2023. március 24., péntek - Gábor, Karina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Új kilátó a Badacsony hegyen

Szívet melengető panoráma a szerelmesek földjén!
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
FRISSÍTVE (2011.10.21.) Átadták az Országos Kéktúra útvonala mellett lévő kilátót a Badacsony tetején. Badacsonytomaj Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Egy jobb kilátásért! Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen” című pályázata megvalósult.

FIGYELEM: Mielőtt elindulnál megnézni az új kilátót, előbb olvasd el újabb cikkünket is a témában: A kilátó pályázata „megvalósult”, a kilátóba mégsem lehet felmenni


Badacsony a Balaton északi partján található az ország egyik legszebb, a boráról leghíresebb üdülőparadicsomban.
 
Az eltöltött vendégéjszakák, illetve a szálláshelyet igénylő turisták számának növelésére sok erőfeszítést tett és tesz Badacsonytomaj város a turisztikai régióban. A térség, kedvező földrajzi helyzetére, természeti adottságaira, több évszázados múltjára, borászati és gasztronómiai hagyományaira, kulturális értékeire, irodalmi és történelmi emlékeire alapozva teremti meg azokat a turisztikai termékeket, amelyek a turistákat a térségbe vonzzák, és minél hosszabb itt-tartózkodásra ösztönzik.
 
Évszaktól függően egy téli vagy nyári álomvilágban találják magukat vendégeink. Az új Kisfaludy kilátó a mélységekben még forrón izzó tüzes Badacsony természeti szépségeiből kiemelkedve nyújtja a Pannontáj és a Balaton tökéletes harmóniájának mindig élő panorámáját.
 
A kép festői! Elevenen jár-kel a Balaton vize, tükröződő napfénye, az örökké változó szín pompája. Túlzás nélkül állítható, hogy az újkori világ csodái közül talán a legszebb.
Mielőtt e csodás érzésnek átadnád magad a hegy ormán, szükséges innod a szerelmesek forrásából, mely szerelmed parazsát tűzbe hozza, majd érezned kell a Rózsakő mágikus erejét, mely a szerelmes szívedben ezt az érzést örökké megtartja. A sugárzó szerelem érzése itt érezhető, kézzelfogható.
 
Badacsony, minden ember álma! A boldogság és a gyönyör hordozója.
A megfáradt kedves óriás tetején nem csak az ezer magyar esztendőnek, egész nemzetünk történetének élő képe tekint le ránk, hanem az ezer szerelemnek boldog pillanatát élhetjük át.
 
Írók, költők, festők találták meg múzsájukat a páratlan hegyes-völgyes, tavas tájban.
Zenészeket fakasztott dalra, zeneszerzőket ihletett komponálásra az erdő illata a madarak hangja a meseszerű táj.
 
Érezheted a tűz őselem jelenlétét, szeszélyességét, szenvedélyét, erejét. A tűz természetes lénye maga Badacsony a szunnyadó vulkán, mely magában hordozza a szerelem szenvedélyes mivoltát. A tüzes őselem örökké tartó varázsereje a vulkán energiájával párosulva itt a felszínre kerülve fejti ki hatását.
 
Ez az érzés nem csak Kisfaludyt és Szegedy Rózát ejtette rabul, megérint mindenkit. Előttük és utánuk is, aki e hegyen a tűz istenének oltárán akár egy pillanatot is eltölt.
Cikk első megjelenése: 2011-10-12 09:33

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter