2020. augusztus 07., péntek - Ibolya
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Események
Magyar Természetjáró Szövetség

Dunán-innen Dunán-túl teljesítménytúra


teljesítménytúra
2011-03-05 00:00 - 2011-03-05 00:00
Kulcs és környékeRövid leírás:

A Dunaújvárosi Pentele Természetjáró Egyesület március 5.-én immár ötödik alkalommal rendezi meg teljesítménytúráját Kulcs Vízifogadó és Dunavecse között. A túra egyik érdekessége, hogy a leghosszabb 50 km-es táv egyedülállóan az országban, keresztül halad a Dunán.

További részletek:

A túra távjai úgy lettek megállapítva, hogy a kezdő turistáktól a profi túrázókig mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A kulcsi rajthoz 7, 8, és 9 órakor, a dunaújvárosi Városháza térről ingyenes busz szállítja ki a túrázókat. A gépkocsival érkezőknek javasoljuk, hogy a Városháza tér környékén parkoljanak. Az 50-es táv beérkezőit is ide szállítjuk vissza Dunavecséről.

A túra útvonala a piros sáv turistajelzésen, a Vizifogadói rajt után a Szentmihályi erdő, itt már ilyenkor hatalmas foltokban virágzik a védett hóvirág, majd a kulcsi Dunapart, tovább a Rácalmási kis Duna híd itt kettéválik a csapat a 10 és 20B a Vízisport Telep irányába indul, a 10 km-es távnak itt vége.

A többiek a Rácalmási Nagysziget védett területén sétálnak körbe, és a 20A táv szintén a sporttelepen fejezi be a túrát. A tovább haladók (20B, 30 és 50) Dunaújváros felé veszik az irányt, felkapaszkodnak a magasparta a Római városrész, Gárdonyi Géza Általános Iskolában érik el a 20B és a 30 km-es táv célját.

Az 50-es távon indulók a felső Duna parton haladva érik el a szoborparkot, majd visszatérnek az alsó Duna partra és az ártéri erdőben jutnak el a Pentele híd alá. A hídon átkelve már csak pár kilométer a dunavecsei speciális iskolában kialakított célállomás.

A 10 és 20A távok teljesítői a rácalmási céltól nem messze lévő buszmegállóból induló helyközi járattal juthatnak vissza Dunaújvárosba. (Rácalmás Tanácsház bm. - Dunaújváros bv. 9:48; 10:48; 11:48; 12:48; 13:48; 15:13; 16:13; 16:43)
A résztvevők ellátása, az állomásokon csokoládé, tea, ásványvíz, a célban zsíros kenyeret, teát, ásványvizet kapnak. A távok teljesítői elismerésül emléklapot és kitűzőt kapnak. Valamennyi táv résztvevője a célban sorsoláson vesz részt, ahol a támogatók által felajánlott értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra.
A túráról bővebben a www.pentelete.eoldal.hu olvashattok, ugyaninnen letölthetők az egyes távok térképei és leírásai.
Az idei évben útvonal változások lesznek, a kulcsi és pentelei partcsúszások miatt, de amint elkészülnek az új térképek azokat is feltöltjük a honlapra.
Előnevezés február 24-ig kedvezményesen pentele.te@gmail.com címen. Ha a nevezési lapot is kitöltöd és visszaküldöd, a rajtban időt spórolsz meg. (nevezési lap a 2. számú mellékletben)
Kapcsolattartó: Csontos László tel: +36 30 650 20 21, pentele.te@gmail.com
Mindenkinek jó túrázást és szép időt.
 
A teljesítménytúra támogatói:
            Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata
            Fejér Megyei Természetbarát Szövetség
            Rácalmási Vízisport Egyesület
            Vecse Komplex Kft.
            Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola
            Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Speciális Közoktatási és Közművelődési Intézete
            Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány
http://www.pentelete.eoldal.hu
2222 alkalommal

Kapcsolódó cikkek

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 904 regisztrált felhasználó
 • 2 322 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 48 esemény
 • 2 807 megjelent cikk, hír
 • 262 belső oldal
 • 2 202 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter