2023. január 28., szombat - Károly, Karola
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Túravezetői beszámoló az OKT50 V. szakaszáról

Piliscsaba és Nógrád között az Országos Kéken
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Az V. szakasz túravezetőjeként készítem az MTSZ és a BTSSZ részére ezt a tájékoztatást a Piliscsaba - Nógrád közötti 120 km–es OKT 50 vándorlásról. Amit vállaltam, azt a legjobb tudásom szerint teljesítettem - és mindezt balesetmentesen.
 

Az előkészítés során bejártam a teljes szakaszt. A tapasztalt hibákról tájékoztattam a Technikai Bizottság vezetőjét, aki biztosított arról, hogy kijavítják a kérdéses helyeket, mire elkezdődik a túra. A vándorlás során meggyőződtem, hogy ez megtörtént.

Sajnos a Börzsönyben volt egy rövid szakasz Köves-mező és a Vizes-árok között, ahol az ösvényt benőtte a bokrok, indák szövevénye. Megállapítottuk, hogy lehetetlen minden nap egy embernek levágni a benövő bokrokat és az utat folyamatosan tisztítani.

A munkámat 6 túravezető segítette, akik a regisztrációs lapunkon szerepelnek.

A szálláshelyeket végig kellett volna járni, és az egyes helyeken személyesen kellett volna beszélni az elöljárókkal vagy a megadott szállások tulajdonosaival is. Nekem erre nem volt lehetőségem, mert a terep bejárása során mire beértem, már senkit nem találtam, vagy a hazautazásom látta volna kárát. Így adódtak problémák, de ezeket sikerült megoldani menetközben.


A BTSSZ 93 egyesületéből, szakosztályából 5-ről tudok, akik eljöttek erre a túrára. Közülük is ki kell emelni a Vasast, akik 37 fővel jelentek meg Dobogókőn. Még egy megjegyzés: az igazolt turisták közül is kevesen vettek részt.

A regisztrációból megállapítható, hogy a tényleges 6 túranap alatt 135 fő vett részt, 215 túranap teljesítéssel.

Nógrádon, a reggeli elköszönésnél - azon 4 főnek, akik végigmennek az útvonal teljes hosszán - Szövetségünk nevében egy-egy emblémás pólót adtam ajándékba.

A budapesti médiáról nem tudok beszámolni, mert az úton nem keresett meg közülük senki sem. Az MTSZ honlapon minden szakaszról megjelent a beszámolóm, ami átkerült a BTSSZ honlapra is. Akadt egy kis gond, mert a mobilinternet nem működik megbízhatóan a legtöbb helyről. Az utolsó túrák leírása ezért csak a hazatértem után került fel a világhálóra.

Köszönöm a lehetőséget, hogy részvevője lehettem ennek a túrának, és tapasztalatommal segíthettem a Jubileumi OKT 50 vándorlást. Mindenkinek, aki részt vesz a vándorlásban, annak sok sikert és sok szép emléket kívánok.

Természetbarát üdvözlettel:
      Matolcsi György túravezető
Cikk első megjelenése: 2011-07-26 21:18

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 171 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 14 esemény
 • 3 129 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 287 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter