2020. július 10., péntek - Amália
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége

Áttekintették a szövetség programjait és gazdasági helyzetét
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. szeptember 7-én ülésezett az MTSZ ügyvezető elnöksége. Az ülésen Bornemisza Miklós elnökhelyettes kivételével minden elnökségi tag megjelent. Így Szabó Imre elnök úr, Pusztay Sándor és dr. Kovács Mátyás elnökhelyettest, Kovács Tamás, Vajk Ödön és Baronek Jenő alelnököket, ifj. Farkas György meghívott vendéget, Duró Imre igazgatót és Kurucz Szilvia jegyzőkönyvvezetőt köszönthette az ülés megnyitásakor.
Az előző ügyvezető elnökségi ülések jegyzőkönyvének elfogadása után az ügyvezetés meghallgatta az előző ülés óta eltelt negyedévről szóló igazgatói tájékoztatót, amelyben Duró Imre igazgató ismertette a közelmúlt országos nagy rendezvényeit (Gyalogtúrázók Országos Találkozója, OKT50, Év vidéke záró rendezvény), valamint a szövetség pénzügyi helyzetét.

Ennek kapcsán elmondta, hogy az elmúlt időszak pályázati támogatásai beérkeztek, és jelenleg a szövetségnek nincs sem NAV adóssága, sem szállítói tartozása. Az igazgató beszélt arról is, hogy a beadott Zöld Forrás pályázat szerződéskötés előtt áll, és készül a szlovák -magyar határon átnyúló együttműködési program is. 

Az igazgatói tájékoztatót követően az ügyvezetés az elkövetkezendő három hónap eseményeit tekintette át, így szó esett az Év vidéke program rozsnyói zárásáról, a kisgyóni elnökségi ülésről és Természetjáró Találkozóról, a dobogókői Természetjárók Napjáról, a novemberi  szlovák- magyar találkozóról, az NFI grazi kongresszusáról, a Kelet - Magyar Természetbarát Vezetők Találkozójáról, az Esztergomban megrendezésre kerülő IVOTT-ról, az Aranyjelvényesek Találkozójáról, és az aktivisták jutalmazásáról.

Az ügyvezetés döntött az erdélyi kihelyezett ügyvezető elnökségi ülés programjáról is, s a szövetség anyagi helyzete miatt az önköltséges kiutazás mellett foglalt állást.

A szervezetet érintő stratégiai kérdések tárgyalása után az ügyvezetés decemberre halasztotta az érdemi vita megkezdését, mivel a törvényi feltételek és a turizmus támogatási rendszerének változása miatt egyenlőre nem láthatók tisztán az MTSZ előtt álló lehetőségek.

Ifjú Farkas György, a közgyűlés és az elnökség által felhatalmazott oktatási- és képzési bizottság vezetője beszámolt a szövetség túravezető képzésének megújítása érdekében tett eddigi lépéseiről, és a közeljövőt érintő terveit is bemutatta. Az ülés zárásaként, az egyebek napirendi pont kapcsán az ügyvezetés tagjai részletesen megtárgyalták az OKT50 program zárásával kapcsolatos feladatokat, és meghallgatták a Turista Magazin további működtetésének feltételeiről szóló tájékoztatót.
Cikk első megjelenése: 2011-09-07 21:36

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 896 regisztrált felhasználó
 • 2 317 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 60 esemény
 • 2 797 megjelent cikk, hír
 • 261 belső oldal
 • 2 198 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter