2021. október 26., kedd - Dömötör
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Természetjáró arcképcsarnok

13. rész

Havonta jelentkező sorozatunkban olyan személyeket mutatunk be nektek, akiknek a természetjárásban végzett tevékenysége szót és figyelmet érdemel napjainkban is. Ez alkalommal Dénes Ferencet és dr. Róth Samut ismerhetitek meg.

Kiemelt híreink

Így látják tagszervezeteink az elmúlt és az elkövetkező időszakot

Tanulságok és tanulnivalók a pandémia idején 3. rész

Bár számvetést jellemzően az óév végén vagy az új év kezdetén szokás tartani, mi rendhagyóan 2021. tavaszán arra kértük tagszervezeteinket, hogy összegezzék a járványhelyzettel nehezített mögöttük és egyelőre még előttük álló időszakot. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyek azok a kényszer szülte, de hatékonynak bizonyult feladatok, amelyeket megtartanak a jövőben is, és milyen pozitív tanulságot vonhatnak le a természetjárók a pandémiából. Összeállításunk harmadik részében Herman Klára, Hluchány József, Horváth Zoltán, Szeverényi Béla és Tóth Klára válaszait olvashatod.


Megnyílt a Jelzésfestés 2021. pótpályázata

Újabb lehetőség a klasszikus turistajelzések felújítására

2021. május 17-től elérhető a Jelzésfestés 2021. pótpályázat, ami a kéktúra kivételével a klasszikus turistautak jelzéseinek felújítására nyújt újabb lehetőséget. Kéktúra pótpályázatot idén már nem indítunk.Túravezetői képzést indít a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület

Megújul a több évtizedes oktatási modell

A hatályos felnőttképzési törvény előírásainak megfelelve középfokú – bronzjelvényes – túravezetői képzést indít a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ), amelyre 2021. május 24-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.


In memoriam Asztalos György

1928-2021

2021. áprilisában, családja körében elhunyt Asztalos György a TÁKI Sportkör Természetbarát szakosztályának vezetője és a II. kerületi Természetbarát Szövetség egykori elnöke.

Idén is írásban szavaznak a választmány tagjai

2021. május 27-ig várjuk a kitöltött és érvényesített szavazólapokat
Az 502/2020. (XI.16.) kormányrendelet szerint nem kerülhet sor a választmányi ülés személyes jelenlétet igénylő megrendezésére, még akkor sem, ha az ülés a rendelet hatálybalépésekor már összehívásra került.


Mit tehetnek a túrázók és mit nem a hatályos rendeletek szerint?

A Magyar Természetjáró Szövetség tájékoztatása

A cikk tartalma hamarosan frissül a 2021. május 23-án életbe lépett 264/2021. (V.21) számú kormányrendelet alapján.

A korlátozó intézkedések lépcsőzetes enyhítésére újabb rendelet lépett életbe 2021. május elsején. A
194/2021. (IV.26) számú jogszabály egyes pontjai ugyan pozitív változást hoztak a természetjárásban is, de bizonyos tiltások továbbra is hatályosak. Összeszedtük, hogy természetjáróként mit szabad tenni és mit nem.


Így látják tagszervezeteink az elmúlt és az elkövetkező időszakot

Tanulságok és tanulnivalók a pandémia idején 2. rész

Bár számvetést jellemzően az óév végén vagy az új év kezdetén szokás tartani, mi rendhagyóan 2021. tavaszán arra kértük tagszervezeteinket, hogy összegezzék a járványhelyzettel nehezített mögöttük és egyelőre még előttük álló időszakot. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyek azok a kényszer szülte, de hatékonynak bizonyult feladatok, amelyeket megtartanak a jövőben is, és milyen pozitív tanulságot vonhatnak le a természetjárók a pandémiából. Összeállításunk első részében Balázs László, Mag Éva, Dr. Rosztóczy András válaszait olvashatod.


Egy százalék a hazai természetjárás fejlesztésére

Közeledik a felajánlás határideje

Hazánkban több tízezer civil szervezet működését segíti a magánszemélyek összevont adóalapja után befizetett és felajánlott személyi jövedelemadó 1 százaléka. A Nemzeti Adó és Vámhivatal honlapján közzétett regisztrált kedvezményezettek listáján megtalálható a Magyar Természetjáró Szövetség is.
Ingyenesen letölthető útikalauzok a Magyar Elektronikus Könyvtárban

Druzsin József kiadványaival bővült a természetjáró szakirodalom
Az Országos Széchényi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárából ingyenesen letölthetők a Budai- és a Zempléni-hegységet valamint a Balaton Keleti-medencéjét bemutató útikalauzok.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 105 regisztrált felhasználó
 • 2 433 hírlevél előfizető
 • 345 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 001 megjelent cikk, hír
 • 279 belső oldal
 • 2 258 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter