2022. szeptember 27., kedd - Adalbert
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Események
Magyar Természetjáró Szövetség

Tisza-tavi vizi és kerékpáros tábor


Borsod-Heves-Nógrád megyei természetjárók nyári tábora
kerékpáros túra vizitúra szakvezetéssel találkozó
2011-07-07 00:00 - 2011-07-11 00:00
2011-05-25
Tiszafüred, Horgász- és Családi CampingRövid leírás:

Tisza-tavi vízi- és kerékpáros tábor - csalogató
2011. július 7-11. Tiszafüred  
 

 
Az Észak-Magyarországi Regionális Természetjáró Szövetség, valamint a B-A-Z Megyei Természetjáró Szövetség támogatásával nyári vízi- és kerékpáros tábor megrendezésére kerül sor, a Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztálya szervezésében.                                                                                   
A tábor ideje alatt naponta különböző nehézségű túrák indulnak a tó víziútjain és ugyancsak naponta változatos kerékpáros túrákra is sor kerül a környék megismerésére.  

További részletek:

A tábor nyílt, kötetlen. Azon bárki részt vehet, a maga által választott időtartamban és túrafajtákban.
A programokon mindenki saját felelősségére vehet részt. A túrákhoz az úszni tudás nem követelmény, de hasznos. A napi túrákat a tavat és környékét jól ismerő, vizsgázott túravezetőink vezetik. Az utazás egyénileg történik, de a táborba kerékpártúra keretében is érkezhetnek a résztvevők.
 A tábor helyszínéül Tiszafüreden, a Horgász- és Családi Camping (Kastély út) szolgál, mely közvetlenül a Füredi Holt-Tisza partján található.    
A jelentkezők részére a tábor teljes idejének költsége 17710.-Ft/fő (szállás, hajóbérlés, regisztráció, IFA). A táborba való előzetes jelentkezés és előleg befizetése esetén a Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye szervezett természetjárói számára kedvezményes szállást (2-3 ágyas szoba, fürdőszobás faházban) biztosítunk.
                                     Határidő: 2011. május 25-ig /Kazsik János/
A szálláslehetőségek és más szolgáltatások egyénileg is megrendelhetők. Tájékoztatásul a 2011. évi szállás árakat mellékeljük.  
A Campingben házias ételekkel étterem üzemel, ahol előre megrendelt étkezés is lehetséges, de a területen több szalonnasütő, bográcsozó is van.
 
*Hajóink csendesen siklanak a selymes vízen, napsugár és lágy szellő kényeztet. Mi bemerészkedünk a természet által őrzött vadvízország nádasaiba, csatornáiba, meglessük titkait. A kéttenyérnyi tündérrózsát, a sárga vízitök virágát, a szétterülő sulyommezőket, s átvágunk Európa legnagyobb tündérfátyol telepén. Mogorva bakcsó figyel, bíbiccsalád tűnik el a nádasban, felriad egy halászó szürke gém. Fölöttünk kárókatonák húznak és kormos szerkők cikáznak. A nádasban poszáta cserreg és nádirigó dala szól. A partnál menyét menekül a fák lombja között, teknős vagy vízisikló napozik a nádtörmeléken. Egy alkalmas homokpadnál nagyot fürdünk, majd felmászunk a számos madárvárta egyikébe.  
Másnap kerékpárra pattanunk és a környéket járva ismerkedünk az alföldi magyar tájjal és a tópart nyújtotta élményekkel. A tó köré épített kerékpárúton, vagy a folyó gátján vidáman kerekezünk, majd pihenésképp betérünk egy múzeumba, esetleg tájházba, ismerkedve a környék kultúrájával.
Bármelyik túrát is választjuk, estére biztosan jól esik egy tál friss bográcsgulyás, vagy az ízletes halászlé. Mellé egy pohár vörösbor, esetleg hideg sör. Az alkony baráti beszélgetés, a napi élmények felelevenítése közben lepi be táborunkat.

Ezt és még sok más élményt, pihenést, de tapasztalatot és tudást is nyújthat táborunk.
Jelentkezni a 3000Ft előleg befizetésével (készpénz vagy üdülési csekk) lehet 2011.05.25.-ig. Jelentkezést követően részletes programot, útmutatót küldünk.
Gyere hát közénk, nyári táborunkba! Szeretettel várunk mindenkit!
 
Mi, a tiszaújvárosi táborszervezők: 
                                                              
            Garadnay Sándor  (20/289-7259)             és             Kazsik János ( 70/373-9338)
             e-mail: gasandor@citromail.hu                                e-mail: ravo731@freemail.hu
                             
lásd a csatolt mellékletekben!
2867 alkalommal

Csatolt dokumentumok

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 103 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter