2021. február 25., csütörtök - Géza
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Természetbarát Turistakártya 2012

A MTSz Természetbarát Igazolványa megrendelhető, illetve folyamatosan érvényesíthető
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A két éve útjára bocsátott Természetbarát igazolvány és a hozzá kapcsolódó, különböző kedvezményeket nyújtó Turista kártya igen népszerű lett az MTSZ tagsága körében. A fényképes plasztikkártya igazolványt több mint ezeregyszáz tagtársunk váltotta ki, akik többségében igen kedvező tapasztalatokról számoltak be a kártya használatára vonatkozóan.

A legnépszerűbb szolgáltatásnak a kártyához kapcsolódó teljes körű biztosítás bizonyult. 2012-től az NFI turistaházainak, egyéb létesítményeinek kedvezményeit is igénybe lehet venni a kártyával.

Jelenlegi akciónkkal megkezdjük a 2012 januárjától érvényes új igazolványok népszerűsítését, illetve a már meglévők hosszabbítását.
 
Az igazolvány ára kortól és a szolgáltatások nagyságától függően továbbra is változó. (Természetesen a régi tagsági igazolvány is érvényesíthető, az éves tagdíj minden igazolványnál azonos.) Az új Természetbarát Igazolvány egyben kedvezményes kártya is.
 
A megjelenésében is színvonalas Természetbarát Turista Kártya a tagsági viszony igazolásán és a szövetséghez tartozás éves díján túl számos kedvezmény igénybevételére jogosít.
 


Tartalmazza a Természetbarát Turista Magazin előfizetését és egy balesetbiztosítási díjat is. A folyamatosan bővülő kedvezmények a következő főbb területekre terjednek ki: nemzeti parkok (barlangok, tanösvények stb.), állatkertek, vadasparkok, arborétumok, múzeumok belépődíjai; turistaszállók, szállodák, panziók, éttermek, utazási irodák, kisvasutak szolgáltatásai; sportszerek, sportruházat, könyvek, térképek és navigációs eszközök stb. vásárlási kedvezményei.
 
2012-től a kártya tulajdonosai nem csak hazai szolgáltatásokat vehetnek igénybe, hanem - előzetes internetes bejelentkezés alapján - az NFI (Naturfreunde Internationale) különböző turistaházainak, egyéb létesítményeinek kedvezményeit is.
 
A 10–50 százalékos kedvezmények összértéke a kártya fizetendő díjának többszöröse, így a kártya tulajdonosa évente több tízezer forintot takaríthat meg. A szolgáltatások, támogatások fajtáiról és mértékéről a Turista Magazin és az MTSZ honlapján olvashatnak tájékoztatót. Sajnálatos módon a nyomda és papíriparban bekövetkezett árnövekedések valamint az állami támogatások megszűnése miatt a Turista Magazin kedvezményes előfizetési árát is emelni kellett. A Turista kártya új díjában ez az áremelkedés is megtalálható.
 
A névre szóló Természetbarát Igazolvány legyártásához kérjük az egyéni – vagy csoportos – jelentkezési lap kitöltését (lásd a cikk alján a "Csatolt dokumentumok" között), az adott egyesületnél a tagsági viszony igazolását, és egy darab – háttér nélküli, digitális vagy papír – igazolványkép megküldését az MTSZ- központ (info@termeszetjaro.hu) vagy a Kornétás Kiadó Kft. (1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D, szerk@turistamagazin.hu;) címére.
 
Az igazolványok hosszabbítása öntapadós matricával történik. Ennek lebonyolításához is szükséges a teljes összeg befizetése és az adatok egyeztetése miatt a jelentkezési lap kitöltése. Várjuk a természetbarátok jelentkezését!
 
Igazolványtípusok
 
Felnőtt                          7500 Ft (Turista Magazin-előfizetéssel)
Felnőtt                          3300 Ft (Turista Magazin-előfizetés nélkül)
Nyugdíjas, diák           6900 Ft (Turista Magazin előfizetéssel)
Nyugdíjas diák            2700 Ft (Turista Magazin előfizetés nélkül)
 
A Magyar Természetbarát Szövetség régi igazolványainak, betétlapjainak érvényesítése a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, háromféle tagdíj kategóriában, változatlan formában történik. Ezen igazolványokhoz 2010. január 1-jétől nem tartozik biztosítás!
 
A 2012. március 1.-jéig Turista kártyát kiváltó vagy meghosszabbító MTSZ tagok között
három darab Varázslatos természet című fotóalbumot sorsolunk ki.
Cikk első megjelenése: 2011-12-28 21:08
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 006 regisztrált felhasználó
 • 2 385 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 903 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 222 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter