott létszám alapján az idei évben is adunk ki érvényesítő matricát, amely a tavalyitól eltérően már nem lesz sorszámozott. Az egyesületi tagok ezzel tudják igazolni, hogy szervezetük az MTSZ tagja.

 

Az MTSZ igazoló matricát a saját egyesületi igazolványra/kártyára lehet felragasztani. Amennyiben az egyesület nem rendelkezik saját igazolvánnyal, akkor az MTSZ díjmentesen tud biztosítani egy papír alapú természetjáró igazolványt.

Ahhoz, hogy egy tagszervezetünk tagja az adott évben:
- az MTSZ által biztosított kedvezményeket megkaphassa (pl. Természetjáró kedvezménykártyát (TEKA) 1500 Ft-os áron),
- a természetjáró minősítéseket szabályosan végezhesse,
- MTSZ kitüntetésre jelölhessék, abban részesülhessen,
- MTSZ képesítést (túravezetői, útjelző-vezetői) szerezhessen,
rendelkeznie kell MTSZ érvényesítő matricával.

A 2019-es évtől a tagszervezeteknek kell igazolniuk az egyes minősítési fokozatok elbírálásánál, illetve a kitüntetési javaslat felterjesztésénél, hogy az érintett személy az adott időszakban rendelkezett érvényes MTSZ tagságot igazoló matricával vagy a korábban kiadott „tagsági” kártyával.

A 2018. évi tagszervezeti matricák érvényessége: 2019. március 31.

A törvényi előírásnak megfelelően egy civil szervezet vezetőinek adatait a hivatalos bejegyzés során az illetékes bíróság tartja nyilván, így ezen adatok nyilvánosak. Ha azonban a kapcsolattartó nem a szervezet képviselője (pl. szakosztályvezető vagy rendes tag), akkor az ő személyes adatait kizárólag abban az esetben kezelheti az MTSZ, ha az érintett személy adatkezelési tájékoztatása megtörtént, a nyilatkozatot elolvasta, aláírta. Ezért ha a szervezet képviselőjén kívül más is meg van adva kapcsolattartóként, kérjük kitölteni és részünkre elküldeni a csatolt MTSZ adategyeztető nyilatkozat 2019” és a „MTSZ_tagszervezet_kapcsolattarto_adatok_adatkezelesi_tajekoztato_2019” dokumentumokat.

Tagszervezeteinkkel való kapcsolattartásra létrehoztuk a tagsag@termeszetjaro.hu központi e-mail címet. Kérünk mindenkit, hogy tagsági kérdésekkel kapcsolatban erre a címre írjon!

Központi mobilszámunk: +36 20 377 2779

 
* - * - * - * - * - * 2019. évi regisztráció * - * - * - * - * - *

  Az érvényesítő matrica mérete 35 x 15 mm.

A 2019-ben regisztrált szervezetek listája
 
 
* - * - * - * - * - * 2018. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
.

  Az érvényesítő matrica mérete 35 x 15 mm.

A 2018-ban regisztrált szervezetek listája


2018-ban tagszervezeti kártyát már nem készítettünk. A tagszervezet által leadott létszám alapján egyéni, sorszámozott érvényesítő matrica került kiadásra.

2018-ban 234 szervezet rendelkezett érvényes MTSZ tagsági jogviszonnyal, az általuk regisztrált tagszervezeti tagok száma 13305 volt.
 
* - * - * - * - * - * 2017. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 
 
Hosszabbítások esetén a 2016. évi kártyákra érvényesítő matrica került kiadásra.
Az új regisztrált tagszervezeti tagok új tagszervezeti kártyát kaptak.
 

2017-ben 219 szervezet rendelkezett érvényes MTSZ tagsági jogviszonnyal, az általuk regisztrált tagszervezeti tagok száma 13077 volt.
A 2017. évre kiadott kártyák és matricák 2018. március 31-ig érvényesek.
 
* - * - * - * - * - * 2016. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 

 

2016-ban 211 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, az általuk regisztrált tagok által igényelt MTSZ Tagsági Kártyák száma 11524 volt.
 
* - * - * - * - * - * 2015. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 
 

2015-ben 229 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, a regisztrált tagjaik által igényelt MTSZ Tagsági kártyák száma 9369 volt.

A 2015-re kiadott MTSZ Tagsági kártyák 2016. március 31-ig érvényesek.

1. MTSZ-TAGKÁRTYA (Ingyenes kártyaként érhető el 2015 márciusától.)

Kártya felépítése:
- csak érvényes és igazolt tagszervezeti tagsággal rendelkezők kaphatják;
- ingyenes;
- zöld színű;
- vonalkóddal ellátott, segítve a rendezvényeken való gyorsabb regisztrációt;
- tartalmazza a nevet, a szervezetet, a tisztséget, a minősítéseket.

IGÉNYLÉS MENETE MEGLÉVŐ KÁRTYATULAJDONOSOK SZÁMÁRA

Az egyesület rendezi az MTSZ felé 2015-ös tagdíját február 28-ig.

Az egyesület vezetője a mellékletben található „CSOPORTOS „MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP” megfelelő rubrikájában megadja a megújítandó kártyák számát és a hozzájuk tartozó neveket. (A régi tagoknak nem szükséges újból igénylőlapot leadni, csak az adataikban történt esetleges változásokat kell jelezni).

A „CSOPORTOS MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP” megfelelő rubrikájában feltünteti, hogy az elkészült kártyákat személyesen, az MTSZ-központban, avagy postai úton szeretnék-e megkapni.

A kitöltött „CSOPORTOS MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP”-ot legkésőbb február 28-ig elküldi a kartya(kukac)termeszetjaro(.)hu e-mail címre, vagy eljuttatja személyesen a MTSZ-központba, ahol írásban átvesszük az kártyaigénylést.

A kitölthető „CSOPORTOS MTSZ-TAGKÁRTYA-MEGÚJÍTÓ LAP” és a „2015. ÉVI KÁRTYAIGÉNYLÉS MENETE” a csatolt mellékletek között található.

A fenti határidők betartásával március 31-ig ezek a tagok megkapják igényelt kártyáikat.

A papíralapú igénylés megszünt!
ÚJ KÁRTYÁK IGÉNYLÉSE a kártyával még nem rendelkező egyesületi tagok számára:
 
ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Azok a szervezetek, amelyek még nem rendezték a 2015. évi tagdíjukat az MTSZ felé, inaktív állapotba kerültek rendszerben, így az új igénylő nem tudja elindítani regisztrációját.

2. TERMÉSZETJÁRÓ KÁRTYA

A Természetjáró Kártya kedvezménykártyává alakul. Értékesítését csak azt követően tudjuk megkezdeni, miután szolgáltatói hálózati hátterét felépítettük. Jelenleg az igénylésére még nincs lehetőség, a jövőben csak online módon lehet igényelni.

Azok a természetes személyek, akik nem tagjai valamelyik tagszervezetünknek, kedvezményekre jogosító Természetjáró kártyát jelenleg még nem igényelhetnek.
 
* - * - * - * - * - * 2014. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 

 

2014-ben 215 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, a regisztrált tagjaik által igényelt Természetjáró kártyák száma 8753 volt.

Felhívjuk tagszervezeteink figyelmét, hogy csak a rendezett tagsággal rendelkezők részére készülnek el az igényelt Természetjáró Kártyák.
Egyben kérjük tagszervezeteink egyéni tagjait, hogy a kártyaigénylő lapjaikat az egyesületükhöz juttassák el, ők továbbítják a részünkre, ezzel igazolva az ottani tagsági jogviszony meglétét. Egy személy csak egy Természetjáró kártyát igényelhet.

Azok a természetes személyek, akik nem tagjai valamelyik tagszervezetünknek, Természetjáró kártyát nem igényelhetnek.

A megújulással együtt szeretnénk a jogszabályoknak megfelelően rendezni tagnyilvántartásunkat is, amelyben számítunk tagszervezeteink és azok tagjainak együttműködésére.

* - * - * - * - * - * 2013. évi regisztráció * - * - * - * - * - *
 2013-ban 224 szervezet rendelkezett MTSZ tagsági jogviszonnyal, a regisztrált tagjaik által igényelt Természetjáró kártyák száma 12017 volt.

MTSZ Országos Központ
58625 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 842 regisztrált felhasználó
 • 2 279 hírlevél előfizető
 • 339 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 125 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 712 megjelent cikk, hír
 • 254 belső oldal
 • 2 168 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter