2020. április 02., csütörtök - Áron
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége

Véglegesítették az elnök-főtitkári értekezlet programját
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Üléstervének megfelelően, megtartotta havi rendes ülését az MTSz Ügyvezető Elnöksége (Ü.E.). Az ülésen részt vett Pusztay Sándor és dr. Kovács Mátyás elnökhelyettes, Kovács Tamás, Baronek Jenő és Vajk Ödön alelnök, és Duró Imre igazgató. Az új székház tárgyalótermében tartott tanácskozáson egy-egy napirendhez meghívást kapott Németh Imre (Természetvédelmi Bizottság) és Fekete Kornélia (Budai Siklórepülő Egyesület), a jegyzőkönyvet pedig Kurucz Szilvia vezette.

Az ülésen, a távolmaradását előre jelző Szabó Imre helyett Pusztay Sándor elnökölt, s bár Bornemisza Miklós elnökhelyettes nem jelezte távollétét, más irányú elfoglaltságai miatt ő sem tudott bekapcsolódni az Ü.E. munkájába.


Az előző ülés jegyzőkönyve és az igazgatói tájékoztató elfogadása után a Budai Siklórepülő Egyesülettel kialakítandó együttműködés feltételeit vizsgálta meg az ügyvezetés. A döntés szerint egyelőre tagszervezetként fogadjuk az egyesület jelentkezését, s a jövőben megvizsgáljuk egy esetleges szakági státusz elnyerésének feltételeit.


A másik meghívott vendég, Németh Imre, a Környezet- és Természetvédő Szervezetek XXI. Országos Találkozójáról készült beszámolót egészítette ki szóban. Elmondta, hogy a korábbiaknál sokkal eredményesebben sikerült képviselniük a szövetség és a természetjáró társadalom érdekeit – elsősorban az ökoturizmus témakörében. Az elmondottak alapján az ügyvezető elnökség arra kérte a Természetvédelmi Bizottságot, hogy a jövőben segítse a tagszervezetek részvételét és regisztrációját a hasonló programokon.


Dr. Kovács Mátyás alelnök ehhez kapcsolódóan elismerően szólt a bizottság és azon belül is Telek György titkár munkájáról, s tájékoztatta az ügyvezetést a Természetvédelmi Bizottság Vándorgyűlésének határozatáról, amely alapján a jövőben Kiss Gábor helyett Németh Imre tölti be a bizottság elnöki tisztét.


Ezt követően az ügyvezetés, a május 7-8-ra tervezett közgyűlés és elnök-főtitkári értekezlet programjáról tárgyalt. Újra megerősítették, hogy a korábbi döntésnek megfelelően az értekezlet résztvevőit tanácskozási joggal meghívják a közgyűlésre is, így az elnök-főtitkárira érkezőket is 09.00 és 10.30 között várják Csillebércen. A szakmai tanácskozás programját rövid vita után véglegesítette az ügyvezetés a mellékelt táblázat szerint.


A döntést követően az ügyvezetés rátért az elkövetkező hónapok rendezvényeinek tárgyalásra. Így megvitatták az OKT50, az Év vidéke, a GYOT, a dobogókői és sárpentelei találkozók, valamint az újpesti Thirring megemlékezés és fotókiállítás megnyitójának programját. Ezek közül az OKT50 programmal kapcsolatos döntéseket érdemes kiemelni, amelyek elsősorban a vándorlás propagandáját és szakmai anyagait érintették.


A pénzügyi helyzet áttekintése és néhány egyebekben tárgyalt napirendi pont megvitatása után Pusztay Sándor elnökhelyettes az ülést bezárta.


A részletes jegyzőkönyv az elfogadását követően kerül fel a honlapra.Budapest, 2011. április 7.                       Duró Imre
                                                                       igazgató
 

 

MTSz

Elnök-főtitkári értekezletének programja

Idő

Program

Programpont

Felelős

 

Május 07. szombat

13.00.14.00

 Ebéd

 

 

 

 

 

 

14.00-16.00

 

 

 

Előadások

 

 

 

Megnyitó

Szabó Imre

Az erők éve

Dr. Kovács Mátyás

Természetjáró
termékcsomag

Somodi Mária

Termeszetbarat.hu

Vidovenyecz Zsolt

Túravezető képzés

Ifj. Farkas György

Programok (GYOT, ÉV vidéke,
OKT50…)

Duró Imre,
Pálmai Vencel

 16.00-16.30

Kávészünet

 

 

16.30-18.30

Fórum

Hogyan tovább MTSz?

Duró Imre

18.30-19.30

Vacsora

 

 

19.30-21.30

 Szabadprogram

kötetlen
beszélgetés

megyei és régiós találkozók

Régiós és megyei vezetők

Május 08. vasárnap

07.00-08.00

Reggeli

 

 

 

08.00-10.00

Területi   hozzászólások

Budapest

BTSSz

megyék

megyevezetők

10.00-10.30

Kávészünet

 

 

10.30-12.30

Területi hozzászólások

NCA

Győrfi Gyula

kerületek

kerületi vezetők

zárás, értékelés

Duró Imre

12.30-13.30

Ebéd és hazautazás

 

 

 

Cikk első megjelenése: 2011-04-08 20:54
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 866 regisztrált felhasználó
 • 2 297 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 125 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 107 esemény
 • 2 740 megjelent cikk, hír
 • 257 belső oldal
 • 2 189 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter