2020. április 02., csütörtök - Áron
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Tájékoztató az Ügyvezető Elnökség üléséről

A 2011. március 2-i ülés
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. március 2-án ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség ügyvezető elnöksége. Az ülésen részt vett Szabó Imre elnök, Vajk Ödön, Baronek Jenő és Kovács Tamás alenök, Pusztay Sándor és dr. Kovács Mátyás elnökhelyettes, valamint Duró Imre igazgató, Pálmai Vencel szakági titkár, ifj. Farkas György meghívott vendég és Kurucz Szilvia jegyzőkönyvvezető. Bornemisza Miklós elnökhelyettes nem vett részt az ülésen.
Az elfogadott napirendi pontok között szerepelt az előző ülés jegyzőkönyvének elfogadása, az igazgatói tájékoztató, a 2010. évi Közhasznúsági jelentés, a 2011. évi költségvetés, az OKT50 program, a Túravezető képzés reformja, valamint a nemzeti parkokat ellehetetlenítő költségvetési megvonások, az elnökségi ülés, a közgyűlés és az elnök-főtitkári értekezlet előkészítése, s az aktuális pályázatok és projektek ügye. Ezek mellett elnökség tárgyalt még az utazásszervezéssel kapcsolatos törvényi szabályozásról, a Gyalogtúrázók XVIII. találkozójáról, valamint az Utazás Kiállításról és a Future Home Szakkiállításról is.
 
Az ügyvezetés, a jegyzőkönyv és az igazgatói tájékoztató elfogadása után, – néhány pontosítással – az elnökség, illetve a számvizsgáló bizottság elé terjeszthetőnek ítélte a közhasznúsági jelentést és a költségvetést, majd döntött az OKT50 nevezési és szállítási díjairól. (Az egyszeri nevezési díj, amely korlátlan számú túraszakasz teljesítésére, a tájékoztató füzetet-túranaplót, jelvényt, oklevelet tartalmazó indulócsomag átvételére jogosít külsős résztvevőknek 1500 forint, MTSZ tagoknak 800 forint. A felszerelés szállítása 400 Ft/fő/nap)
 
A túravezető képzés reformjáról szóló előterjesztését meghallgatva az ügyvezetés úgy döntött, hogy megbízza a ifj. Farkas Györgyöt a reformfolyamat koordinációjával, a szükséges szakmai anyagok elkészítésével és azoknak az elnökség elé terjesztésével.
 
Ezt követően az ÜE. tagjai meghallgatták az Elnökségi Ülés, a Közgyűlés és az elnök-főtitkári értekezlet előkészületeiről szóló, valamint a beadott és tervezett pályázatokról és GYOT-ról szóló tájékoztatót.
 
Az ügyvezetés többek között döntött arról is, hogy a nemzeti parkok ügyében levéllel fordul a vidékfejlesztési miniszterhez, az utaztatásról szóló hírek kapcsán pedig ügyvédi segítséget kér.
 
A részletes jegyzőkönyv rövidesen olvasható lesz a honlapon.
Cikk első megjelenése: 2011-03-04 22:36

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 866 regisztrált felhasználó
 • 2 297 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 125 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 107 esemény
 • 2 740 megjelent cikk, hír
 • 257 belső oldal
 • 2 189 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter