2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Véget ért a Jubileumi Piros 10-es Vándorlás

Huszonnégyen a teljes távot teljesítették
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Augusztus 2-án ünnepélyes keretek között zajlott le a az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség által a Közép-Dunántúli Piros jelvényszerző túramozgalom meghirdetésének tíz éves évfordulójára szervezett, a Bakonyt, a Vértest és a Gerecsét átszelő Jubileumi Vándorlás díjkiosztója.
 
Mint arról korábban már beszámoltunk, az évforduló jegyében július 19-én indult Zircről a 15 napos vándorlás, amelynek lebonyolításában öt-öt napon keresztül az érintett Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megye területi szövetségei valamint azok tagszervezetei is segítették az ÉDTTSZ-t. Ezt megelőzően a túra útvonalának jelzéseit az alkalomra teljesen felújították (VMTSZ, KEM SZÖSZ).


A vándorlók, akik július 28-tól kezdődően a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség vendégszeretetét élvezték, az utolsó 10 km-re Pusztamarótról indulva jutottak el a Lábatlan részét képező Piszkére. A Gerenday Arborétumban Dinnyés István, Lábatlan polgármestere és Szabó Ildikó, a Gerenday Közösségi Ház vezetője fogadta a túrázókat, aki bemutatta nekik az arborétumot a Gerenday Kúriát.


Dinnyés István adta át Südy Péter ÉDTTSZ elnökkel és Horváth Zoltán KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség elnökkel az okleveleket, a kitűzőket, a jelvényeket és az erre az alkalomra készíttetett matricás poharakat.


A vándorláson naponta 40-50 fő vett rész, 24-en a teljes útvonalat teljesítették.


 A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség vendégül látta a 24 túrázót, a túravezetőket a három megye vezetőjét, élükön a 15 napig túrázó Durmitsné Baics Rózsa Fejér megyei elnök asszonyt, a végig vezető, csomagszállító, főző, adminisztráló Südy Péter ÉDTTSZ elnököt és Horváth István főtitkárt, valamint a Veszprém megyét ezen a napon képviselő Mag Éva elnököt valamint a túrázókat, a túravezetőket és a kiválóan teljesítő szervezőket.


Jelen volt a KEM SZÖSZ meghívására Matolcsi György, a BTSSZ főtitkára, aki két napot túrázott is a többiekkel. Bejelentette, hogy 2015-ben folytatódik a vándorlások sorozata, amikor az Alföldi Kéktúra kerül sorra.

Szöveg és kép KEM SZÖSZ beszámolója és az FMTSZ galéria alapján.
Cikk első megjelenése: 2014-08-05 18:33
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter