2020. január 20., hétfő - Fábián, Sebestyén
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Természetjáró Centenárium

1913-2013
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.


Az elmúlt esztendőben többször emlékeztettük a turista társadalmat arra, hogy 2013. november 30-án lesz száz éves évfordulója az első országos természetjáró szövetségünk, a Magyar Turista Szövetség megalakulásának. A Természetjáró Turista Magazin is hónapok óta boncolgatja az egykori "születés” – és vajúdásának eseményeit.
Arról is írtunk már, hogy az emlékektől és hagyományoktól függően egyesületi, területi és országos szinten lenne ildomos az emlékezés.

A Magyar Természetjáró Szövetség – az elmúlt évben bekövetkezett változások után – rengeteg új feladatot kíván megoldani, ami tevékenységének jelentős részét leköti. Így talán nem jut annyi szervezési energia a nosztalgiázásra, mint amennyit a jeles centenáriumi évforduló megérdemelne. Ennek ellenére az év folyamán periódikusan kívánunk emlékezni a múltra.

Tavasszal, szinte nyitányként, a Gyalogos túrázók XX. Országos Találkozója keretében 2013. május 18. (szombat) 17.30 órára Centenáriumi Vándorgyűlést hirdettünk meg, amelyen szívesen látunk minden múltat megbecsülő turistát!

A vándorgyűlés színhelye Tatán, a találkozó rendezvény sátrában lesz. Akik csak a vándorgyűlésen kívánnak részt venni, azok részére belépés a Fáklya utca 2. alatti bejáratnál!

A Centenáriumi Vándorgyűlés programja:
- megnyitó
- egykori alapító egyesület visszaemlékezése
- "30 év - 20 vándorgyűlés, és ami mögötte van” (a Magyar Turista Szövetség tevékenysége)
- a Természet a költészetben és a zenében (művész turisták előadásában)
- jubileumi tombola.

A központi visszaemlékezés folytatása 2013. szeptember 21-én Dobogókőn a "Természetjárók (huszonötödik) Találkozóján”, majd 2013. november 30-án a budapesti centenáriumi záróünnepségen történik (részletek később).

A korábban tervezettek szerint a hazai visszaemlékezések naptárát szeretnénk részben utólag, részben előre csokorba kötve közzé tenni.
Kérjük a természetjáró szervezeteket, hogy e célból közöljék az eddig már lebonyolított és az év folyamán biztosan megrendezendő 100 éves jubileumi  eseményeik (emléktúra, tábor, ünnepség, stb.) időpontját és a külső érdeklődök részvételi lehetőségét.
Postacím: Magyar Természetjáró Szövetség, 1427 Budapest, Pf. 630
E-mail: info@termeszetjaro.hu

Thuróczy Lajos
az MTSZ tiszteletbeli elnöke
Cikk első megjelenése: 2013-04-17 18:47
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 839 regisztrált felhasználó
 • 2 277 hírlevél előfizető
 • 339 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 120 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 5 esemény
 • 2 705 megjelent cikk, hír
 • 254 belső oldal
 • 2 154 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter