2023. február 09., csütörtök - Abigél, Alex
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Események
Magyar Természetjáró Szövetség

DDK 2012 Vándorlás 3. nap Mórágy - Mecseknádasd


gyalogtúra
2012-07-06 07:30 - 2012-07-06 16:00
Mórágy - Bátaapáti - Harsányi-kereszt - Apátvarasd - MecseknádasdRövid leírás:

A Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett Vándortúra a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán.

A Szekszárdtól Írott-kőig tartó 550 km hosszú, 32 napos Vándorlással (röviden: DDK 2012) tiszteletünket fejezzük ki Rockenbauer Pál, a Dél-Dunántúli Kéktúra névadója előtt, aki 25 évvel ezelőtt, 1987-ben távozott közülünk. Utolsó munkája a Dél-Dunántúli Kéktúra mai útvonalát megalapozó filmsorozat volt "... és még egymillió lépés" címmel, melynek bemutatását már nem élhette meg.

A Vándorlás útvonala Szekszárd és Bajánsenye között az E7 Európai hosszútávú vándortúra útvonal része is egyben.

További részletek:Táv:
20,8 km + 2,5 km kitérő Mecseknádasdra

Kötelező regisztráció: 7:30 - 8:00 az indulás helyén.
A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik regisztráltak és befizették a Vándorlás szervezési költségeit részben fedező napi regisztrációs díjat.

Kérjük, segítsd a szervezők munkáját azzal hogy részvételi szándékodat időben jelzed!  Előzetes jelentkezéseddel különösen az étkezések és a szállások szervezését könnyíted meg a Vándorlás szervezői számára. Figyelmességedet köszönjük!

Előzetes jelentkezés legegyszerűbb módon az MTSz honlap regisztrált felhasználójaként lehetséges, ahol a napi programnál bejelölheted, hogy biztosan vagy csak feltételesen tudod hogy részt veszel.

Indulás: 8:00 Mórágy, a táborhely mellől.

Programajánló:
Kitérő Bátaapátiba, mivel a kék csak a település mellett halad el.
Itt vásárlás a kocsmában és a vegyesboltban. Az Apponyi Kúria és a volt Apponyi Pince esetleges megtekintése. Borvásárlási lehetőség (www.tuzkobirtok.hu)

A Vándorlás ezen túranapját szervezi és a túravezetőt biztosítja: a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség

Túravezetők: Jakab Éva és Jakab AlbertCsomagszállítás: hozzájárulás fejében a kísérőautóban 1 db csomag szállítható, így a gyaloglás közben csak a legszükségesebb dolgokat kell magadnál tartani.Szállás: (hálózsákkal, polifoammal felszereltek részére, földön alvós módon):

Mecseknádasdon a Liszt Ferenc ÁMK épületében, tantermekben. Zuhanyzási lehetőség az épületben van. Az ÁMK (iskola) címe: Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 75/1.

A szállás kedvezményes díja 300 Ft/fő/éj. A kedvezményes díj azt jelenti, hogy a szálláshely TÁMOGATJA a Vándorlást a költségek egy részének elengedésével. Kérjük a túrázókat, a szálláson ennek megfelelően viselkedjenek, tartsanak tisztaságot, rendet.

Szállás: (kényelmesebbeknek):

A www.mecseknadasd.hu honlapon több mint egy tucat szálláshely, panzió, magánszálláshely érhető el. A trükk annyi, hogy ha a honlap menürendszere nem működik rákattintással, akkor a felette lévő legördülő menüben kell megkeresni a "Szálláshelyek" menüpontot, és akkor lesznek láthatóak a szállások fényképes leírásai és elérhetőségei.

Ezekkel a szálláshelyekkel a Vándorlás szervezőinek nincs megállapodása!
Étkezés: később

További részletek később.

Támogatók megkeresését a Magyar Természetjáró Szövetség központi elérhetőségein várjuk. Lásd: Elérhetőségek

A teljes Vándortúrával kapcsolatos általános jellegű információk a kapcsolódó cikkben olvasható (általános tudnivalók, fizetendő díjak).

Várjuk egyéni túrázók, családok, iskolai osztályok, munkahelyi csapatok, baráti társaságok és természetjáró közösségek jelentkezését egy napra, vagy akár a teljes Vándorlásra is.

Emlékezzünk együtt, kísérje legalább a tavalyi OKT50 Vándortúra jó hangulata a 2012-es Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlást!

Népszerűsítsd a túrát! Oszd meg barátaiddal, túratársaiddal e-mailben, honlapodon, tedd fel a Facebook oldaladra. Használd a lap tetején a kis narancssárga "+" ikont, azon belül a Facebook hivatkozást! Köszönjük!

Térkép hivatkozás: Kattints ide!
3053 alkalommal

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 134 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter