2022. július 03., vasárnap - Kornél, Soma
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Szünnapok az MTSZ ügyfélszolgálatán

A Magyar Természetjáró Szövetség tájékoztatása

Egyházi ünnep és céges elfoglaltság miatt az alábbi napokon zárva lesz a Magyar Természetjáró Szövetség ügyfélszolgálata.


Kiemelt híreink

Szakmai találkozón vettek részt az ERA és az EuMa tagállamai

Magyarországot a Magyar Természetjáró Szövetség képviselte
Az ERA (European Ramblers’ Association) és az EuMA (European Mountaineering Association) nemzetközi szervezetek több mint tíz tagországából 22-en érkeztek 2022. áprilisában arra a Csehországban rendezett szakmai találkozóra, amelynek célja európai szinten támogatni és népszerűsíteni a természetjárást, a hegymászást és a sziklamászást, valamint az ezekhez szükséges eszközöket és infrastruktúrát.Az összes hazai via ferrata egy helyen a Természetjáró.hu-n

Tudnivalók kezdőknek és haladóknak

A „ferratázás” Magyarországon is egyre népszerűbb. A Természetjáró.hu-n és a Természetjáró applikációban összegyűjtötték mindegyik magyarországi helyszínt praktikus információkkal, fotókkal és falrajzokkal – sőt, a fontosabb sziklamászóhelyeket is megtaláljuk benne.


Legyél az Erdei Vándortábor Program ifjúsági nagykövete!

Népszerűsítsd a természetjárást a kortársaidnak!

Az Országos Erdészeti Egyesület olyan diákok jelentkezését várja, akik lelkesen népszerűsítenék a természetjárást és az Erdei Vándortábor Programot elsősorban a saját korosztályuk körében.


24 órás ötletverseny a fenntartható turizmusért

2022. május 5-ig lehet jelentkezni a CASSINI Hackathonra

Ha téged is érdekel az, hogy hogyan lehet növelni Európa turizmusának vonzerejét környezettudatos megoldásokkal, ha többet szeretnél megtudni az űradatok és a fenntartható turizmus kapcsolatáról, akkor jelentkezz a Design Terminal által szervezett CASSINI Hackathon ötletversenyre!


Közeledik a felterjesztések beadási határideje

Elektronikusan és postán várjuk a dokumentumokat

2022. szeptember 24-én lesz Dobogókőn a XXXIV. Természetjárók napja, ahol a hagyományoknak megfelelően átadásra kerülnek a természetjáró kitüntetések. A felterjesztéseket 2022. április 30-ig várjuk elektronikusan és postai úton.


Lengyelországban rendezik a V4-es országok Nemzetközi Nyári Turista Találkozóját

Április 30-ig lehet jelentkezni a többnapos aktív programra

A természeti és épített látnivalókban gazdag Besszádok-hegység lengyelországi területén rendezik 2022. szeptember 7. és szeptember 11. között a V4-es országok Nemzetközi Nyári Turista Találkozóját. Az eseményre jellemzően kétévente kerül sor és a V4-es országok valamelyike gondoskodik a szervezésről. Idén Lengyelország várja az aktív kikapcsolódásra nyitott természetjárókat különböző nehézségi szintű gyalogos, kerékpáros, vízi és lovas túrákkal.


Az MTSZ 2022. évi rendes választmányi ülése

Meghívó

Magyar Természetjáró Szövetség 2022. május 21-én (szombat) 10:30-kor kezdődően tartja választmányi ülését, amelyre ezúton meghívjuk a tisztelt érintetteket. Határozatképtelenség esetén az Alapszabálynak megfelelően 1 órával később ugyanezekkel a napirendi pontokkal tartunk választmányi ülést.


Erdei közjóléti fejlesztésekkel és egy új turistaúttal bővült a Visegrádi-hegység

Zöld forrás jelzésen a Kaán-forrás és a Jenő-kunyhó között

A Visegrádi-hegység a hazai természetjárás egyik legnépszerűbb helyszíne, köszönhetően a főváros közelségének és domborzati adottságainak. A legkülönfélébb túrázói igényeknek tesz eleget, kezdve a Prédikálószék és a Rám-szakadék kihívást jelentő szintkülönbségeitől, Dobogókő festői panorámáján keresztül az Apát-kúti völgy romantikus hangulatáig.
Párbeszéd a környezeti válsággal foglakozó tudományos szakterületek között

Ökopresszó Műhely a Kossuth Klub szervezésében

2022. március 30-án veszi kezdetét a Kossuth Klub által szervezett Ökopresszó Műhely konferencia sorozat, amelynek célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a környezeti válsággal foglalkozó természettudományi és társadalomtudományi szakterületek között és elmélyítse a hallgatóság tudását ebben a témában.


Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 160 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 089 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 281 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter