2022. december 04., vasárnap - Borbála, Barbara
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Események
Magyar Természetjáró Szövetség

PELIKÁN TÚRANAP SZOLNOKON


15. gyalogos és kerékpáros túranap
gyalogtúra kerékpáros túra teljesítménytúra
2013-09-21 06:00 - 2013-09-21 19:00
Szolnok, Szabadság tér 6. Varga Katalin gimnáziumRövid leírás:

 Egyesületünk ez évben 15. alkalommal rendezi meg a PELIKÁN gyalogos és kerékpáros túranapot. Célunk, az érdeklődőkkel megismertetni Szolnok város és környékének nevezetességeit, bemutatni kevéssé ismert szép tájait. A Parkerdőben a NEFAG Erdei Művelődési Háza természetismereti játékkal és vetélkedővel várja a résztvevőket. A túra nem verseny, a szintidőn belüli gyorsaságot nem értékeljük, a résztvevőket nem rangsoroljuk, de minden teljesítőt díjazunk.  A túrákon egyénileg és csoportosan is részt lehet venni. A legnagyobb létszámú csapat egy évre elnyeri a túranap fődíját, a vándorbakancsot.

További részletek:

 A túrákon a következő távokon lehet indulni:

 

15 km-es kiránduló táv, mindenkinek ajánlott, családoknak és közösségeknek is, kis gyerekkel is teljesíthető. Szintidő nincs.

A túrát túravezető vezeti. a Szabadság térről a Szolnoki Ökoturisztikai Parkerdőbe és vissza. Az útvonal felkeresi a Szolnoki várat, a Zagyva városi partját, a Malomzugi Holt-Zagyvát, a Zagyva Malomszögi szakaszát és a Parkerdőt. A Parkerdőben természetismereti játék, erdei játszótér. A pihenés után a túra folytatódik a Parkerdő rejtekútjain a Zagyva jobb partjáig, majd a tovább a Zagyva jobb partján a  séta úton a célig.

 

20 km-es kiránduló táv, mindenkinek ajánlott, családoknak és közösségeknek is, kis gyerekkel is teljesíthető.  Szintideje kellemes sétasebességre van megállapítva. Útvonala hasonló a 15 km-es programhoz, de hosszabb utat tesz meg a parkerdőben. Az útvonalon több ellenőrző ponton frissítő várja a túrázókat.

 

30 km-es túra-táv, kissé gyorsabb - gyalogló – sebességre kijelölt útvonalon a Tisza jobb partján halad a Milléri muzeális szivattyútelepig, itt betér a hullámtéri erdőbe, majd keresztezve a Feketevárosi holt Tiszát ismét a  Millér völgyébe jutunk. A továbbiakban a pusztákkal ismerkedve jutunk a Zagyva Malomszögi holtágához. Majd a Zagyva mentén folytatjuk utunkat. A Parkerdei pihenő után Szolnoki belvárosának nevezetességeivel ismerkedve jutunk újra a célhoz. Az útvonalon több ellenőrző ponton frissítő várja a túrázókat.

 

50 km-es táv edzett túrázóknak és kerékpárosoknak való program. Fárasztó kihívás várja az indulókat. Tiszai hullámtéri erdők gyönyörű járt és járatlan ösvényei, különleges védettségű Tiszai holtágak, hatalmas puszták földútjai és szántói, majd a romantikus Zagyva völgy után érünk a Parkerdei frisstő ponthoz. Innen Szolnok belvárosának nevezetességeivel ismerkedve jutunk a célhoz a Szabadság térre. Az útvonalon való haladásnál előny a térképolvasási és tájékozódási ismeret. Kitartás kell egyes helyeken, a bozótosokon való áthaladásra, valamint a poros vagy sáros földutakon való haladásra. A részvétel országúti kerékpárral nem ajánlott. Az útvonalon több ellenőrző ponton frissítő várja a túrázókat.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk programunkra!


 KEDVEZMÉNYEK: A részvételi díjból minden MTSZ, MSTSZ, TTT tagnak valamint a szeptember 15-ig előnevezetteknek 200 Ft kedvezményt adunk. 6 év alatti gyermekek részvételi díj nélkül indulhatnak.

Előnevezés: gyalogtura.szolnok@gmail.com  címen.

A TOVÁBBI részletek a csatolt dokumentumban találhatók.
 PELIKÁN 15 TÚRAVEZETŐVEL VEZETETT GYALOGTÚRA Gyülekezés 9.00 óráig a Varga Katalin gimnáziumban. Rajt: 9.00 órakor túravezetővel. Túratáv: 15 km.
Részvételi díj nincs. A teljesítők emléklapot kapnak.
TELJESÍTMÉNYTÚRÁK:
Minden résztvevő térképet, útvonal leírást kap. Az ellenőrző állomásokon csokoládét, üdítőt, gyümölcsöt, zsíros-kenyeret kapnak. A szintidőn belül beérkezőket névre szóló oklevéllel valamint kitűzővel jutalmazzuk. A legnagyobb létszámú csapat vándorbakancsot kap.
PELIKÁN 20 gyalogos Rajt: 7.00 – 11.00 óra között. Túratáv: 17,6 km, szintidő 7.5 óra, Részvételi díj: 700 Ft
PELIKÁN 30 gyalogos Rajt: 7.00 – 10.00 óra között. Túratáv 29,8 km. Szintidő: 8,5 óra. Részvételi díj 800 Ft.
PELIKÁN 50  Rajt gyalogosoknak: 6.00 – 7.00 között, saját idő terhére 9:00-ig.(A cél 19:00-kor bezár) Túratáv: 52,0 km, szintidő 12 óra. Részvételi díj: 900 Ft.
PELIKÁN 50K     Rajt kerékpárosoknak: 8.30 – 9.00 között. Túratáv: 52.0 km, szintidő 6 óra. Részvételi díj: 900 Ft.    A túra útvonala földúton, helyenként szántóföldön halad, országúti kerékpárral nem járható.
1568 alkalommal

Kapcsolattartó személyek

Vajk Ödön

Csatolt dokumentumok

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter