2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

XIX. Táncsics IVV Túra

Sok résztvevő a szeptember végi rendezvényen
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A KEM SZÖSZ Természetbarát és Szabadidősport Szövetségek rendezésében 2014. szeptember 27-én került sor a XIX. Táncsics IVV Túrára Ácsteszér rajt-céllal.  A Táncsics túrák majdnem húsz éves történetében egyetlen egyszer fordult elő, hogy kettőszáz fölött volt az indulók létszáma, most a második legnépesebb részvételt, 161 indulót regisztrálhatták a rendezők.  A jelentkezők fele a 10 km-en, a többi fele-fele részben a 20 és 30 km-en túrázott.

Korábban a Tatabányai VOLÁN SE, a Vértesi Erőmű SE Természetbarát Szakosztály és a Tatai Atlétikai Club Szabadidősport Szakosztály önkéntesei felújították az útvonalakat.  A járhatóságot nagyban segítette Ácsteszér, Bakonybánk és Súr polgármesteri hivatala, míg a túrázók fogadásában többek között Aka, Bakonyszombathely, Bakonybánk és Súr is jeleskedett.

Kedves színfolt volt Akán az ABC előtt, hogy ügyes kislányok adták az ellenőrző bélyegzéseket és még térképeket is ajándékoztak.  Ácsteszéren a Táncsics Múzeum a túrázókhoz igazította a nyitva tartást. Igen jó volt érezni azt, hogy az érintett hét község 9.00-15.00 óra között megszervezte a gyaloglók fogadását, és ezt remélhetőleg a jövőben is fogják biztosítani.


A megyei szövetség a legnépesebb csoportokat emlék serleggel jutalmazta, így a Tatabányai VOLÁN SE autóbusznyi társaságát, Bakonyszombathelyről a Benedek Elek általános iskola csoportját (már harmadik alaklommal) és Budapestről az SDL Magyarország Kft. (Fordító iroda) csoportját, akik egyébként Súron, a Kokas Tanyán foglaltak remek szállást.

Horváth Zoltán, a megyei természetbarát szövetség elnöke itt adta át a székesfehérvári Szemkeő Ferencnek az IVV túrák során teljesített 10.00 km-el járó teljesítmény jelvényt a túrázók nagy tapsa közepette.

Volt még egy emlékezetes momentuma a XIX. Táncsics Túrának, ugyanis idén a túra előtt megjelent a  Cartographia kiadásában a Bakony Észak térkép, melynek hátoldalán a teljes Táncsics IVV túrák útvonalai is szerepelnek! Több mint tíz év után sikerült elérni ezt az óriási dolgot, vagyis hozzá segíteni a Bakonyalja térségét ahhoz, hogy még vonzóbb, még látogatottabb legyen. Mert a hét község megérdemli ezt a figyelmet, hiszen oly sokat tesznek az idegenforgalom fellendítéséért! Ehhez kívánt a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség is hozzájárulni, és egyben felkészülni a 2015-ös jubileumi XX. Táncsics IVV Túrára.

Mindenkit szeretettel vár a hét község és a megyei szövetség 2015 szeptemberének utolsó szombatján a XX. Táncsics IVV Túrára!

Horváth Zoltán
KEM SZÖSZ
Cikk első megjelenése: 2014-10-02 10:21
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter