2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Turistaút változások a Budai-hegységben

A BTSSZ Technikai Bizottságának közleménye
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A változások a jelzésfestési pályázatban vállalt feladatok elkészítésének befejeztével, a jelzések követhetők. Túrázzatok sokat a régi és az új turista utakon. A munkákat a BTSSZ Technikai Bizottsága koordinálta, több egyesület közreműködésével készültek el a felújított jelzések és útvonalak.

A Kakukk-hegy és a Pösingermajor környéki turistautak változásai

A változás érinti a Piros négyzet, a Piros körséta, és Ördög-oromnál a Piros kereszt  jelzésű turistautakat.

A Piros négyzet jelzésű turistaút nyomvonala a KFKI-tól a Frank-hegyi turistaházig változatlan, a Frank-hegyi turistaháztól a Rupp-hegyen keresztülhalad a 8E jelzésű autóbusz Törökbálinti úti megállójáig.
A Piros körséta jelzésű turistaút új nyomvonalon halad: a KFKI környékén ágazik ki a Piros négyzet jelzésű turistaútból, majd az Irhás-árok – Nagykapos utca – Irhás árok– Kakukkhegyi út – Csillebérci út – Kakukkhegyi erdősor – Frank-hegy – Frankhegyi turistaház – Mária kép – Budaörsi-hegy nyomvonalon csatlakozik vissza a kiinduló pontba.
Új Piros háromszög jelzésű turistaút vezet a Piros négyzetből kiágaztatva a Rupp-hegy csúcsáig.
A Zöld háromszögből Ördög-oromnál kiágazó Piros kereszt jelzésű turistaút jelzése Zöld négyzetre változott, és az út nyomvonala meghosszabbításra került a 8E jelzésű autóbusz Törökbálinti úti megállójáig.

 

A Zöld háromszög jelzésű turistaút nyomvonalának meghosszabbítása a Zugligeti úton

A Normafa Park kérésére a Zöld háromszög jelzésű turistaút nyomvonala meghosszabbításra került a 291-es autóbusz Zugliget, Libegő végállomásától a Zugligeti út 64. buszmegállóig, az egykori Lóvasút végállomás épületéig, amely a jövőben Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont néven fog funkcionálni.


 
A P+ jelzésű turistaút nyomvonalának változása Nagykovácsi, Erdészház környékén

A P+ turistaút eddigi nyomvonala Nagykovácsi, Erdészház autóbuszmegállótól a nagy forgalmú Budapest-Nagykovácsi műút szélén az útpadkán haladt, majd magánterületen keresztül vezetett az erdő felé.
A balesetveszélyes útpadkán történő közlekedés megszüntetése, ill. az út magánterületről való elvitelének céljából a P+ nyomvonala megváltoztatásra került.
Az út új nyomvonala közvetlenül az Erdészház mellett egy szekérúton a K+ jelzéssel szemben megy fel az erdőbe, és csatlakozik be a P+ eddigi nyomvonalába.A változások a jelzésfestési pályázatban vállalt feladatok elkészítésének befejeztével, a jelzések követhetők. Túrázzatok sokat a régi és az új turista utakon.

A munkákat a BTSSZ Technikai Bizottsága koordinálta, több egyesület közreműködésével készültek el a felújított jelzések és útvonalak.

Mindenkinek kívánunk sok szép túranapot a Budapesti Természetbarát Sportszövetség nevében:

Matolcsi György, a BTSSZ főtitkára
Klenczner István, a BTSSZ Technikai Bizottság vezetője
Cikk első megjelenése: 2017-09-14 16:56
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter