2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Turisztikai célpontok avatása Nógrádban

Elkészült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Balla Mihály, parlamenti képviselő és Dr. Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatója adta át az Ipoly Erdő Zrt. több mint félmilliárd forintos turisztikai beruházásait szeptember 30-án délben Szendehely-Katalinpusztán.

– A sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően a közvagyon gyarapodott, munkahelyeket teremtettünk, a beruházások révén pedig a vidék fejlődéséhez járultunk hozzá – mondta köszöntőjében Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója a társaság új turisztikai attrakcióinak átadásán szeptember 30-án délelőtt, Szendehely-Katalinpusztán.

Mint emlékezetes, az állami erdészeti vállalat az Észak-Magyarországi Operatív Programnak (ÉMOP) köszönhetően, Nógrád megye négy településen, mintegy félmilliárd forint uniós támogatásból, és körülbelül nyolcvanmilliós saját forrásból valósíthatott meg ökoturisztikai beruházásokat.

A Budapesthez közeli Szendehely határában, a Gyadai-tanösvényrendszer közelében elkészült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola. Diósjenő mellett, a Börzsöny kapujában, az egykori erdőgondnoki háznál Erdei Szabadidőparkot alakítottak ki négyhektáros területen. Balassagyarmat-Nyírjesben közelében meglévő füvészkert vadasparkkal, túraútvonalakkal, játszóterekkel bővült. Hollókő közelében pedig a Cserhát legnagyobb fahídján átvezető tanösvény épült.


– Ezek a beruházások az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai hálózatának legújabb darabjai, amelyek több éves előkészítő munka után valósulhattak meg – folytatta a társaság vezetője. – Ezeken a helyeken hozzáférhetővé tesszük azt a tudást, amivel az erdészeink rendelkeznek, és ezzel a hatékony, környezettudatos nevelést szolgáljuk.

Balla Mihály, Nógrád megye országgyűlési képviselője az avatóünnepségen, többek között, arról is beszélt, hogy az Ipoly Erdő Zrt. négy új turisztikai beruházása szervesen kapcsolódik a „Varázslatos Nógrád” üzenethez, amit a megye szeretne közvetíteni önmagáról. Hayer Mihály, Szendehely polgármestere pedig örömét fejezte ki amiatt, hogy olyan létesítményt avathat a község határában, amelyik az oktatást és a nevelést szolgálja.

– Aki ide eljön, gazdagodjon a lelke – mondta Beer Miklós, a váci egyházmegye megyéspüspöke, aki rendszeres látogatója a Katalipnuszta környéki erdőknek. Mint mondta, a terület egykor püspöki birtok volt, ahol úgy érzi, ma is szívesen látják az erdészek. – Adjunk hálát, hogy észrevehetjük azt a sok szépet, amit az Úr megteremtett körülöttünk.

A nemzeti szalag átvágása előtt Zambó Péter, az idén 160 éves Országos Erdészeti Egyesület elnöke is köszöntötte a megjelenteket, egyben az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai attrakcióinak átadásával megnyitotta a XV. Erdő Hete rendezvénysorozatot.
Cikk első megjelenése: 2011-10-04 14:32

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter