2021. szeptember 25., szombat - Eufrozina, Kende
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Miért lettem környezeti nevelő?

Témában jártas és tapasztalt szakembereket keresünk kérdőív kitöltéséhez

Ha nem is szó szerint így, de tartalmát illetően hasonló kérdésre számíthatnak azok, akik kitöltik az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskola PhD hallgatójának kérdőívét. Fodor Éva kutatása többek között arra keresi a választ, hogy a hazánkban élő környezeti nevelők mikor és milyen élmények hatására köteleződtek el a környezetvédelem mellett.


Kiemelt híreink

Megérkeztek a Természetjáró Túrakönyvek!

Az ország 410 legszebb túrája 12 kötetben

Több mint három éve készül az a sorozat, amely rengeteg fotó és rajz, olvasmányos útleírások, valamint saját gyártású térképek segítségével kalauzolja végig a kirándulókat Magyarország legjobb túraterepein – könnyen hordozható, strapabíró kiadásban.


Természetjárókat érintő menetrendi változások

Hasznos infók egy helyen a közösségi közlekedést előnyben részesítőknek
Természetjárókat, aktív turizmus iránt érdeklődőket és persze a környezettudatos közlekedést előnyben részesítőket segítő összeállítás érkezett szerkesztőségünkbe. A 2021. június 16-tól érvényben lévő, legfontosabb Volán és MÁV menetrendi változásokat Ács Balázs és Berki Zoltán gyűjtötte össze, amit ezúton is köszönünk nekik!


Megújult a Meteor Természetbarát Turista Egyesület kulcsosháza

Korszerű turistaszállás lett az egykori iskola épületéből

A több mint száz éves, egykori iskola épülete ma már egy 40 főt befogadó korszerű turistaszállás, amelynek a melegvizét és a téli fűtését napkollektorok biztosítják. A 83 millió forintos beruházást részben pályázatból, részben önerőből valósította meg a tulajdonos, a kaposvári Meteor Természetbarát Turista Egyesület.


Születésnapját ünnepli az Aranyjelvényes Túravezető

70 éves lett Ispánovity Márton (horvát nevén: Martin Išpanović)

A Lokomotív Turista Egyesület ügyvezető elnöke június 19-én ünnepli 70. születésnapját. A jeles évforduló alkalmából arra kértük, hogy meséljen nekünk büszkeségekről, múltról, jelenről és jövőről.


Nyári táborok megvalósítását segíti az új pályázat

Felhívás az MTSZ természetjáró tagszervezetei részére

Gyerek és ifjúsági táborok szervezését támogatja a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ)  2021. június 17-én kiírt pályázata, amelyen az érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező tagszervezetek vehetnek részt.


A 2021. évi választmányi ülés eredményei

A Magyar Természetjáró Szövetség tájékoztatása

Korábbi hírünkben arról számoltunk be, hogy a járványügyi helyzet miatt meghozott korlátozások nem tették lehetővé a személyes jelenlétet igénylő választmányi ülés megrendezését. Ezért az 502/2020. (XI.16.) kormányrendelet alapján a Magyar Természetjáró Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy ülés tartása nélküli írásbeli döntéshozatalra kéri fel az összesen 247 mandátummal rendelkező tagszervezeteit és elnökségének tagjait.


Így látják tagszervezeteink az elmúlt és az elkövetkező időszakot

Tanulságok és tanulnivalók a pandémia idején 4. rész

Bár számvetést jellemzően az óév végén vagy az új év kezdetén szokás tartani, mi rendhagyóan 2021. tavaszán arra kértük tagszervezeteinket, hogy összegezzék a járványhelyzettel nehezített mögöttük és egyelőre még előttük álló időszakot. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyek azok a kényszer szülte, de hatékonynak bizonyult feladatok, amelyeket megtartanak a jövőben is, és milyen pozitív tanulságot vonhatnak le a természetjárók a pandémiából. Sorozatunk befejező részében Bota Zoltán, Eigner László, Havasi Norbert és Süle Gábor válaszait olvashatod.


Önkéntesek közreműködtek a turistajelzések felújításában

A Balaton Turista Egyesület és a Laposa Pincészet közös jelzésfestése
Különös kérdés érkezett néhány hete tagszervezetünkhöz, a Balaton Turista és Szabadidő Egyesülethez: a Laposa Pincészet munkatársai arról érdeklődtek, hogy milyen módon vehetnének részt a turistajelzések felújításában?


Tájékoztatás a természetjáró rendezvények szervezéséről

Új kormányrendelet lépett érvénybe

A korlátozó intézkedések újabb feloldásáról szól a 264/2021. (V.21) számú kormányrendelet, amely 2021. május 23-án lépett érvénybe. Tájékoztatásként összeszedtük a természetjárásra vonatkozó legfontosabb, aktuális tudnivalókat.


Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 090 regisztrált felhasználó
 • 2 428 hírlevél előfizető
 • 345 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 2 988 megjelent cikk, hír
 • 279 belső oldal
 • 2 252 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter