2023. március 24., péntek - Gábor, Karina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

TeSzedd a Kéken!

Tisztítsd meg az Országos Kéktúra útvonalát!
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akciónkhoz május 9-11. között országszerte számos ponton lesz lehetőségük kapcsolódni a lelkes tisztogatóknak.

A rendezvény célja a természeti értékeink közös védelme, és a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen.

A program célcsoportjai az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák, erdészetek, és minden olyan vállalat, cég, önkormányzat, civil szervezet, magánszemély és gyermekes család, akik szeretnék a környezetüket hosszú távon is szebbé, élhetőbbé tenni, és részt venni a TeSzedd a Kéken! környezet szépítő mozgalmunkban.


Miért a KÉK?

Az Országos Kékkör (Országos Kéktúra, Dél-dunántúli Kéktúra, Alföldi Kéktúra) több mint 2500 km hosszú túraútvonalát szeretnénk megtisztítani a szeméttől, hogy minden túrázót tiszta környezet várjon.


A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 10 km-es szedési szakaszokba csatlakozhatnak be az önkéntes résztvevők a Kékkör három nagy szakaszán:

- Országos Kéktúra
- Dél-dunántúli Kéktúra
- Alföldi Kéktúra

Mikor lehet tevékenyen részt venni az Országos Kékkör megtisztításában?

A jelentkezők három nap közül is választhatnak. Lehet szemetet szedni május 9-én, 10-én vagy 11-én. Csak ki kell választani egy napot! Aki szeretne, akár mindhárom nap jöhet, de fontos, hogy lehetőleg egy nap csak egy helyszínre jelentkezzen! A Te szedd a Kéken! azért háromnapos, hogy minél többen részt tudjanak venni rajta.

Kivel lehet részt venni e nagyszabású szemétszedési akciónkban?

Bárkivel, akivel jól érzed magad! Ha önkéntes szeretnél lenni, jelentkezhetsz egy találkozási pontra egyedül, de csatlakoztathatsz egy csoportot is, hozhatod a családod, a barátaidat, a munkatársaidat, vagy akár egy 10 fős lelkes iskolai társaságot! Egy ilyen akció a munkahelyi közösségekre, szervezetekre is jó hatással van, mert olyan, mint egy kiváló csapatépítő tréning…

Mit érdemes magaddal vinni?

Olyan dolgokat, amelyekre szükség lehet napközben, így például enni- és innivaló, szúnyog- és kullancsriasztó, allergia elleni gyógyszer, vagy más gyógyszerek. Célszerű még vinni kézfertőtlenítőt, a fertőzések elkerülése érdekében. Kényelmes, sportos, laza ruha a praktikus. Az a lényeg, hogy zárt és többrétegű legyen, hogy védje a bőrt a sérülésektől. Jó, ha van a biztonság kedvéért egy esőkabát is, ha eleredne az eső.

A TeSzedd! szervezők a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, munkavédelmi kesztyű), így azt senkinek nem kell hozni.

Így tudsz nálunk regisztrálni!

Amennyiben tetszik a kezdeményezés, küldj elektronikus levelet a teszedd@termeszetjaro.hu e-mail címre, és munkatársunk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!
NE HABOZZ, TESZEDD A KÉKEN!

CIKKÜNKET FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK! Érdemes lesz visszanézni...

Fontos információk:

• Az akcióban való részvételhez küldj elektronikus levelet a teszedd@termeszetjaro.hu e-mail címre.
• A TeSzedd a Kéken! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket (sittet), veszélyes hulladékot, gyógyszereket, akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket.
• A meghirdetett napokra a TeSzedd a Kéken! szervezők biztosítják a kesztyűket és a zsákokat, illetve elszállítják az összegyűjtött szemetet.
Cikk első megjelenése: 2014-03-19 17:20
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter