2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Lezárult a jelzésfestés-pályázat

Május 15-ig minden pályázót e-mailben értesítünk az elbírálás eredményéről.

A kiírásában szereplő április 3-i határidő előtt, már március 20-án lezártuk az idei jelzésfestés-pályázatot, ugyanis a beérkezett tervek alapján elértük a keretösszeg felső határértékét.

Kiemelt híreink

„Szalamandrák nyomában”

Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny
Jó pár év telt el azóta, hogy utoljára volt Sopronban gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny. Idén lesz! Keressétek elő és poroljátok le a tájolókat!


Szakmai projektmenedzsert keresünk

Szeretnél szakmai projektmenedzser lenni egy olyan nagy múltú civil szervezetnél, amely a biztonságos és kulturált túrázás feltételeinek megteremtésén és népszerűsítéséért dolgozik?

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai igazgatóságára olyan kollégát keresünk, aki legalább alapszinten ismeri a szövetség és a nonprofit szektor sajátosságait, aki elkötelezett természetjáró, és aki szívesen dolgozik támogató légkörben.

Közeledik a jelzésfestés pályázat hajrája!

Tudtuk, hogy eljön ez a pillanat, de nem sejtettük, hogy ilyen korán!

Ahogyan a pályázat kiírásakor is jeleztük, az idei évben a megemelt kilométerdíjjal csak szűkebb mozgástér áll rendelkezésünkre a pályázatok befogadására.

Kritikus tömeg a hármashatár-hegyi útjelzővezető találkozón

Három év után adódott lehetőség a személyes tapasztalatcserére az ország jelzésfestői számára

A Magyar Természetjáró Szövetség 2023. január 28–29-én rendezte meg a hármashatár-hegyi Rotter Lajos turistaházban az útjelzővezetők találkozóját. A jelenléti előadásokra 45-en jelentkeztek, ami egyben telt házat is jelentett, online pedig további 18-an követték az eseményeket.

Magyarország legszebb erdejét keresik

Az Agrárminisztérium február 11-én indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat, eredményeiket, kirándulóhelyeiket és programjaikat.
Minden erdőgazdaság bemutatásával egyidejűleg nyolc kapcsolódó helyszínt is ajánlanak, amelyekre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni.


Nordic Walking Instruktor képzés indul

Április utolsó hetében tartja tavaszi Nordic Walking Instruktor képzését a Magyar Szabadidősport Szövetség.
 Az előzetes igényfelmérés február 28-ig tart, megfelelő létszám, túljelentkezés esetén 2x2 napos képzést tartanak. A képzés költsége nem változott az előző évhez képest, ami 45 ezer forintot jelent.

100 éve született az Országos Kéktúra megálmodója

1923. február 9-én született Dr. Vizkelety László aranyjelvényes túravezető, aki egész életében a természetjárásért és a tájékozódási futásért tevékenykedett, szinte minden szabadidejét e két sportág művelésének szentelte.
1933-ban lett cserkész és ismerkedett meg a túrázással, 1944 óta volt vizsgázott túravezető. MÁV dolgozóként 1949. május 13-án alapítója a Budapesti Lokomotív Sportklub Turista Szakosztályának, a Lokomotív Turista Egyesület jogelődjének, melyhez haláláig hű maradt. 1952-ben kezdeményezte az Országos Kéktúra mozgalom meghirdetését, melyet 1953-ban az elsők között maga is teljesít. Munkásságáért 1994-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét. 2007. májusában, 84 éves korában hunyt el.


Oktatási témájú online összejövetel

Múlt, jelen és jövő – ez volt az Oktatási Bizottság által szervezett tematikus nap témája január 14-én.

A Magyar Természetjáró Szövetség képzései több irányban, több témában teszik lehetővé a fejlődést, a zászlóshajó ezen a területen a túravezető-képzés.

Ezekre a túraversenyekre készülhetünk idén

Véglegesedett a 2023. évi tájékozódási túraversenyek naptára.
 A Magyart Természetjáró Szövetség versenybizottsága elkészítette a 2023-asesemények beosztásán.
1-10 11-20 21-29
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter