2023. február 04., szombat - Csenge, Ráhel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Események
Magyar Természetjáró Szövetség

Őszi tájékozódási túraveseny


verseny
2011-10-15 08:00 - 2011-10-15 16:00
Budai hegység, Nagykovácsi-Nagyszénás térségeRövid leírás:

A Budapesti Diáksport és a Természetbarát Sportszövetségek Diáktúra Bizottságai eseménynaptárában szereplő Őszi tájékozódási túraverseny a Budai hegységben Nagykovácsi-Nagyszénás térségében

További részletek:

Nevezés: 9 – 10 óra között Nagykovácsi római katolikus templom mögötti közösségi házból a Rajt helyen, melyet a “Diáktúra Rajt” transzparens jelöl.

Megközelíthető: Bp.- Hűvösvölgyből a 63-as autóbusszal a végállomásig. Mivel Nagykovácsi Bp. határán kívül helyezkedik el, a bérletre oda-vissza kiegészítő jegyet vagy vonaljegyet kell váltani.

Indítás : folyamatosan

Cél: szintén Nagykovácsi (a verseny körpályás), mely legkésőbb 15 óráig fogadja a résztvevőket.

Visszautazás: a 63-as autóbusszal

Kategóriák:

            A. Általános iskolai 5 fős csapatok,

            K. Középiskolai  3 fős csapatok,

            V. Vegyes: Felnőtt kísérettel tetszőleges létszámú csapatok, vagy egyéni indulóknak.

A verseny leírása:

A résztvevők által hozott 6. számú Budai-hegység, lehetőleg a legújabb (2010-es) turistatérképre, a mintatérképről, átrajzolt útvonal alapján ellenőrző állomást keresnek fel, amelyeken természetjárással kapcsolatos feladatokat oldhatnak meg a csapatok.

Szükséges felszerelés: csapatonként egy db. laptájoló, óra, íróeszköz, versenyzésre alkalmas öltözet (erős lábbeli (bakancs), váltó zokni, esőkabát), eü. csomag, 6-ös.sz. Budai-hegység turistatérképe.

Értékelés: a csapatok helyezési sorrendjét az állomások megtalálásáért és ott a feladatok megoldásáért kapott pontok összege adja. Azonos pontérték (holt verseny) esetén a jobb menetidő dönt. A feladatok megoldására max 5 percet lehet igénybe venni.Az állomásokon, torlódások esetén, az 5 percnél hosszabb várakozási időt leszámítjuk

Díjazás: kategóriánként (ha legalább 10 versenyző csapat indult) az első három helyezett oklevelet kap. Az A. és K. kategóriákban  a nyertes csapattagok tárgyjutalmban is részesülnek, melyeket a tanévzáró túratalálkozón vehetnek át. Abban a kategóriában, amelyben nincs 10 versenyző csapat, csak az első helyezettet díjazzuk.

Egyéb tudnivalók: a verseny beszámít az iskolák közötti éves pontversenybe (háromszor a választott versenyútvonal km-e* fő), valamint a egyéni versenybe is. Aki indul az egyéni versenyen az igazoló lapot feltétlen hozza magával, mert értékeléskor csak a helyszíni igazolásokat tudjuk elfogadni. Utólagos beírási igényt nem tudunk biztosítani


Bp. 2011.szeptember 26.

Kovács Dezső
Diáktúra Bizottság vezetője
Térkép hivatkozás: Kattints ide!
2463 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 18 esemény
 • 3 132 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter