2021. április 13., kedd - Ida
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Újdonságok a Téli Mátra teljesítménytúrákon

Január 25-én négy távon lehet indulni az egyik legnépszerűbb túrán
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A megszokott hideg és a hó mellett 2014-ben a túrázókat váró szolgáltatásokban és a sikeres teljesítők díjazásában újdonságokra lehet számítani.

A teljesítménytúra időpontja: 2014. január 25. (szombat).

A Hanák Kolos Turistaegyesület idén az MTSZ közreműködésével rendezi meg a népszerű Téli Mátra teljesítménytúrát, melyen négy távon (XL, L, M, S) lehet elindulni.

Akik kitöltik az online előregisztrációs lapot, azok minden kategóriában 200 Ft kedvezménnyel nevezhetnek a helyszínen.

A Téli Mátra túrák közel húsz éves múltjára visszatekintve nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a tél az eszköztárából itt mindig bőségesen alkalmaz zord és változatos időjárási tényezőket. Volt itt már minden, ami csak egy téli túrától várható. Hó, szél, jég, sár, zúzmara, dér, kristálycukor szerű dara, száraz fagytól kopogós avar, no és szikrázó napsütés. S lám, pont ezek teszik ezt a január végi eseményt a „legek” téli legjévé.

Aki tehát a téli túrázásban szeretné kipróbálni és megmérettetni magát, annak itt a helye! Csak egy távot kell bölcsen választania (saját szerény képességei szerint, de vigyázva, hogy a tél sokszorozó hatását is figyelembe vegye) és a többit már a természet elvégzi, az arcpír garantált!

A részletek:

Az idei évtől lehetőség nyílik online előnevezésre. Ez egyrészt lerövidíti a túra rajtja előtti „papírmunka” időtartamát, másrészt olcsóbb nevezést eredményez, harmadrészt garantálja a limitált létszámba való bekerülést. Igen, a Téli Mátra túrákon van egy maximális létszám. Ez hivatott a túrázók biztonságát szolgálni, de a természet, az ember által történő terhelhetőségét is figyelembe veszi. Aki tehát garantáltan indulni szeretne, nevezzen előre, és máris megvan a helye a túrákon.

A keretbe bekerült túrázókat rengeteg plusz szolgáltatással várják a rendezők. Egy kis ízelítő ezek közül. Lajosházára érve (6.4km) minden távon induló résztvevő egy ízletes almát ropogtathat majd el. A hosszú távosok Mátraszentimrére felérve fedett helyen (a helyi Önkormányzat jóvoltából) kortyinthatnak némi forró teát, hozzá zsíros kenyér falatokkal. Továbbá idén igazi kuriózum lesz a Vörösmarty turistaházban, mind a négy táv teljesítőinek a forró leves. De nem ám csak úgy, hanem kenyércipóban! Természetesen snidling, petrezselyem és reszelt sajt is dukál hozzá, kinek-kinek ízlése szerint.

A Pisztrángos-tónál, a híres Kékes északi oldal megmászása előtt, ismét zsíros „deszka” gyorsító várható, majd a csúcsra érve a forró teába már nápolyi is mártogatható. A célba érve pedig a jól bevált és szinte korlátlan mennyiségben fogyó tea mellé némi sós keksz is morzsolható majd.

A gasztronómiai élvezetek után a sikeres teljesítéseket is kellőképpen díjazzák. Oklevél, kitűző és meglepetés díjak minden távra várhatóak. Sőt a „legek” legje az XL távosok egy egyedi, külön erre az célra készített funkcionális tárggyal is gazdagodhatnak.

Na és hogy mi lesz ez? El kell jönni és meglátni!
De a legfontosabb díj mégiscsak az lesz, amit a Téli Mátra élménye ad…

A szöveg Német Csaba írása alapján készült.


  Egyéb részletek a Hanák Kolos Turistaegyesület honlapján.
Cikk első megjelenése: 2014-01-01 19:08
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 392 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 2 924 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter