2022. december 04., vasárnap - Borbála, Barbara
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Tagszervezeteink adatfrissítése a honlapon

Várjuk tagjaink jelentkezését
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az idei nyáron két, kötelező gyakorlatát az MTSz központban töltő fiatal segítségével elkészült a tagszervezeteink listájának feltöltése a www.mtsz.org oldalra. A feltöltés során csak a legalapvetőbb adatok beírására került sor, többre nem. Több észrevétel is érkezett, hogy hibás adatok is felkerültek. Szeretnénk, ha minden tagszervezet maga tartaná karban a saját adatait, ehhez várjuk a további jelentkezőket. Az alábbi cikk ennek módját részletezi.
 
A korábbi években az MTSz évente kiküldte tagszervezetei részére a papír alapon létező tagszervezeti adatlapot, amelyet aztán postán kellett visszaküldeni. A felkerült adatok jórészt ez alapján lettek feltüntetve.
 
A központnak arra nincs kapacitása, hogy ezt minden (majdnem 400) egyesület esetén rendszeresen karbantartsa, az összes adatot feltegye, figyelje a változásokat. Nem is ez a cél, hiszen a honlap pontosan azért lett többfelhasználósra kitalálva, hogy az egyes tagszervezetek maguk kezeljék a saját adataikat, ne a budapesti központon múljon a dolog.
 
Ez már a honlap 2010-es indulásától kezdve így volt és vannak, akik nagyon szépen rendben tartják és folyamatosan frissítik adataikat, túramozgalmaikat, eseményeiket. Sajnos, az elnökségi üléseken, vezetői találkozókon általam többször elmondottak ellenére ez a lehetőség láthatóan nem jutott el a tagszervezetek nagy részéig, vagy ha el is jutottak a szavak, cselekvés nemigen lett belőle.
 
Jó lenne, ha az MTSz-t megkereső érdeklődőknek arra a kérdésére, hogy melyik egyesületbe léphetne be lakóhelye környékén, elég lenne annyit mondanunk: böngéssze az MTSz honlapján a tagszervezetek bemutató oldalait. Ezt most jó szívvel még nem tudjuk ajánlani… A mi érdekünk is, hogy ez pozitív irányba változzon.
 
Visszatérve az adatfeltöltésre.
 
Minden tagszervezetünknek van egy adatlapja a honlapon belül a Szervezetek menüpontban. Ennek a karbantartása nem egy túl nagy munka, egy szervezet esetén alig 10-20 perc az első alakalommal. Később, ha bármikor változtatni kell bármit (elérhetőségek, postacím, stb.) már ennél is kevesebb, akár 2-3 perc is elég.
 
Ehhez kérnénk tagszervezetenként 1-2 olyan embert, aki vállalja, hogy átnézi és karbantartja a saját egyesülete adatait. Ez nagyjából azt jelenti, hogy kb. negyedévente megnézi az oldalát, és ha valami hibát talál benne, kijavítja.
 
Mi kell ehhez:
 
-          Kell egy vállalkozó szellemű jelentkező (ha egy egyesületből többen is lennének, az nem baj, sőt!)
 
-          Be kell regisztrálni (a jobb oldali hasábban a Regisztráció menüpont)
 
-          A regisztráció során mindenki kap egy megerősítő e-mailt
(Ha ez nem történne meg, akkor ezt jelezni kell az alábbi címen)
 
-          Ha a regisztráció sikeres, próbaképpen be kell lépni egyszer
 
-          Ha a belépés sikeres, akkor el kell küldeni a felhasználónevet (jelszót nem!) a kvte kukac kvte pont hu címre, illetve hogy melyik egyesület vagy szervezet adatait szeretné gondozni a megadott felhasználó
 
-          Hamarosan egy válaszlevél érkezik, amely után a felhasználó már tudja szerkeszteni a kérdéses egyesület adatait.
 
Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy minimális helyesírást és szépérzéket megkövetelünk, illetve néhány egyszerű szabályt be kell tartani (képeket csak adott helyre, kis méretben, stb.). Kérdés esetén természetesen segítek, akár levélben, akár a fórumokban.
 
Jó lenne, ha minél több felhasználónk megismerné a honlapunk nyújtotta előnyöket. Sokan, és egyre többen nézik a mtsz.org oldalt az egyesületek közt keresgélve. Nem szabad elfelejteni, hogy az egyesületek feltehetik a programjaikat, amelyek a túrák előtti hetekben kimennek a Hírlevéllel együtt, jelenleg majdnem 900 címre. Szeretnénk, ha a tagegyesületeink által kiírt túramozgalmak mind teljesebb köre megjelenhetne itt. Ugyanígy össze lehet gyűjteni az egyesület által karbantartott turistaút szakaszokat is.

 
 
A májusi vezetői találkozón említettem azt is, hogy az egyesület saját honlapja is sokkal népszerűbb lehet a keresőkben, ha egy látogatottabb oldal (a mtsz.org) is tartalmaz rá hivatkozást, illetve az egyesület saját oldaláról is vezet hivatkozás az MTSz honlapjára.
 
Sok mindent lehetne említeni, ami bőven meghaladja egy ilyen cikk kereteit. A lényeg: önkéntes jelentkezőket várunk, hogy minél több naprakész információ legyen fent tagegyesületeinkről az interneten, minél jobban ki tudjuk szolgálni az érdeklődőket.
Cikk első megjelenése: 2011-09-07 21:26

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter