2017. október 20., péntek - Vendel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Turistautak változása az Aggteleki-karszton

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség közleménye
Kedves Erdőjárók! Turistautak változása történt meg az Aggteleki-karszt Bódvaszilas – Szögligeti térségében. 2017. nyarán a térségben jelentős változások történtek a turistaút rendszerben, hosszú egyeztetések után az alábbiak szerint.

Kiemelt híreink

2. Jótékonysági Teljesítménytúra az autistákért

A túrán való indulásoddal az Apró Lépések Egyesületet támogatod!
Az Apró Lépések Egyesület 2016. november 5-én, első alkalommal rendezte meg a Galya 50/20/10/2 Jótékonysági Teljesítménytúrát.  Az idei túrával is az a céljuk, hogy az autizmusban érintett gyerekek, felnőttek, családok társadalmi elfogadását segítsék egy közös, inkluzív eseménnyel. A nevezési díjak adományok ennek megvalósulása érdekében.

Hamarosan elkészül a Bence-hegyi kilátó

Ismét lehet majd gyönyörködni a Velencei-tó panorámájában
Mint nemrég hallottunk felőle, új közbeszerzés indítása miatt egy időre leállt a Bence-hegyi kilátó építkezése, de az átadása ennek ellenére tartható.

A XXI. Erdők Hete programjai

A rendezvénysorozat 2017. október 2-8. között zajlik az erdőgazdaságoknál
Az idei Erdők Hete programok jelmondata – „Közös kincsünk az erdő” – az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, a turisztikai és a gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívja fel a figyelmet.

Ahol nincs erdőlátogatási korlátozás, de vadászat van

Több állami erdőgazdaság nem rendelte el, de egyes szabályok érvényesek
Egyes erdőgazdaságok, amelyek a szarvasbőgés idején korábban erdőlátogatási korlátozásokat léptettek érvénybe, idén ősszel ilyeneket nem foganatosítottak, de felhívják a figyelmet, hogy vadászatok most is vannak és lesznek, ám az erdő látogatásának szabályai ettől függetlenül érvényesek, valamint felhívják minden kedves természetbarát és természetkedvelő figyelmét, hogy a hajnali és késő délutáni órákban fokozott figyelmet és lehetőség szerint minimális zavarást kérnek a vad és a sikeres vadászatok érdekében.


Kitüntetést kapott a VADEX Zrt. az FMTSZ-től

Fejér megye természetjárásáért
A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. oklevelet és emlékérmet kapott a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség elnökségétől, a természetjárás fejlesztése érdekében kifejtett komplex, kiemelkedő, folyamatos, aktív tevékenységéért.

  

A 2017. évi kitüntetések átadása

Beszámoló a 29. Természetjárók Napja eseményeiről
2017. szeptember 23-án került megrendezésre Dobogókőn a Természetjárók Napja, a Magyar Természetjáró Szövetség és tagszervezeteinek egyik kiemelt rendezvénye, a hazai szervezett turistaság ünnepe. Az ez évi kitüntetések átadása mellett megemlékezés történt Dr. Téry Ödön, a múlt századforduló legkiemelkedőbb turista vezetőjének munkásságáról, amelynek aktualitását halálának századik évfordulója adta.

Turistacélú közlekedés a Természetjárók Napjára

Buszjáratok segítik a feljutást Pomázról és Dömörkaputól
Szeptember 23-án Pomáz HÉV-állomásról a megnövekedő forgalom függvényében megerősített buszjáratok indulnak Dobogókőre, segítve ezzel a 29. Természetjárók Napja résztvevőinek a feljutást. Akik a rendezvényünkre túrázva szeretnének feljönni, ezen a vonalon könnyebben érhetik el az indulási pontjukat. Ezen kívül Szentendréről is indul busz a Dömörkapuhoz az igényeknek megfelelően.

Erdőlátogatási korlátozás a NEFAG Zrt. vadászterületein

Az erdőgazdaság hivatalos tájékoztatása
A NEFAG Zrt. részéről tisztelettel tájékoztatjuk a Szövetséget, hogy a Társaság Pusztavacs–Mikebudai, valamint a Nagykőrös–Csemő vadászterületére a dám barcogáshoz kötött – fokozott vadászati tevékenység miatt – erdőlátogatási korlátozást foganatosít 2017. szeptember 28. napjától – 2017. november 10. napjáig.

Harcászati gyakorlatok – 2017 október

A Bakony Harckiképző Központ értesítése – frissítve
A Bakony Harckiképző Központ kezelésében lévő honvédségi területeken az alább felsorolt helyeken és időpontokban lesznek éleslövészetek és egyéb katonai gyakorlatok, amelyek turista utakat is érintő belépési illetve áthaladási korlátozásokkal járhatnak.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 537 regisztrált felhasználó
 • 2 080 hírlevél előfizető
 • 321 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 103 túramozgalom
 • 3 398 túramozgalom teljesítő
 • 51 esemény
 • 2 319 megjelent cikk, hír
 • 212 belső oldal
 • 1 900 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter