2020. szeptember 23., szerda - Tekla
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Zajlik a Szövetség szervezeti átalakítása

Ülésezett az MTSZ ügyvezető elnöksége
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2010. október 7-én a Magyar Természetbarát Szövetség székházában rendes havi ülésén a szövetség szervezet-átalakításának kérdéseivel foglalkozott az ügyvezető elnökség.
Meghallgatta az Elnök tájékoztatóját, az Országos Központ személyi állományában korábban elhatározott változtatások végrehajtásáról, a Szövetség székháza bérbeadásának előkészületeiről, a folyamatban lévő tárgyalásokról, valamint az új irodák bérbevételének állásáról.

Az Igazgató beszámolt az átadás-átvétel folyamatáról, és a költözés előkészületeiről.

Elmondta, hogy a Számvizsgáló Bizottság ellenőrizte az átadás-átvétel dokumentumait, amelyet rendben talált, s beszámolt azokról az előkészületekről, illetve folyamatban lévő munkálatokról, amelyek a szervezet Országos Központjának átköltöztetését célozzák.
Az ügyvezető elnökség megbízta az Igazgatót azzal, hogy tájékoztassa a szakágak és területi szervezetek vezetőit a költözésből rájuk háruló feladatokról.

Az ügyvezető elnökség első körben tárgyalt a jövő évi nagy programokról, így a szervezetépítés folytatásáról, a vándortábori rendszer újraindításának lehetőségeiről. Az Év Vidéke program folytatásáról, a 2011-es évben aktuális évfordulókról és a lehetséges Uniós pályázatok beadásáról.

Az ügyvezetés Pusztay Sándor elnökhelyettes előterjesztésére áttekintette a jövő évi Természetbarát Turistakártya érvényesítésével kapcsolatos feladatokat, amelyek végrehajtásával megbízta az apparátust. Az ügyvezetés megemlékezett az iszapkatasztrófa áldozatairól és ennek kapcsán áttekintette a szövetség társadalmi felelősségvállalásának kérdéseit és a reakcióinak naprakészségét.

Az ügyvezetés az alapszabályban megfogalmazottaknak megfelelően megbízta Dr. Kovács Mátyást, hogy a környezet- és természetvédelem körében saját hatáskörben nyilatkozzon, kezdeményezzen lépéseket a Szövetség nevében, de szükség esetén – akár kör-email – formájában is - egyeztessen az ügyvezetés tagjaival. 
 
Az ügyvezető elnökségi ülés teljes jegyzőkönyve a hitelesítés után, a korábbiakhoz hasonlóan a honlapon is elérhető lesz.
Cikk első megjelenése: 2010-10-19 11:10
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 925 regisztrált felhasználó
 • 2 334 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 30 esemény
 • 2 828 megjelent cikk, hír
 • 263 belső oldal
 • 2 209 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter