2021. április 21., szerda - Konrád
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »MTSZ Honlap - Gy.I.K
Magyar Természetjáró Szövetség

MTSZ Honlap - Gy.I.K

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (FAQ)
+ LEÍRÁSOK


a Magyar Természetjáró Szövetség honlapjával kapcsolatbanFigyelem, itt csak a honlappal kapcsolatos tartalmi, technikai kérdések kapnak helyet.

FELHASZNÁLÓI BELÉPÉS

- Nem kaptam meg a megerősítő e-mailt!

- Amennyiben valós e-mail címet adtál meg, a megerősítő levél mindenképpen kimegy. Valószínűleg azért nem érkezett meg, mert a leveleződben a spam-ek közé került (ha tudod, nézd meg ott!). Sok esetben már a szolgáltató is szűri a spam gyanús e-maileket, így ez a felhasználóhoz egyáltalán nem jut el.

Ha ez sem segít: küldj egy levelet az info kukac termeszetjaro pont hu címre, a felhasználóneveddel (jelszót soha ne küldj!), ekkor kézzel kerül megerősítésre a regisztrációd, és be tudsz lépni.


SZERKESZTÉSI ELVEK

- Lehet-e a rendezvényemről szóló cikk mindig legfelül a nyitóoldalon?

- Nem. Ahhoz, hogy a látogatók minél többször visszatérjenek, tilos hónapokra ugyanazt a hírt legfelül, a legjobb helyen tartani. Erre hoztuk létre a 2. hír alatt a kiemelt hírek box-ot, ami megvédi a fontosabb események cikkeit a teljes eltűnéstől. Legfelül mindig friss események kell lennie. Persze az esemény előtt még lehet (és célszerű is) valamikor egy ráhangoló cikket írni (hogy állnak az előkészületek, érdekességek, mi várható, stb.)

 - Miért jelennek meg régebbi cikkek a Friss oldalak között?

- A régebbi cikkek esetén előfordul, hogy a cikkben leírt rendezvény már rég véget ért, a cikk mégis kinnmarad a címlapon az aktuális hírek között. Ennek oka az, hogy a cikk szerzője elfelejtette beállítani a cikk "Érvényesség vége" idejét, vagyis amikor a cikk automatikusan átkerül az Aktuális halmazból az Archív cikkek közé.

Ez a nap célszerűen az eseményt követő nap kéne legyen.  Alkalomadtán a nyitólapon lévő cikkeket ebből a szempontból is átnézzük utólag, és ha valami már nem aktuális, akkor az érvényesség végét módosítva a cikket archiváljuk. Ekkor gyakorlatilag módosítjuk a cikk egyik tulajdonságát, és a Friss oldalak listázása ez alapján dolgozik, ezért lesz egy időre egy régi cikk is friss. Van ennek hasznos oldala is: ha egy programot beharangozó cikk frissül (változik a program), akkor az is látszik a friss oldalaknál.
 
- Miért nincs infó X szakággal vagy Y megyével kapcsolatban? Haragszunk rájuk?

Nem. Itt arról van információ, amiről feltesznek adatokat ide a témában illetékes személyek. Ha az adott szakág vagy terület nem tesz fel magáról adatokat (mert még nem jelöltek ki a honlappal kapcsolatban egy illetékes személyt), vagy nincsenek felrakható anyagai, vagy nem küldte el hogy tegyük fel mi, akkor nem tudunk információkat adni mi sem. Több szakterülettel folytattunk egyeztetéseket, várjuk az eredményt.


HASZNÁLATI ÚTMUTATÓK, TANFOLYAMI ANYAGOK

Az alábbi táblázatban találhatóak meg a honlap használatát bemutató anyagok. A feltöltött fájlok szabadon letölthetők, változtatás nélkül szabadon terjeszthetők, illetve a honlappal kapcsolatos oktatás céljára felhasználhatók.

Jellemzően kétféle formátumban érhető el ugyanaz a bemutató. Minden bemutató Microsoft Office PowerPoint 2007-2010 formátumban készült, ezért az ott megszokott diaképes elrendezést követi. Mintakép Bemutató címe és tartalma Letöltés
  Az Eseménynaptár kezelése

- Az Eseménynaptár
- Az Eseménynaptár kezelése
- Esemény adatlapja
- Résztvétel az eseményen

Legutolsó:    v 1.0  - 2010.12.27.
Szervezetek adatainak megtekintése

- Természetjáró szervezetek
- Szervezetek az MTSz honlapján
- Szervezetek listája
- Szervezetek adatlapja

Legutolsó:    v 1.0  - 2011.02.14.
Turistautak megtekintése

- Turistautak és nyilvántartásuk
- Turistautak az MTSz honlapján
- Turistautak listája
- Turistaút adatlapja
- Kapcsolatok
- Változások, karbantartások
 
Legutolsó:    v 1.0  - 2011.02.14.

Túramozgalmak megtekintése


- Mi a túramozgalom?
- Túramozgalmak az MTSz honlapján
- Túramozgalmak listája
- Túramozgalom adatlapja
- Túramozgalom útvonala
- Túramozgalom érintőpontjai
- Túramozgalom teljesítői
- Kapcsolatok

Legutolsó:    v 1.0  - 2011.01.14.

 
(később) (később)  

 

11097 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 395 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 5 esemény
 • 2 929 megjelent cikk, hír
 • 274 belső oldal
 • 2 234 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter