2020. július 14., kedd - Örs, Stella
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Természetvédelmi területeken lévő hulladéklerakatok felszámolása

Pályázatot írt ki a Minisztérium
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Civil szervezetek, turista egyesületek számára is hasznos, bevételt jelentő pályázati kiírás jelent meg a VM honlapján a védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolásának feladataira. A 86 milliós kereösszegű, 100%-os finanszírozású pályázat beadásának határideje: 2011. január 19.

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolásának feladataira:

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolásának feladataira


A Vidékfejlesztési Minisztérium (továbbiakban: VM) a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. törvényben, az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Ámr.), valamint a környezetvédelmi és a vízügyi előirányzatok felhasználásának és ellenőrzésének szabályairól szóló 4/2008. (II.14) KvVM rendeletben (továbbiakban: R) foglaltaknak megfelelően a védett természeti területeken, barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolásának feladataira nyílt pályázatot hirdet.

A támogatás célja

A támogatás célja a védett természeti területeken, barlangokban és azok felszíni védőövezetén illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolása, a hulladékelhagyó magatartás megváltoztatását, az ismétlődő lerakások megakadályozását célzó programok, tevékenységek (előzetes felmérés, takarítás, területek lezárása, utánkövetés, szemléletformálás stb.) támogatása.

Támogatási cél továbbá a Nemzeti Park Igazgatóságok központjaiban, tájegységi irodáiban, ökoturisztikai létesítményekben, bemutatóhelyeken, szálláshelyeken az elkülönített hulladék gyűjtésének bevezetése, a korábban kiépített rendszer fejlesztése (eszközbeszerzés), üzemeltetése.

Előnyt élveznek azok a pályázatok, ahol a védett természeti területeken jelentkező hulladékok kezelésével kapcsolatos problémákra komplex módon, hosszútávon fenntartható megoldást kínálnak, azaz a megelőzés, tájékoztatás, feltérképezés, felszámolás, ellenőrzés, a területek utógondozása és a tájékoztatás, szemléletformálás egyaránt fontos szerepet kap.


Részletek, űrlapok:

http://www.kvvm.hu/index.php?pid=9&sid=9&tid=433

Cikk első megjelenése: 2010-12-22 10:12
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 896 regisztrált felhasználó
 • 2 317 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 60 esemény
 • 2 798 megjelent cikk, hír
 • 261 belső oldal
 • 2 198 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter