2022. szeptember 25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Zöld Forrás 2011 pályázat

Augusztus végéig lehet pályázni
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Vidékfejlesztési Minisztérium stratégiai társadalmi partnerei közreműködésével elkészítette a 2011-es Zöld Forrás Pályázati felhívást és mellékleteit. A forrásra a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljai megvalósításában közreműködő közhasznú civil szervezetek pályázhatnak.
A pályázati forrásból támogatást a Magyarországon bejegyzett, a létesítő okiratban rögzítetten környezet- és természetvédelmi céllal és/vagy feladattal létrejött közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú fokozattal rendelkező társadalmi szervezet, alapítvány kaphat.

A Zöld Forrásból 2011-ben a környezet- és természetvédelmi társadalmi szervezetek, alapítványok és közalapítványok részéről hatékonyan és eredményesen ellátható, átvállalható olyan projektcélok támogathatók, amelyek a Nemzeti Környezetvédelmi Program III. célterületeihez és részcéljaihoz illeszkednek, az azokban kitűzött célok elérését hatékonyan segítik. Olyan szervezetek pályázhatnak, amelyek a 2010-es évről közhasznúsági jelentést fogadtak el.

Az NKP III. átfogó és részcéljainak teljesülése érdekében a civil szervezetek hagyományosan kiemelkedő szerepet vállalnak egyes megelőző környezetvédelmi célok, illetve életmód célok elérésében. Eközben az NKP III. más céljait elsősorban kormányzati, hatósági, vállalkozói eszközökkel lehet hatékonyan elérni, melyekhez számos nem költségvetési (hanem pl. uniós) forrás is elérhető.

Ezért a tervek szerint a Zöld Forrás, először története során, jobban összpontosít a társadalmi szervezetek által hatékonyabban teljesíthető környezetvédelmi célokra (például hulladék megelőzésre, másodnyersanyagok elfogadottságának növelésére, ökoszisztéma értékeink megőrzésére, a kedvenc állatok okozta környezetvédelmi és természetvédelmi problémák megelőzésére), mint az állami és önkormányzati feladatokra.

A Zöld Forrás pályázat előkészítésébe a VM bevonta a zöld civil közösség küldöttjeit, akiknek munkáját ezúton is köszöni. Munkájuk révén a Zöld Forrás remélhetőleg pontosan és gyorsan hasznosul, a hazai zöld civil szervezetek és önkénteseik munkáján keresztül, a Kárpát-medence környezeti és természeti értékeinek megőrzésében. A pályázati kiírás, és a benyújtandó pályázat 2011-ben egyszerűbb és rövidebb, mint az elmúlt években.

A pályázati adatlap és mellékletei benyújthatók a felhívás megjelenését követő 30 napon belül. A közigazgatási szolgáltatások átalakulása miatt az elektronikus benyújtás mellett postai benyújtás is lehetséges.

A Kárpát-medence jó környezetállapotának megőrzése, a létfeltételeinket biztosító ökoszisztéma szolgáltatások működőképességének megőrzése érdekében sikeres pályázást kívánok!


A pályázati dokumentáció ITT érhető el:

http://www.kormany.hu/download/e/1b/40000/zold%20forras%202011.zip#!DocumentBrowse2011. július 26.
dr. Fazekas Sándor
miniszter
Cikk első megjelenése: 2011-08-05 10:13
Módosítva: 2011-08-05 10:13
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 101 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter