2023. március 26., vasárnap - Emánuel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Továbbra is balesetveszélyesek egyes erdőterületek

Az áprilisi havazás miatt érintett erdészetek közleményei – frissítve
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Mint ismeretes, az április 19-én és 20-án a magasabb régiókban esett nagy mennyiségű hó miatt jelentős terület vált járhatatlanná az erdőgazdaságok által kezelt állami erdőkben. Azóta több helyen sikerült már a közlekedési és a turista utak járhatóságán javítaniuk, de ennek ellenére még számos hely le van zárva, a kidőlt és a letört fák, valamint a csúszós utak miatt fennáll a balesetveszély. Felhívják a a túrázók figyelmét, hogy a körülményeket és a lezárásokat figyelembe véve megalapozott és körültekintő döntést hozzanak az erdőjárást illetően.

Az alábbi felsorolásban találhatók a lezárt erdőterületek.

A PILISI PARKERDŐ ZRT. TÁJÉKOZTATÁSAI

A hegyvidéki területeken a hóréteg még nem olvadt el, ezért számos turistaút jelenleg is csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbította a helyzetet a rendkívül erős szél is, így a nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák koronái meghajlottak, sok helyen kidőltek, eltörtek a fák. Ezért további tájékoztatásig, a Pilisi Parkerdő Zrt. a kirándulók testi épségét szem előtt tartva lezárja az alábbi, erdészetenként felsorolt útvonalakat.

   

Pilismaróti Erdészet területén:
• A Rám-szakadékot és Lukács-árkot. A havazás során mindkét helyen számos fa kidőlt, amelynek következtében a zöld sáv és a sárga sáv jelzésű turistautak járhatatlanná váltak. A kárelhárítási munkálatok a jövő hét elején kezdődnek. Az állapotok felszámolása – különös tekintettel a különösen nehéz terepi körülményekre – hosszabb időt, akár 2 hetet is igénybe vehet.
• A Vadálló-kövek – Prédikálószék térségét, amely balesetveszélyes, nem látogatható.
FRISS HÍR - a Lukács-árok újra járható.
FRISS HÍR - a Vadálló-kövek és a Prédikálószék látogatható.
FRISS HÍR - május 6-tól s Rám szakadék is látogatható.


Szentendrei Erdészet területén:
Ispán-rétet és környékét, ami az arrafelé kanyargó Országos Kéktúra szakaszát is érinti.
Szentendre és Pap-rét közötti erdészeti üzemi utat, amely a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat kerékpárútja is egyben.
Holdvilág-árkot
FRISS HÍR - A Szentendrei Erdészet területén a korlátozások megszűntek.

Pilisszentkereszti Erdészet területén:
Pilis-hegyet (Boldog-Özséb kilátó jelenleg nem közelíthető meg turistaútvonalon)
Fekete-hegyet (Fekete-hegyi Turistaház sem közelíthető meg turistaútvonalon)
Dera-szurdokot
FRISS HÍR - A Pilisszentkereszti Erdészet területén a korlátozások megszűntek.

Visegrádi Erdészet területén:
Spartacus-ösvényt
Pap-rétet (Országos Kéktúra szakasza) 
A piros sáv jelzést Pilisszentlászló és Visegrád között
FRISS HÍR - A Visegrádi Erdészet területén a korlátozások megszűntek

A Pilisi Parkerdő Zrt. egyúttal továbbra is arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket – különösen Dobogókő környékét – balesetveszély miatt a napokban még kerüljék el! Minden túra esetén tartsák szem előtt, hogy a hegyekben téli viszonyok uralkodnak, vagyis senki se feledkezzen meg a megfelelő, vízálló felszerelésről, papíralapú térképről, meleg italról, feltöltött mobiltelefonról, esetleg fej- vagy zseblámpáról.

A figyelmeztetés egyaránt érvényes a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Budai-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira.

AZ IPOLY ERDŐ ZRT. TÁJÉKOZTATÁSAI

FIGYELEM! (2017.04.26.)
A Kemence-Diósjenő közötti erdészeti magánút, valamint a bernece-völgyi kijelölt kerékpárút ismét járható, a turistautakon helyenként a kidőlt fák még akadályozzák a közlekedést.

AZ EGERERDŐ ZRT. TÁJÉKOZTATÁSAI

Veszélyes most az erdőben! (2017.04.20.)
 

Kedves Erdőjárók, túrázók!

A tavaszban beköszöntött rendkívüli időjárás különösen veszélyes körülményeket teremtett erdeinkben. A hegyvidéki területeken a nedves hóréteg nem olvad el, ezért számos turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbítja a helyzetet a helyenként felerősödő szél is. A nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlottak, sőt számos helyen eltörtek, kidőltek.
Az EGERERDŐ Zrt. kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy az erdőterületeket a napokban ne látogassák. A figyelmeztetés egyaránt érvényes a Bükkre, Mátrára és a Heves-Borsodi-dombvidékre, a kijelölt turista- és erdei kerékpáros útjaira. A népszerű erdei útjaink elején a tiltó, életveszélyre figyelmeztető táblák (Szalajka-völgy bejárat) kikerültek.
A Kékesen rekord mennyiségű hó 45 cm esett, de közúton jelenleg nem megközelíthető.
Az EGERERDŐ Zrt. által üzemeltetett erdei kisvasutak kölekedése is felfüggesztésre került mind a Mátravasút vonalán, Felsőtárkányban és Szilvásváradon is. A közlekedés megindítását jelezni fogjuk.
Megértésüket köszönjük!

Az EGERERDŐ Zrt. szolgálati közleménye (2017.04.27.)

Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt állami erdőterületeit nem kímélte a váratlan áprilisi havazás. A Mátrában és a Nyugat-Bükkben az erdőterületeink és a közjóléti berendezéseink is megszenvedték a két napos viharos havas esőt. Az alacsonyabb, hegylábi részeken, ahol a vegetáció már beindult a fák friss lombjára tapadó vizes havat nem bírták a felázott gyökerek megtartani, így azok kidőltek, dominószerűen egész erdősávok feküdtek a földre, utakra, közjóléti létesítményekre.
Az előttünk álló hosszú hétvégére tekintettel ezúton tájékoztatjuk az erdőlátogatókat, túrázókat a lezárt és megnyitott turista utakról.
A Bükkben, Szilvásvárad térségében csak a Szalajka-völgy látogatható, egyúttal a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút is újra közlekedik!
A többi, Szilvásvárad környéki turistaút és erdészeti út lezárásra került a közvetlen életveszély miatt. Ennek ellenére érdemes a hétvégén kilátogatni, mivel a Fátyol-vízesés bőséges vízhozamot szállít, - jelenleg nevéhez méltóan a mésztufa lépcsőkre, - mint egy óriási csipkézett menyasszonyi fátyol jelenik meg.
Sajnos a Szalajka-völgy erdei közjóléti létesítményeinek jó része megsérült, ezek felszabadításán és a kármentésen folyamatosan dolgoznak szakembereink és partnereink. Kérjük, fokozott odafigyeléssel közlekedjenek, és türelmes hozzáállásukkal könnyítsék munkánkat. Vannak olyan területek, amikre még lehetetlen és veszélyes eljutni a szakembereknek is. Kérjük, hogy a piros kordonszalaggal lehatárolt részeken túl ne menjenek, mert ez akár életveszélyes is lehet.
Felsőtárkány térségében található turistautak közül csupán az alacsonyabb régiókban levők, illetve azok használata lehetséges, melyek erdészeti utakon futnak. A Vörös-kő forrásig (a Stimecz háztól) az út szabad, azonban a forrástól feljebb az út nem használható! A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút az ünnepnapra tekintettel szombattól hétfőig közlekedik. A sok csapadék hatására várható, hogy a Vöröskő-forrás bő vízhozammal ismét megmutatja magát.
A turista és erdészeti utak felszabadítása folyamatban van. Az 500-600 m tengerszint feletti magasságban, illetve a felett található turistautak életveszélyesek!

A Mátra magasabb régióiban, a turistautakon elsősorban a leszakadt gallyak akadályozzák a bejárhatóságot, de több helyen kidőlt fák is nehezítik a túrázók dolgát. A magasabb régiókban, főleg az északi oldalakon a hóolvadás után vizes, sáros, csúszós terepviszonyokra kell számítani. A holnapra jelzett eső szintén nehezíti majd a helyzetet. Szeles időjárás esetén a már leszakadt, de fennakadt gallyak is veszélyt jelenthetnek.

Összességében tehát járhatatlan turistaútról nincs információnk, de a fent részletezett körülmények miatt a túrázást csak saját felelősségre, az átlagosnál jóval nehezebb viszonyokat is felvállaló tapasztalt, jó erőben levő túrázóknak „javasoljuk”.
Aktuális információkat a közösségi oldalunkon osztunk meg.
Balesetmentes, élményekkel teli hosszú hétvégét kívánunk!

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye (2017.05.05.)

Ezúton tájékoztatjuk az erdőlátogatókat, túrázókat a lezárt és megnyitott turista utakról.
A Mátrában a Kéktúra útvonala és a Mátrabérc túraútvonala járható. Fakitermelés miatt korábban lezártuk a Mátraházától keletre eső piros + utat. Ez továbbra is fennáll. Mátraszentimre településrészei közötti túrautak (az Országos Kéktúra kivételével) még több szakaszon problémásak – különösen a csörgő-völgyi utak (jelenleg itt dolgozunk nagy erővel). Ugyancsak problémás még a Nyugat-Mátrában az Ólom-bérc - Hidegkút környezete. A mellékutakon a fák beborulva, az utak felázva. Kékestető oldalában vezető sárga + út nehezen járható, nem ajánljuk.
A Mátravasút vonatai a Gyöngyössolymos-Szalajkaház vonalon a holnapi naptól (2017. május 6.) újra menetrend szerint közlekednek.
A Bükkben Szilvásvárad térségében, a Bácsó-völgy: zöld +, Tölgyes-orom: zöld –, Istállós-kő, Gloriette-tisztás: zöld háromszög, így az ősemberbarlang sem érhető el egyelőre.
Ivánka-lápa: sárga - jelzése és a Tótfalu-völgy erdészeti útja autóval nem járható.
Talán hétvégére látogatható: a Millenniumi tanösvény: Kéktúra útvonala.
Figyelmükbe ajánljuk az erdei vasútvonalainkat Szilvásváradról a Szalajka-völgybe, ahol a Fátyol-vízesés ritkán látható vízhozammal páratlan látványt biztosít és Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal pedig a Vöröskő-forráshoz tehetnek egy túrát, amely ezen a hétvégén is elkápráztat bennünket gejzírszerű működésével.
Általános tanácsok:
Erősebb szél esetén az akadálymentesített utak is veszélyesek a megdőlt fák, felázott talaj és a letört, de fennakadt koronarészek miatt. Aki a hétvégén túrázni készül, sáros útviszonyokra kell felkészülnie. Az áprilisi szeszélyes időjárás után, a május eleje is tartogatott meglepetéseket. Május 3-án, szerda este egy tornádó söpört végig Sirok térségében, aminek következtében további erdőrészek törtek ki.

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye (2017.05.12.)

Ezúton tájékoztatjuk az erdőlátogatókat, túrázókat a lezárt és megnyitott turista utakról.
A Mátrában a Kéktúra útvonala és a Mátrabérc túra útvonala járható. Fakitermelés miatt korábban lezárt a Mátraházától keletre eső piros utat továbbra is zárva tartjuk. A Nyugati Mátra túraútjai már járhatóak; a Mátraszentimre Hutahely és Csörgő völgyben viszont újabb fadőlések történtek, ezért ezeken a területrészeken a turistautak nem járhatóak. Vegyék figyelembe, hogy az utak általában sárosak. Kékestető oldalában vezető sárga + utat változatlanul nem ajánljuk.
A Mátravasút vonatai a Gyöngyössolymos-Szalajkaház vonalon és a Gyöngyös-Mátrafüred vonalon menetrend szerint közlekednek.
A Bükkben Szilvásvárad térségében, a  Bácsó-völgy: zöld +, Tölgyes-orom: zöld sáv, Istállós-kő, Gloriette-tisztás: zöld háromszög, így az Ősember barlang sem érhető el egyelőre.
Ivánka-lápa: sárga sáv autóval nem járható.
A Millennium-tanösvény már látogatható gyalogosan és a hétvégéken autóval is járható a fennsíkra vezető aszfaltos út, amely engedély és díjfizetés köteles a Szalajka-völgy bejáratánál.
Figyelmükbe ajánljuk az erdei vasútvonalainkat Szilvásváradról a Szalajka-völgybe, ahol a Fátyol-vízesés ritkán látható vízhozammal páratlan látványt biztosít és Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal pedig a működő Vöröskő-forráshoz tehetnek egy túrát.
Általános tanácsok:
Erősebb szél esetén az akadálymentesített utak is veszélyesek a megdőlt fák, felázott talaj és a letört, de fennakadt koronarészek miatt. Aki a hétvégén túrázni készül, sáros útviszonyokra kell felkészülnie.
Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo
Kellemes erdei élményeket kívánunk!

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye (2017. május 19.)

Az áprilisi hó és fagy átrendezte a Mátrában és a Bükkben az erdőlátogatók, túrázók által bejárható útvonalakat. Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt 75 ezer hektáros terület 37%-át érintette az áprilisi tél, májusi elejei esők és forgószél. Az érintett területből 64% (17,8 ezer hektár) védett terület. A hókárral, hónyomással és hótöréssel érintett terület összesen 10,8 ezer hektár volt. Erdészeink folyamatosan végzik a területek feltárást és a közvetlen akadályok elhárítása után megkezdődött a károk felmérése. Ami már most megállapítható, hogy közel 2000 hektárnyi területen kell beavatkoznunk és a károsodott fatömeget az általunk kezelt erdőkből kb. 50 000 köbmétert szükséges kitermelni. Ezeket a kidőlt és töréskárt szenvedett faanyagot ki is kell szállítani az erdőből. Az erdei úthálózat megtisztítása komoly feladatot jelent. 
A tavasz kicsalja az erdőlátogatókat túrázókat a természetbe, így a hókárokat követően minden pénteken közszolgálati közleményben jelezzük az aktuális, közérdekű információkat.
A legtöbb helyen az erdészeti és a turistautak már járhatók.  
A Mátrában a korábban fakitermelés miatt lezárt Mátraházától keletre eső piros kereszt utat is megnyitottuk. Kékestető oldalában vezető sárga kereszt utat is járhatóvá tettük. 
A Mátravasút vonatai a Gyöngyössolymos-Szalajkaház vonalon és a Gyöngyös-Mátrafüred vonalon menetrend szerint közlekednek.
A Bükkben Szilvásvárad térségében, a Bácsó-völgy: zöld kereszt útvonal ott vált járhatóvá, ahol a nyomvonal az erdészeti úton halad. A Tölgyes-orom: zöld sáv, Istállós-kő, Gloriette-tisztás: zöld háromszög, így az Ősember barlang továbbra sem érhető el. Ivánka-lápa: sárga sáv autóval nem járható.
A Millennium-tanösvény már látogatható gyalogosan és a hétvégéken autóval is járható a fennsíkra vezető aszfaltos út, amely engedély és díjfizetés köteles a Szalajka-völgy bejáratánál.
Figyelmükbe ajánljuk az erdei vasútvonalainkat Szilvásváradról a Szalajka-völgybe, ahol a Fátyol-vízesés ritkán látható vízhozammal páratlan látványt biztosít és Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal pedig a működő Vöröskő-forráshoz tehetnek egy túrát.
Általános tanácsok:
Erősebb szél esetén az akadálymentesített utak is veszélyesek a megdőlt fák, felázott talaj és a letört, de fennakadt koronarészek miatt. Aki a hétvégén túrázni készül, erdeinkben változatlanul sáros útviszonyokra számíthat.
Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo
Kellemes erdei élményeket kívánunk!

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye (2017. június 2.)

Az áprilisi hó és fagy átrendezte a Mátrában és a Bükkben az erdőlátogatók, túrázók által bejárható útvonalakat. Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt 75 ezer hektáros terület 37%-át érintette az áprilisi tél, májusi esők és forgószél. Erdészeink folyamatosan végzik a területek feltárást és a közvetlen akadályok elhárítása után megkezdődött a károk felmérése, amelyet követni fog a kidőlt és töréskárt szenvedett faanyagot kiszállítása. Az erdei úthálózat megtisztítása komoly feladatot jelent. 
Az erdőlátogatók, túrázók tájékoztatására minden pénteken közszolgálati közleményben jelezzük az aktuális, közérdekű információkat.
A pünkösdi hosszú hétvége ideális a szabadban való időtöltésnek mind a Mátrában és a Bükkben.
A Mátrában az erdészeti és a turistautak járhatók. Komolyabb út akadályokról nincsen tudomásunk, ettől függetlenül előfordulhat egy-egy bedőlt törzs illetve korona rész az ösvényeken. Sok, korábban meggyengült fa ugyanis eseti jelleggel ledőlhet/ett a legutóbbi ellenőrzésünk óta.
A Mátravasút vonatai mindkét vonalon, Gyöngyös-Mátrafüred valamint Gyöngyös – Szalajka-ház menetrend szerint közlekednek. Korábban jeleztük, hogy az elmúlt héten lezúdult csapadékmennyiség miatt a Gyöngyössolymos-Szalajkaház vonalon a szerelvények csak Lajosházáig jártak. Az akadályokat sikerült elhárítanunk, az alámosott töltést stabilizálnunk, így az erdőlátogatók újra átélhetik a teljes vonalon az erdei vonatozás élményét.
A Bükkben Szilvásvárad térségében az elmúlt heti információkhoz képest változás nincs: a Bácsó-völgy: zöld kereszt útvonal ott vált járhatóvá, ahol a nyomvonal az erdészeti úton halad. A Tölgyes-orom: zöld sáv, Istállós-kő, Gloriette-tisztás: zöld háromszög, így az Ősember barlang továbbra sem érhető el. Ivánka-lápa: sárga sáv autóval nem járható.
A Millennium-tanösvény már látogatható gyalogosan és a hétvégéken autóval is közlekedhetnek a fennsíkra vezető aszfaltos úton, amely engedély és díjfizetés köteles a Szalajka-völgy bejáratánál.
Figyelmükbe ajánljuk az erdei vasútvonalainkat Szilvásváradról a Szalajka-völgybe, ahol a Fátyol-vízesés ritkán látható vízhozammal páratlan látványt biztosít és Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal remek piknikező helyre látogathatnak és megtekinthetik a Vöröskő-völgyi erdei tanösvényt. 
Általános tanácsok:
A hétvégére nincs általánosan kiadott tűzgyújtási tilalom, de kérjük, hogy tüzet csak kijelölt tűzrakó helyen gyújtsanak, és használat után oltsák el a tüzet, amiről érdemes meggyőződniük.
Amennyiben komolyabb akadályozó tényezővel találkoznak, kérjük, hogy értesítsék erdészeti társaságunkat. (egererdo@egererdo.hu)
Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo
Kellemes erdei élményeket kívánunk!

AZ ÉSZAKERDŐ ZRT TÁJÉKOZTATÁSAI

Ítéletidő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (2017.04.20.)
 

Tegnap óta ítéletidő tombol országszerte több helyen, köztük a Bükkben és a Zempléni-hegységben is életveszélyes a fák között tartózkodni. Az erdőben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen, az erdészek - az elhárításban részt vevő többi szervezet munkatársaival együtt - jelenleg a helyzet javításán dolgoznak.

A Zempléni-hegységben több alsóbbrendű közút járhatatlan, az útra dőlt és a nagy tömegű hó súlya alatt megroskadt fák miatt. A Bükkben talán még ennél is rosszabb helyzettel kell szembenézniük az ott élőknek. Több település (Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt) járművel megközelíthetetlen, áram tegnap óta nincs, és mobil térerő sincsen. A veszélyhelyzet miatt szerdán sokan nem jutottak haza az elzárt településekre és vannak, akik ezeken a helyeken rekedtek.

Megyeszerte megbecsülhetetlen számú ember, köztük az ÉSZAKERDŐ Zrt. számos munkatársa dolgozik az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán. A károk felmérését csak az idő enyhülését követően, a veszélyhelyzetek megszüntetése után tudjuk megkezdeni. A zord időjárás miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút bizonytalan ideig nem közlekedik - tájékoztatott Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője.

Kérjük, hogy egyelőre ne tartózkodjanak az erdő közelében és mindenki igyekezzen mielőbb biztonságos helyre vonulni az ítéletidő elől! Akinek mégis útnak kell indulnia, előzetesen tájékozódjon az aktuális időjárási- és útviszonyokról - hívta fel a figyelmet Bózsó Gyula.

A hosszú hétvégén is óvatosan a borsodi erdőkben! (2017.04.28.)
Mostoha tél, fokozott vadetetés az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdeiben
 

Mint ahogy arról már számos híradás megjelent, a múlt heti hóesés és vihar jelentős károkat okozott az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt erdőkben a Zempléni-hegységben és a Bükkben is. A Zempléni-hegységben elsősorban a szél okozott fakidőléseket, melyek nehezítik a turistautakon való közlekedést és balesetveszélyt is okozhatnak. Ennél is nagyobb kár érte a Bükk erdeit, ahol a levélbe borult fákon tapadt meg a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű hó. A károk jellemzően 500 és 700 méter magasságú területek között keletkeztek. A leesett nedves hó nagy térfogatsúlya miatt a fák nem bírták a terhelést, kidőltek, eltörtek vagy elhajoltak, ezzel több települést zártak el időlegesen a külvilágtól.

Az erdészeti társaság kollégái más szervezetek munkatársaival együtt azonnal hozzáláttak a közutakon a közvetlen élet- és balesetveszélyt jelentő fák eltávolításának. Néhány nap alatt minden települést sikerült közúton megközelíthetővé tenni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az erdőben, az erdészeti utakon, turistautakon és a közjóléti berendezésekben keletkezett károk felmérése és felszámolása csak ezt követően kezdődhetett meg, ez a munka várhatóan még sokáig tart.

A hosszú hétvégén a Lillafüredi- és a Pálházi Állami Erdei Vasút járatai a teljes vonalon, a meghirdetett menetrend szerint közlekednek. (http://www.eszakerdo.hu/magyar/erdvinfo/menet_uj.htm).

Az erdei túrát tervezők számára elsősorban a Bükk Miskolchoz közeli, alacsonyabban fekvő területeken javasoljuk a kirándulást, tekintettel a felsőbb részeken továbbra is fennálló veszélyhelyzetre. Megközelítően 500 méteres magasságtól felfelé kidőlt, megroskadt fák nehezítik a közlekedést, s továbbra is borulhatnak ki törzsek, vagy szakadhatnak le ágak a meggyengült, esetenként a hó alatt megtört fákról. A balesetveszélyt tovább növeli, hogy a talaj még nem száradt meg, ezért az utak nedvesek és csúszósak.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. folyamatosan tájékoztatja a turistákat a helyzetről.

...
Cikk első megjelenése: 2017-04-26 21:26

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter