2022. december 05., hétfő - Vilma
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

XVII. Köztársaság Kupa Piliscsabán

Tájékozódási túraverseny minden korosztálynak
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Remek lehetőség lesz a netán porosodó tájoló újbóli használatára 2014. október 19-én, vasárnap a Köztársaság Kupa gyalogos tájékozódási túraversenyen, Piliscsabán, ahol 4 pálya közül választhatnak a versenyzők.

A túraverseny egy speciális versenyformája a tájékozódásnak, melynek szabályzatát az MTSZ 2010-ben dolgozta át. A gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny egy olyan verseny, ahol a csapatoknak (versenyzőknek) térkép és tájoló segítségével, a menetutasításában meghatározott feladatok teljesítésével, az előírt időtartam alatt, az előírt sorrendben kell megkeresniük a térképen kijelölt, esetenként feladattal meghatározott és a terepen elhelyezett ellenőrzőpontokat, és kell eljutniuk a célba.


 A versenyszabályzat értelmében nem kell végigszaladni a terepen, mint a tájfutó versenyeken, hanem a hangsúly a tájékozódáson van 3 km/h átlagsebesség mellett. A versenyt, mely a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság része, a ZÖLDSPORT Egyesület és a Váci Síiskola FBR Természetjáró Szakosztály szervezi 1:10 000-es méretarányú tájfutó térképen, melyet a rajtban kapnak meg az egyének, csapatok.

A verseny nappali, egyfordulós, bontott távú, kötött menetsebességű. A klasszikus tájolós tájékozódás gyakorlói pályán keresgélhetik az erdőben elhelyezett igazoló bójákat: középfokú (B táv: 5800 m, szint: 530 m) és alapfokú (C táv: 4800 m, szint: 420m) nehézségű versenypálya, melyet feladatok tarkítanak (pl. útvonalkövetés, rajzos útvonalleírás (egyenes itiner), szintmenet, távolságmérés, iránymérés, sorozatos irány és távolságmérés, domborzat felismerés), míg a GPS kedvelői számára egyéni és családi pálya is lesz 15 igazoló lyukasztóval.


A versenyen jelen lesz az Eseményjáró geovödör, a GCJARO is! A versenyen egyénileg vagy 2-4 fős csapatban lehet indulni.

Kategóriánként az első helyezett csapatok kupát nyernek. A dobogós csapatok tagjai ezen felül érem és oklevél-díjazásban részesülnek.
Nevezési határidő: október 15.
A verseny kiírása a ZÖLDSPORT egyesület weboldalán található.

Tedd bátran próbára a tájékozódási tudásodat!
Várunk szeretettel a Pilisben!

Kellemes időtöltést és eredményes versenyzést kíván a RENDEZŐSÉG.
Cikk első megjelenése: 2014-10-08 12:02
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 117 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter