2022. május 16., hétfő - Mózes, Botond
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

A Magyar Természetjáró Szövetség 2022. évi eseményei

A szakmai és a nagyközönségi programok összeállítása

A Magyar Természetjáró Szövetség 2022-ben is szeretettel várja szakmai és nagyközönségi eseményeire mind a természetjáró tagszervezeteket, mind az egyéni túrázókat. Bízunk abban, hogy a 2022-es év tervezhetőbb lesz mint az idei vagy a tavalyi, de azt szem előtt kell tartanunk, hogy az események csak a mindenkor érvényben lévő kormányrendeletek és járványügyi intézkedések tükrében kerülhetnek megvalósításra.


Kiemelt híreink

50 éves a Honvéd Szondi György SE Természetbarát Szakosztály Székesfehérvár

A szakosztály vezetőjével, Balogh András aranyjelvényes túravezetővel beszélgettünk
Fennállásának és működésének 50. évfordulóját ünnepli 2021-ben a Honvéd Szondi György SE Természetbarát Szakosztály Székesfehérvár. Hogy hogyan telt az elmúlt öt évtized, arról a szakosztály vezetője, Balogh András aranyjelvényes túravezető mesélt nekünk.


Megtartotta az idei év utolsó online tagsági találkozóját az MTSZ

30 tagszervezet képviseltette magát
2021. november 27-én tartotta az év utolsó online tagsági találkozóját a Magyar Természetjáró Szövetség, ahol harminc tagszervezet képviseltette magát.


Menetrendi változások a Volánbusz járatain

Többek között Óbánya megközelítése is tervezhetőbb lesz

2021. december 12-én menetrendi változások lépnek érvénybe a Volánbusz járatain. A számos újdonság több esetben is segíti a turisztikai célú közösségi közlekedést és elérhetőbb közelségbe hozza a fővárostól távol eső népszerű túraútvonalakat.


Új turistaút vezet a Bölcső-hegyen átadott kilátóhoz

A panoráma miatt megéri leküzdeni a sárga háromszög szintemelkedését

A Lajos-forrástól két körtúrával is megközelíthetjük a Bölcső-hegyen 2021. november 25-én átadott új kilátót: a meglévő zöld háromszög mellett északról a frissen elkészült sárga háromszög jelzés is az Ybl-díjas Koller József építész tervei alapján készített építményhez vezet.


Erdőlátogatási korlátozások az MTSZ felületein

Fontos az előzetes tájékozódás
November közepétől február végéig kiemelten, viszont az év további részében is bármikor találkozhatunk olyan helyzettel, ami miatt egy turistaút korlátozottan vagy egyáltalán nem látogatható.


Megújult az első magyar turistatájékoztató jelképek szabványa

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Szabványügyi Testület együttműködésében készült el a korszerűsített dokumentum
A Magyar Természetjáró Szövetség hisz abban, hogy a több mint 90 éve működő és fejlődő, generációkat kiszolgáló egységes jelzésrendszerrel jelölt turistaút hálózatunk fontos nemzeti kincsünk, egyedi örökségünk. Megóvása, továbbvitele, fenntartása minden természetet szerető és járó generáció közös felelőssége, valamint feladata.


Ismét várunk személyes ügyfélszolgálatunkon!

Tájékoztatás és tudnivalók
Örömmel tájékoztatunk, hogy 2021.09.06-án ismét megnyitjuk ügyfélszolgálatunkat, így heti kétszer lehetőséged lesz a tagsági és a kéktúrás ügyeket személyesen intézni. Az újranyitással egyidejűleg az egymás iránt érzett felelősségvállalás érdekében bevezettünk néhány újítást, amelyekről az alábbiakban olvashatsz.


Segédlet a természetjáró minősítés ügymenetéhez

Így számold ki a veszélyhelyzet alatt folyamatban lévő minősítések befejezését
A Magyar Természetjáró Szövetség által kezelt Természetjáró minősítés a rendszeres túrázásra és a szervezett természetjárásban történő aktív részvételre motiválja az arra érdeklődőket. A teljesítményrendszerben bronz, ezüst, arany, érdemes és kiváló fokozatokat lehet elérni a Minősítési szabályzatban meghatározott pontszámítási rendszer alapján.


Letölthető a megújult egyéni túranapló és túrajelentés

A természetjáró minősítés nyomtatványai

A jó hírt azok a természetjárók értékelik igazán, akik az egészségük megőrzésén és a fizikai aktivitáson túl azért is túráznak rendszeresen, hogy természetjáró elismerésben részesüljenek.Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 152 regisztrált felhasználó
 • 2 477 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 10 esemény
 • 3 078 megjelent cikk, hír
 • 286 belső oldal
 • 2 283 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter