2021. április 15., csütörtök - Anasztázia, Tas
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Újabb elismerés az Írottkő Naturparknak

II. helyezést ért el a naturpark Élő erdő tanösvénye
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
"Az év ökoturisztikai létesítménye 2012" tanösvény kategóriában II. helyezést ért el a naturpark Élő erdő tanösvénye.
 
   Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján hirdették ki "Az év ökoturisztikai létesítménye 2012" elismeréssel díjazott látogatóközpontokat, tanösvényeket, illetve azok fenntartóit a Fővárosi Állat- és Növénykertnél. A címre a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben írt ki pályázatot. A program célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények a kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg.
 
   A pályázatra az ország különböző tájairól összesen 19 db pályamunka érkezett, amelyeket a lebonyolításban közreműködő szervezetek egy-egy delegáltjából álló szakmai munkacsoport bírált el. Az előzetes értékelés során a bírálóbizottság vizsgálta, hogy a létesítmények mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek, vagyis pontozták többek között a természeti-kulturális erőforrások fenntartható használatát, a résztvevők számára nyújtott autentikus élményeket, a terület értékeinek alapos és élményszerű megismertetését, illetve a létesítmény tudatosan oktató és szemléletformáló szerepét is. A második fordulóba jutott pályázatokat anonim helyszínbejárás során értékelték, a látogató- és családbarát jellegük figyelembevétele alapján.  
 
   A tanösvények kategóriában az Írottkő Natúrparkért Egyesület által fenntartott, játékokkal felszerelt Élő erdő tanösvényt az alpannonia® projektből hozta létre a civil egyesület, Velemben a Szent Vidtől az Írottkőig vezető aszfaltos út mentén bármikor, szabadon megtekinthető. A tanösvény kialakításában nyújtott szakmai segítségért külön köszönet illeti dr Németh Csabát, az Őrségi Nemzeti Park munkatársát, valamint a Patkós Stúdiót.
  
   A megmérettetésen 2. helyezést elért tanösvényt, illetve a fenntartó Írottkő Natúrparkért Egyesületet a pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.
Cikk első megjelenése: 2012-09-28 13:11
Módosítva: 2012-09-28 13:11
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 393 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 2 926 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter