2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Túravezető képzés Tolna megyében

Ifjúsági és bronzjelvényes gyalogos szakágú túravezető képzés indul Tolnában
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 2011. október 22-től középfokú (bronz- és ifjúsági jelvényes) túravezetői tanfolyamot hirdet gyalogos szakágban, ~50 km-es vonzáskörzetből jelentkezőknek hagyományos, azon túlról résztvevőknek levelező formában, melyre szeretettel és szakértelemmel várjuk minden érdeklődő turistatárs jelentkezését.

A képzés hat elméleti (szombati napokon), két gyakorló túrán és egy egynapos gyakorlati konzultáción, valamint rendezvényeken (2 tájékozódási túraversenyen, 2 teljesítménytúrán és 2 nyílt túrán) való részvételből áll. A képzést követően a Magyar Természetbarát Szövetség érvényes vizsgaszabályzata szerint írásbeli (május végén), szóbeli és gyakorlati vizsgát (június 4. hétvégéjén szombat - vasárnap) kell tenni.

A képzés célja: A szervett természetjárás népszerűsítése, a gyalogos túrázásban jártas ifjúsági vezetők képzése a középiskolások körében. Képzett középfokú sportvezetők biztosítása a természetjárás gyalogos szakágának. Túravezetők képzése az iskolai turistacsoportok, gyermek- és ifjúsági szervezetek részére.

A tanfolyamot minimum 15 fő jelentkezése esetén indítjuk!

A vizsga tervezett helyszíne: Szekszárd és Váralja

A részvétel feltétele:

Bronzjelvényes: 18. életév betöltése, alkalmas egészségi állapot. (Nem feltétel a természetbarát tagság, de érvényes MTSZ tagsággal nem rendelkezők részére vizsga után csak a bizonyítvány adható ki, az MTSZ igazolvány és jelvény nem!) A mellékelt és pontosan kitöltött, aláírt jelentkezési lap határidőre való beadása. Levelező tagozatra jelentkezés esetén működő e-mail cím.

Ifjúsági: 14-18. közötti életév, alkalmas egészségi állapot. (Nem feltétel a természetbarát tagság, de érvényes MTSZ tagsággal nem rendelkezők részére vizsga után csak a bizonyítvány adható ki, az MTSZ igazolvány és jelvény nem!) A mellékelt és pontosan kitöltött, aláírt jelentkezési lap határidőre való beadása, szülői beleegyezéssel. Levelező tagozatra jelentkezés esetén működő e-mail cím.

Vizsgára bocsátás speciális helyi elvárásai:

-          két tájékozódási túraversenyen való részvétel („C” vagy „B” kategóriában csapatvezetőként) – melyből az egyik lehet tájfutóverseny - és dokumentálása

-          két teljesítménytúrán való részvétel, teljesítés és dokumentálása

-          önkéntes munka: 1 teljes napos (min. 8 óra) turistaút jelzésfestésen való részvétel, 1 nap (min. 8 óra) forrás vagy turistaút tisztítás, szemétgyűjtés. Az utóbbi helyett lehet turistaút jelzésfestés is. Ezek dokumentálása. 1 nap rendezvényszervezés és annak dokumentálása

-          két nyílt túrán való részvétel és dokumentálása (felfelé kiválthatóak, pl. a nyílt túra kiváltható egy teljesítménytúrával),

-          hagyományos képzés esetén legalább négy tantermi foglalkozáson való részvétel, levelezős képzésben való részvétel esetén a kapott valamennyi feladatsor igazolt megoldása,

-          túrázói minősítés elkezdése (egyéni túranapló vezetése),

-          egy gyakorló túrán és a gyakorlati konzultáción való részvétel.

 

Hozzájárulási díj:

Bronzjelvényes: a Magyar Természetbarát Szövetség tagjainak 5.000 Ft/fő, tagsággal nem rendelkezőknek 10.000 Ft/fő, amit a jelentkezés elfogadása után kell befizetni.

Ifjúsági: a Magyar Természetbarát Szövetség tagjainak 4.000 Ft/fő, tagsággal nem rendelkezőknek 8.000 Ft/fő, amit a jelentkezés elfogadása után kell befizetni.

Várható további költségek:

-          Az elméleti és gyakorlati képzésen való részvétel költségei (utazási költség, továbbá a kétnapos gyakorlat szállás költsége),

-          Az előírt túrákon való részvétel költségei (utazás és nevezési díj),

-          A tanfolyamhoz szükséges térképek költségei

-          A tanfolyamhoz ajánlott könyvek költségei.

-          A vizsgák utazási, szállás és étkezés költségei.

Jelentkezés:

2011. október 18-ig, a mellékelt jelentkezési lap értelemszerű kitöltésével, aláírásával és a megadott címre való eljuttatásával.

Első elméleti foglalkozás: 2011. október 22. (szombat) 9.00 órai kezdettel Szekszárdon a Ne légy birka! klubban (Piactér). A foglalkozás kb. 14.00 óráig tart. Ezen a konzultáción történik a tanfolyam időbeosztásának egyeztetése, a képzésben résztvevő oktatók bemutatása és a vizsgakövetelmények ismertetése.

FONTOS! Számítunk minden jelentkező részvételére (akár hagyományos, akár levelezős képzésre jelentkezett).

Egyéb:

A képzés során – a bronzjelvényes képzés keretein belül - lehetőséget biztosítunk nordic walking alapjainak megismerésére és a turistaút jelzések festés technikájának megismerésére és elsajátítására.

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi címen:

TanÖsvény Természetjárásért Egyesület – Berlinger Anita tanfolyam-szervező

Postacím: 7100 Szekszárd, Szent István tér 10.

E-mail: tanosveny@freemail.hu; anita@ifu.hu

Telefon: Berlinger Anita munkahely 74/512-073, mobil: 30/551-1961

A tervezett tanfolyamról további információk a www.tanosvenyegyesulet.hu címen lesznek elérhetőek.

Természetbarát üdvözlettel: A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség képzési bizottsága és a TanÖsvény Természetjárásért Egyesület

Cikk első megjelenése: 2011-10-07 11:03
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter