2022. november 29., kedd - Taksony
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége

Terítéken a gazdálkodást érintő döntések végrehajtása
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. november 9-én, a szokásoktól eltérően délután ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége. Az ülés napirendjén, a korábban hozott, gazdálkodást érintő döntések végrehajtásának ellenőrzése, a DDK emléktúra programja, a Természetbarát Turista kártyához kapcsolódó szolgáltatások rendszere, a Magyar Turista Szövetség magalakulásának 100. évfordulója, valamint az elnökségi ülés napirendjének elfogadása szerepeltek.

A előző ügyvezető elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után az igazgatói tájékoztatót hallgatta meg az ügyvezetés. Tájékoztatója során Duró Imre igazgató elmondta, hogy beadásra került a szlovák- magyar határon átnyúló együttműködési pályázat, lezajlott a gyenesdiási szlovák-magyar találkozó és megrendezésre került a FES Fenntarthatósági Konferencia.

A korábbi határozatok végrehajtása kapcsán ismertette az ágasvári turistaház díjhátralékával kapcsolatos intézkedéseket, a költségvetés bevételi és kiadási oldalának alakulását márciusig bemutató táblázatot, s ehhez kapcsolódóan az átütemezett kifizetéseket, egy esetleges 6 órás munkarend és bércsökkentés következményeit, valamint a kommunikáció és a pályázatírói költségek részleteit.


Az ügyvezetés fontosnak tartotta, hogy a jövő évi költségvetés várható bevételeinek ismeretében, legkésőbb januárban visszatérjen a gazdálkodási megszorító csomag tárgyalására. 

Az igazgatói tájékoztató elfogadása után Pálmai Vencel szakági titkár ismertette a DDK emléktúra programját, és az előkészítő munka, bejárás költségeit. Az ügyvezetés határozottan kiállt a program megrendezése mellett, s kérte a titkárt, hogy az érintett megyék bevonása nélkül semmilyen előkészítő munkába ne kezdjen.


 

A Természetbarát Turistakártya díjában az Ügyvezető Elnökség a nemzetközi tagsági díj (1 euró) beépítését kezdeményezi, természetesen az NFI szolgáltatási rendszerének beépítésével egy időben.

Az ügyvezető elnökség Thuróczy Lajos tiszteletbeli elnök kezdeményezésére támogatta a Magyar Turistaszövetség megalakulásának 100. évfordulója tiszteletére (2013) emlékév meghirdetését. Ezzel kapcsolatosan elnökségi döntés meghozatalát, felelős megbízását és előkészítő bizottság létrehozását javasolja az elnökségnek.


Budapest, 2011. november 16.
Duró Imre
igazgató
Cikk első megjelenése: 2011-11-16 20:33

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 112 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter