2021. szeptember 25., szombat - Eufrozina, Kende
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

KontakTúra Békéscsabán

Beszélgetős túraélmény a Túrázz Velem Turista Egyesülettel

November 8-án a III. Békés Megyei Természetjáró Találkozóra látogattunk el. Az eseményen a Túrázz Velem Turista Egyesülettel és az Alföld Turista Egyesülettel ismerkedtünk meg. A KontakTúra sorozat elkövetkező két részében a két tagszervezet vezetőivel készített interjút olvashatjátok.Kiemelt híreink

Premier!

A Kéktúrázás napja eseményvideója
2020. október 10-én rendeztük meg a Kéktúrázás napját. Fogadjátok szeretettel az eseményről készített filmet.


A Magyar Természetjáró Szövetség nemzetközi szerepvállalásai

2. rész A Naturfreunde Internationale (NFI)

A Magyar Természetjáró Szövetség nemzetközi szerepvállalásai első részében az Európai Gyalogos Szövetségben aktuálisan végzett feladatokat mutattuk be és az úgymond kezdetek kezdetére, azaz az európai polgári turizmusra tekintettünk vissza. A múltidézés folytatásában az MTSZ tiszteletbeli elnöke, Thuróczy Lajos sietett a segítségünkre.Természetjáró arcképcsarnok

9. rész

Havonta jelentkező sorozatunkban olyan személyeket mutatunk be nektek, akiknek a természetjárásban végzett tevékenysége szót és figyelmet érdemel napjainkban is. Ez alkalommal báró dr. Eötvös Lorándot és Róth Mártont ismerhetitek meg.KontakTúra Leányfalun

Beszélgetős túraélmény a Piliscsabai Természetjáró Egyesülettel

Ötvenen lehettünk felnőttek, gyerekek, kutyák vegyesen. Kellemesen csípős hideg, felhők mögött bujkáló nap, izgatott csevegés, futóbicikli. Igen, ez utóbbi kissé szokatlan volt. Hiszen a Visegrádi-hegység egyik legszebb részén, a Vörös-kőig kanyargó, piros sávval jelölt turistaút inkább gyalogos, mint bringás terep. De a hároméves tulaj rávilágított arra a köztudott tényre, hogy korlátok elsősorban a fejünkben léteznek.

Az Alföldi Kéktúra 1000. teljesítője

Interjú Ruff Róberttel

Jövőre ünnepli fennállásának 25. évfordulóját az Alföldi Kéktúra. Az Országos Kékkör legfiatalabb és kissé mostohán megítélt tagjára ez idő alatt több, mint ezren voltak kíváncsiak. Ódzkodik tőle a túrázó a terepviszonyok és a hiányzó hegyvonulatok miatt, azonban a végtelen rónaság színvilága, az épített és természetes látnivalók, a kultúrtörténeti értékek hamar eloszlatnak minden kétséget vonzereje felől.

Ruff Róbert azon kevesek közé tartozik, aki nemhogy egyszer sem, hanem már másodjára járta végig az Alföldi Kéktúrát - éppen ezredikként. Az Országos és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát ugyanennyiszer, így az Országos Kékkört is kétszeresen teljesítő, siket túrázót írásban kérdeztük élményeiről és tapasztalatairól.


Kéktúrás rövidhírek

Javított és cserélt bélyegzők

Mielőtt az Országos- és az Alföldi Kéktúra mentén javított és cserélt bélyegzőkről hírt adnánk, tájékoztatunk benneteket, hogy a kéktúrás és tagszervezeti ügyfélszolgálatunk 2020.12.19 - 2021.01.03 között zárva lesz. A kéktúrás igazolófüzeteknek személyes leadására fenntartott postaláda sem lesz elérhető ez idő alatt. Köszönjük a megértéseteket!


A 2020. évi MTSZ jelzésfestő pályázatok eredményei

Térképen mutatjuk a megújult turistautakat

A 2020. június 3-ig beérkezett és elfogadott pályázatok alapján a Magyar Természetjáró Szövetség 1089 km klasszikus turistaút, az Országos Kékkör teljes hosszából pedig 679, összesen tehát 1768 kilométer turistajelzés megújítására kötött szerződést a tagszervezeteivel.  2020. év végéig előbbiből 874,5 míg utóbbiból 618,4 kilométer jelzésfestése zárult le, ami alapján teljesítési igazolást kaptak a pályázók. Kifizetésre került és megújult összesen 1492,9 km jelzett turistaút.
Online túravezetői képzés a Gördögök Sportegyesületnél

Oskó Imre egyesületi elnök és oktatásszervező tapasztalatai

A szolnoki Gördögök Kerékpáros és Szabadidő Sportegyesület 1993. óta szervez kerékpáros és gyalogos programokat országszerte. A természetjáró civil szervezet küldetése a környezetvédelem mellett az egészséges életmódra és a szabadidő hasznos eltöltésére történő nevelés. A sporttevékenységek mellett élen járnak az oktatásban - különösen annak digitális műfajában – is. Az elmúlt közel harminc év alatt 360 gyalogos és bringás túravezető került ki a Gördögök tanfolyamairól. A három évtized tapasztalatairól az egyesület elnöke és a képzések szervezője, vezető oktatója Oskó Imre mesélt.

Elkészült a Zebegényi Körsétaút

Az új turistaút mentén gazdag ismeretanyag várja az érdeklődőket

A Dunakanyar ikonikus helyszíne Zebegény. Az épített látnivalókra, kultúrtörténeti értékekre éhezők ugyanúgy csillapíthatják étvágyukat a festői településen, mint azok, akik a Dél-Börzsöny méltóságteljes hegyvonulata, természeti látnivalói vagy a méltán híres rétesezője miatt érkeznek ide. 

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 090 regisztrált felhasználó
 • 2 428 hírlevél előfizető
 • 345 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 2 988 megjelent cikk, hír
 • 279 belső oldal
 • 2 252 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter