2022. november 29., kedd - Taksony
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Közeledik a felterjesztések beadási határideje

Elektronikusan és postán várjuk a dokumentumokat

2022. szeptember 24-én lesz Dobogókőn a XXXIV. Természetjárók napja, ahol a hagyományoknak megfelelően átadásra kerülnek a természetjáró kitüntetések. A felterjesztéseket 2022. április 30-ig várjuk elektronikusan és postai úton.


Kiemelt híreink

Lengyelországban rendezik a V4-es országok Nemzetközi Nyári Turista Találkozóját

Április 30-ig lehet jelentkezni a többnapos aktív programra

A természeti és épített látnivalókban gazdag Besszádok-hegység lengyelországi területén rendezik 2022. szeptember 7. és szeptember 11. között a V4-es országok Nemzetközi Nyári Turista Találkozóját. Az eseményre jellemzően kétévente kerül sor és a V4-es országok valamelyike gondoskodik a szervezésről. Idén Lengyelország várja az aktív kikapcsolódásra nyitott természetjárókat különböző nehézségi szintű gyalogos, kerékpáros, vízi és lovas túrákkal.


Az MTSZ 2022. évi rendes választmányi ülése

Meghívó

Magyar Természetjáró Szövetség 2022. május 21-én (szombat) 10:30-kor kezdődően tartja választmányi ülését, amelyre ezúton meghívjuk a tisztelt érintetteket. Határozatképtelenség esetén az Alapszabálynak megfelelően 1 órával később ugyanezekkel a napirendi pontokkal tartunk választmányi ülést.


Párbeszéd a környezeti válsággal foglakozó tudományos szakterületek között

Ökopresszó Műhely a Kossuth Klub szervezésében

2022. március 30-án veszi kezdetét a Kossuth Klub által szervezett Ökopresszó Műhely konferencia sorozat, amelynek célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a környezeti válsággal foglalkozó természettudományi és társadalomtudományi szakterületek között és elmélyítse a hallgatóság tudását ebben a témában.


Nomád menedék várja a Bakonyban túrázókat

Egy régi fotó alapján építették újjá a rönkházat

A Bakony nyugati oldalának völgyében egy ingyenesen használható, vadonatúj rönkház várja a bakancsos turistákat.


Menetrendi változások a Volánbusz járatain

Jó hírek a közösségi közlekedést használó természetjáróknak

A 2022. április 3-án érvénybe lépő változásoknak köszönhetően egyes, a természetjárók által különösen kedvelt kirándulóhelyekre közvetlenül és könnyebben utazhatunk.


Így zajlott az MTSZ online tagsági találkozója

Rövid összefoglaló

2022. március 5-én több mint húsz tagszervezet részvételével zajlott le az Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett online tagsági találkozója. A jelentkezők által előzetesen megküldött kérdések és javasolt témák összesítése alapján egyrészt a természetjáró képzések aktualitásairól beszélt Stramszky Judit szakmai igazgató.


Védettségi igazolvány nélkül a Gerecse50 teljesítménytúrán is!

Korlátozások nélkül látogathatók a természetjáró rendezvények
A nemrégiben megjelent kormányrendelet szerint a szabadtéren és a zárt térben megrendezett programokon egyaránt megszűntek a kötelező maszkviselésre, a másfél méteres távolságtartásra és a védettségi igazolvány bemutatására vonatkozó védelmi intézkedések.


Országos tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe

A csapadékmentes időjárás miatt nagy a szárazság
A BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint 2022.03.10-től visszavonásig országos tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Magyarországon. Tilos tüzet gyújtani az erdőkben, a fásításokban, a facsoportokban, az útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Kerti zöldhulladék-égetésére csak ott van lehetőség, ahol azt önkormányzati rendelet lehetővé teszi.


Március 16-án újranyit a személyes ügyfélszolgálat

Előre foglalt időpontban várunk

Tájékoztatunk, hogy 2022. 03.16-án újranyitjuk a személyes ügyfélszolgálatunkat. Heti kétszer, hétfői és szerdai munkanapokon, 12:00-18:00 között, előre egyeztetett időpontban várunk téged az Európa Center irodaházban. Címünk: 1075 Budapest, Károly körút 11. Irodánkat a recepción történő bejelentkezést követően tudod megközelíteni.


Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 112 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter