2023. április 02., vasárnap - Áron
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Tűzgyújtási tilalmak léptek érvénybe

Magyarország több erdőterületén
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A száraz, meleg, csapadékmentes időjárás és az utóbbi időben megszaporodott szabadtéri tüzek miatt több megyei kormányhivatal erdészeti igazgatósága a területükön fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Április 4. és 25. között valamennyi tilalom feloldásra került.
 

A tilalommal érintett területeken a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani, valamint tilos az égetés a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.
Aki a tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható.

Jó tanácsok - Előzzük meg együtt a szabadtéri tüzeket!- o - o - o - o - o -

Tűzgyújtási tilalom elrendelése Bács-Kiskun megyében
Március 22-től a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Bács-Kiskun megye területén levő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre.
FELOLDVA.

- o - o - o - o - o -

Tűzgyújtási tilalom elrendelése Hajdú-Bihar megyében

Március 21-től a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Hajdú-Bihar megye területén levő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre.
FELOLDVA.

- o - o - o - o - o -

Tűzgyújtási tilalom elrendelése Zala megyében
Március 19-től a Veszptém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Zala megye - Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely - területén levő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre.
FELOLDVA.

- o - o - o - o - o -

Tűzgyújtási tilalom elrendelése Pest megyében
Március 15-től a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a Budapest területén lévő erdőkre illetve az erdők 200 méteres körzetére átmeneti időre tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Felhívják a kirándulók figyelmét, hogy március 15-től kezdődően átmeneti időre Budapest területén tilos a tűzgyújtás a kiépített tűzrakóhelyeken valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.
FELOLDVA.

- o - o - o - o - o -

Tűzgyújtási tilalom elrendelése Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek, illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre 2014. március 12-étől általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.
FELOLDVA.

- o - o - o - o - o -

Tűzgyújtási tilalom elrendelése a Borsod-Abaúj-Zemplén KH EI illetékességi területén
Tűzgyújtási tilalmat rendelt el március 12-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának igazgatója az egyre gyakoribb erdő-, avar- és parlagtüzek miatt - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján.
A tájékoztatás szerint az erdőkben, fásításokban, valamint az erdő, illetve a fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, tilos a tűzgyújtás a megjelölt területen, még a kijelölt tűzrakó-helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, és megtiltották a parlag- és gazégetést is.
FELOLDVA.

- o - o - o - o - o -

Tűzgyújtási tilalom elrendelése Heves megye területén
Március 11-én általános tűzgyújtási tilalmat hirdetett ki Heves megyében a Heves Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága. A tiltás a Heves megye területén található erdőkre és fásításokra, valamint az ezektől kétszáz méteren belüli területekre vonatkozik.
FELOLDVA.
- o - o - o - o - o -
Cikk első megjelenése: 2014-03-14 12:17
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter